Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie będzie więcej fps?

PorTuna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki PC:

Goodram DDR3 4GB

Asrock H61M-VG4 Intel H61 LGA1155 BOX

Intel Core i3-3250 LGA1155 BOX

Gigabyte ATI Radeon R7 260X 1GB DDR5/128bit

Pytanie,więcej fps w Sa czy modzie?

wiUSaJB.jpg

Ktoś ci pomógł?Daj "Lubie to" w nagrodę za pomoc. :)

Opublikowano

Obie gry mają cholernie dziwną optymalizację. Pewnie na modzie trochę więcej, ale i SA powinno spokojnie pójść.

Co lepiej kupić? SA, chyba, że chcesz pojazdy, gorszy klimat, źle zrobione zombie i kulawe animacje w modzie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Obie gry mają cholernie dziwną optymalizację. Pewnie na modzie trochę więcej, ale i SA powinno spokojnie pójść.

Co lepiej kupić? SA, chyba, że chcesz pojazdy, gorszy klimat, źle zrobione zombie i kulawe animacje w modzie.

Źle zrobione zombie? :D W modzie przynajmniej jest ich dużo, a nie jeden na miasto. :P Jeśli chcesz krytykować moda to chociaż pisz prawdę chyba że w niego nie grałeś. Przynajmniej tak sądzę po twojej wypowiedzi. Wracając do tematu obie gry mają podobną optymalizację. Osobiście na HD 7770 gram z ustawieniami ultra, a natomiast w Arme tylko na wysokich. To po prostu jest zwykła wyliczanka. Jeden ma szczęście drugi ma pecha. :P

Opublikowano

\Osobiście na HD 7770 gram z ustawieniami ultra, a natomiast w Arme tylko na wysokich. 

Ja w modzie na większości serwerach mam czasem letwo 20fps... więc ten pc raczej nie nadaje się do dayz.

wiUSaJB.jpg

Ktoś ci pomógł?Daj "Lubie to" w nagrodę za pomoc. :)

Opublikowano

Ja w modzie na większości serwerach mam czasem letwo 20fps... więc ten pc raczej nie nadaje się do dayz.

Ja bym się cieszył gdybym miał chociaż 20 fps'ów :D, zawsze możesz "dodać" fps wyłączając zbędne programy i ustawić priorytet na wysoki w niektórych przypadkach to pomaga i dodaje nieco fps'ów. 

Opublikowano

Można i na 18 FPS grać w DayZ. Sam jestem tego dowodem. Jeddyny problem to PVP w miastach :/

W SA mam 20 FPS.

Mod jest o wiele lepszy. Najbardziej jednak są tu zbugowane zombie, ale i tak lepsza jest tutaj rozgrywka.

Najgorsze jest to, że jak zombie cię nawet nie widzi ( np. campisz sobie w krzakach na Balottę ) to ono i tak idzie w twoim kierunku. Powoli, ale za parę minut masz je na głowie.

Albo sytuacja taka, że campisz sobie w środku pola, gdzie nie ma zombie ( np. na heli crash, lub na minimisję w DayZ Epoch ). One się pojawiają znikąd kilkaset metrów od ciebie i idą w twoją stronę. Najgorsze jest to, że jak masz kilku delikwentów których możesz ściągnąć bo oni cię nie widzą to po pierwszym strzale lecą na ciebie te zombie zdradzając twoją pozycję i zmuszają do przemieszczania się w biegu.

Pomimo tego minusa jakim jest zombie w tej grze to i tak stanowczo wolę moda, za pojazdy, możliwość budowania baz, mini misje, możliwość przechowywania itemów ( sejf, namiot ). Mamy jakiś wyraźny cel tam.

Jeśli grasz np. w DayZ Mod Epoch to masz możliwości handlu, budowy baz itd.

Co do klimatu to SA go nie ma. Ta gra jest aktualnie tak ograniczona, że ludzie zbierają szybko itemy i idą się strzelać. Nie ma większego celu w tej grze.

W DayZ Mod ( tutaj mówię na przykładzie Epocha ) masz klimat. Pozwalają na to pojazdy, możliwość budowania baz, minimisje oraz to że możesz sobie schować itemy za którymi pół dnia latałeś.

Ogólnie to żałuję wydanych 100zł na DayZ SA. Może kiedyś będzie fajna ( ale wtedy wyjdzie darmowa gra o zombie gra H1Z1 ), a wydanie 30zł na kupienie wymaganych gier żeby odpalić moda dało mi rok niezapomnianej rozgrywki i rozrywki. 

Należy pamiętać, że do takich gier należy mieć przynajmniej 1 kolegę ;)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

Źle zrobione zombie? :D W modzie przynajmniej jest ich dużo, a nie jeden na miasto. :P Jeśli chcesz krytykować moda to chociaż pisz prawdę chyba że w niego nie grałeś. Przynajmniej tak sądzę po twojej wypowiedzi.

A grałeś w DayZ Standalone? To sobie porównaj. To, że kręci Cię strzelanka, wyjebane w kosmos bronie, hordy zombie, pojazdy kompletnie z dupy, bo te pojazdy w ogóle nie pasowały do postapokalipsy z zombie, brak kontaktu z innymi graczami to nie znaczy, że inni gracze nie chcą pograć w porządną grę survival z klimatem.

Grałem w moda, ale nigdy do niego nie wrócę. Bezsens totalny. Zombie były tylko wierzchołkiem góry lodowej.

Nigdy więcej moda:

http://prntscr.com/4dcu81

Nie twierdzę, że DayZ Standalone nie odrzuca. Niektóre bugi kompletnie zabierają chęć do gry.

Najgorsze jest to, że jak zombie cię nawet nie widzi ( np. campisz sobie w krzakach na Balottę ) to ono i tak idzie w twoim kierunku. Powoli, ale za parę minut masz je na głowie.

A w modzie? Wchodzisz w krzak i nie ma Cię. Nie istniejesz dla zombiaka, który biegł 2 metry za Tobą.

One się pojawiają znikąd kilkaset metrów od ciebie i idą w twoją stronę. 

To akurat bug. Mnie też wkurwia. Po zabiciu zombie niedaleko respi się kolejne.

Najgorsze jest to, że jak masz kilku delikwentów których możesz ściągnąć bo oni cię nie widzą to po pierwszym strzale lecą na ciebie te zombie zdradzając twoją pozycję i zmuszają do przemieszczania się w biegu.

Logiczne, że zombie lecą do strzału. Nic w tym dziwnego.

Pomimo tego minusa jakim jest zombie w tej grze to i tak stanowczo wolę moda, za pojazdy, możliwość budowania baz, mini misje, możliwość przechowywania itemów ( sejf, namiot ). Mamy jakiś wyraźny cel tam.

Już o pojazdach mówiłem. Dziękuje za wyjebane w kosmos pojazdy. Wolę takie, które pasują do klimatu Chernarusi. Bazy? Będą. Mini misje? Sorry, mini misje? Really? Jak to się ma do klimatu. Namiot? W DayZ Standalone jest namiot. Ciężko znaleźć i lubi się bugować, ale jest i można trzymać itemy. Wyraźny cel? Głównym założeniem gier survival jest przetrwanie.

Ta gra jest aktualnie tak ograniczona, że ludzie zbierają szybko itemy i idą się strzelać.

Niekoniecznie, czasem można pogadać z graczami.

A w modzie nie próbuj mi wmówić, że pogadasz z graczami, bo to totalna głupota.

W modzie nie ma czegoś takiego jak "Friendly?".

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

A grałeś w DayZ Standalone? To sobie porównaj. To, że kręci Cię strzelanka, wyjebane w kosmos bronie, hordy zombie, pojazdy kompletnie z dupy, bo te pojazdy w ogóle nie pasowały do postapokalipsy z zombie, brak kontaktu z innymi graczami to nie znaczy, że inni gracze nie chcą pograć w porządną grę survival z klimatem.

Grałem w Standalone i bardzo żałuję. Zresztą nie tylko ja. Większość znanych youtuberów przestała nagrywać z tej gry, bo po prostu jest niegrywalna. Twój post jest dla mnie śmieszny. Krytykujesz moda mimo iż naprawdę jest ładnie dopracowany. I w nim przynajmniej można było poczuć prawdziwy survival, a w standalone jak to wygląda? 10 minut gry i znalazłem Mosina + 30 pocisków do niego. Właśnie to w Standalone jest jeden wielki deatchmatch, bo nie ma co w nim robić. Oprócz zabijania się nawzajem. Natomiast modyfikacja ma o wiele więcej do zaoferowania jak np. Budowanie baz, naprawa i zbieranie części do samochodów, helikopterów oraz samolotów. ;) Nie wiem czemu twierdzisz że pojazdy nie pasują do apokalipsy zombie może grałeś na jakimś zmodyfikowanym serwerze? Gaz, Uaz to są typowe rosyjskie samochody które idealnie pasują do czarnorusi. ;) Na chwilę obecną moim zdaniem Standalone nie ma żadnego klimatu to tylko zwykłe Call of Duty na większej mapie. :P Jak masz następnym razem odpowiadać na mojego posta to proszę cię ogranicz takie niekulturalne słownictwo.

Opublikowano

Grałem w Standalone i bardzo żałuję. Zresztą nie tylko ja. Większość znanych youtuberów przestała nagrywać z tej gry, bo po prostu jest niegrywalna. Twój post jest dla mnie śmieszny. Krytykujesz moda mimo iż naprawdę jest ładnie dopracowany. I w nim przynajmniej można było poczuć prawdziwy survival, a w standalone jak to wygląda? 10 minut gry i znalazłem Mosina + 30 pocisków do niego. Właśnie to w Standalone jest jeden wielki deatchmatch, bo nie ma co w nim robić. Oprócz zabijania się nawzajem. Natomiast modyfikacja ma o wiele więcej do zaoferowania jak np. Budowanie baz, naprawa i zbieranie części do samochodów, helikopterów oraz samolotów. ;) Nie wiem czemu twierdzisz że pojazdy nie pasują do apokalipsy zombie może grałeś na jakimś zmodyfikowanym serwerze? Gaz, Uaz to są typowe rosyjskie samochody które idealnie pasują do czarnorusi. ;) Na chwilę obecną moim zdaniem Standalone nie ma żadnego klimatu to tylko zwykłe Call of Duty na większej mapie. :P Jak masz następnym razem odpowiadać na mojego posta to proszę cię ogranicz takie niekulturalne słownictwo.

Jedni lubią DayZ Standalone a drudzy wolą DayZ Mod, tak to prawda że w DayZ SA można szybko zdobyć bronie co troszeczkę jest dziwne a w DayZ mod nie można tak szybko zdobyć ale nie wziąłeś pod uwagę iż jest to gra alpha więc wszystko może się zdarzyć w międzyczasie poprawią to i owo i będzie można znowu normalnie grać i kto wie może dodadzą także budowanie baz.

Opublikowano

Jedni lubią DayZ Standalone a drudzy wolą DayZ Mod, tak to prawda że w DayZ SA można szybko zdobyć bronie co troszeczkę jest dziwne a w DayZ mod nie można tak szybko zdobyć ale nie wziąłeś pod uwagę iż jest to gra alpha więc wszystko może się zdarzyć w międzyczasie poprawią to i owo i będzie można znowu normalnie grać i kto wie może dodadzą także budowanie baz.

Pominąłeś fakt że DayZ mod to też alpha. :D

Opublikowano

Pominąłeś fakt że DayZ mod to też alpha.  :D

Prowadzicie bezsensowną dyskusję na temat która wersja gry jest lepsza, DayZ Mod czy DayZ Standalone.

Jak już wcześniej pisaliście każda z nich ma swoje wady jak i zalety które przyciągają lub odrzucają graczy pragnących przeżyć jakąś przygodę w grze.

Każdy ma swój gust jeżeli chodzi o gry i dodatki do gier, ale pamiętajcie że DayZ Mod jest starszą wersją. Natomiast DayZ Standalone jest nowym wydaniem twórców DayZ którzy skupiają się teraz na rozwijaniu tej gry, żeby grało się jak najlepiej i żebyśmy mogli poczuć prawdziwy klimat gry Survival.

Grałem w Standalone i bardzo żałuję. Zresztą nie tylko ja. Większość znanych youtuberów przestała nagrywać z tej gry, bo po prostu jest niegrywalna. Twój post jest dla mnie śmieszny. Krytykujesz moda mimo iż naprawdę jest ładnie dopracowany. I w nim przynajmniej można było poczuć prawdziwy survival, a w standalone jak to wygląda? 10 minut gry i znalazłem Mosina + 30 pocisków do niego. Właśnie to w Standalone jest jeden wielki deatchmatch, bo nie ma co w nim robić. Oprócz zabijania się nawzajem. Natomiast modyfikacja ma o wiele więcej do zaoferowania jak np. Budowanie baz, naprawa i zbieranie części do samochodów, helikopterów oraz samolotów.  ;) Nie wiem czemu twierdzisz że pojazdy nie pasują do apokalipsy zombie może grałeś na jakimś zmodyfikowanym serwerze? Gaz, Uaz to są typowe rosyjskie samochody które idealnie pasują do czarnorusi.  ;) Na chwilę obecną moim zdaniem Standalone nie ma żadnego klimatu to tylko zwykłe Call of Duty na większej mapie.  :P Jak masz następnym razem odpowiadać na mojego posta to proszę cię ogranicz takie niekulturalne słownictwo.

Zapewne wszyscy fani gry Dayz zagrali już w nowy Standalone, ja zagrałem, gram i nie żałuję zakupu ponieważ gra na prawdę wciąga.

Osobiście uwielbiam chodzić po świecie, zbierać wyposażenie, wchodzić na pełne serwery i zaraz to wszystko stracić, ponieważ o to w tej grze chodzi.

Nie warto przywiązywać się do postaci w DayZ ponieważ za dzień lub dwa i tak ją stracimy.

Ale to się nie liczy, ponieważ gra sama w sobie jest moim zdaniem arcydziełem, dla tego ma taką dużą grywalność.

Piszesz tutaj o tym że większość znanych YouTuber'ów przestała nagrywać z DayZ Standalone, przykro mi to stwierdzać ale jesteś w błędzie. 

Możliwe że jesteś tak ograniczony że oglądasz jedynie Polski YouTube ale mogę ci spokojnie napisać że dużo streamerów jest z Hiszpanii i Anglii którzy wybijają się na zaciekłej walce o przetrwanie w Standalone.

Jeżeli natomiast śmieszą cię wypowiedzi innych użytkowników w temacie, to nie mam zielonego pojęcia dla czego to komentujesz. 

Można napisać że DayZ Mod i DayZ Standalone to dwie różne książki które jeszcze nie zostały wydane. Wiadomo jednak że DayZ Mod tak jak napisałem wcześniej jest starsze od DayZ Standalone. 

Bardzo dobrze wytłumaczył to Stalker.

Nie zmusimy nikogo żeby grał przykładowo w DayZ Standalone, wybierze taką wersję gry która bardziej mu odpowiada.

Zmuszanie, lub też naciskanie na drugą osobę nie przyniesie dobrych rezultatów jak kłótnie które prowadzicie tutaj między sobą.

Nie powinniśmy się również obrażać lub też kłócić między sobą tylko pomagajmy sobie i dajmy innym dobry przykład.

Mam nadzieję że pewne osoby przemyślą to co napisały i zastanowią się czy było warto, ponieważ powinniśmy sobie wzajemnie pomagać.

Opublikowano

Pominąłeś fakt że DayZ mod to też alpha. :D

DayZ Mod to wersja 3.coś tam. coś tam, a DayZ Standalone to wersja 0.coś tam. coś tam, więc...

Można napisać że DayZ Mod i DayZ Standalone to dwie różne książki które jeszcze nie zostały wydane. Wiadomo jednak że DayZ Mod tak jak napisałem wcześniej jest starsze od DayZ Standalone. 

DayZ Mod jest książką ukończoną i krótką, a DayZ Standalone jest książką jeszcze krótszą, ale nieukończoną, a w planach mającą być wielką księgą.

DayZ Moda nikt nie zamierza wspierać. Nie opłaca się skoro można 100zł zarobić na konkretnym projekcie, a nie na prawie darmowym modzie.

@Pba47 Pisał o H1Z1. Liczy, że pobije DayZ. Mylisz się @Pba47. H1Z1 będzie kolejną darmową strzelanką typu Rust (akurat płatny, ale nie o cenę chodzi). Nie złapie tego klimatu, a f2p zniszczy resztki klimatu mikropłatnościami. Graficznie i pod względem oryginalności terenu na pewno nie dogoni DayZ, gdyż znam Sony i ich robotę. Wystarczy fakt, że po śmierci nie tracisz ekwipunku, żeby wykluczyć H1Z1 z gry.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

DayZ Mod to wersja 3.coś tam. coś tam, a DayZ Standalone to wersja 0.coś tam. coś tam, więc...

DayZ Mod jest książką ukończoną i krótką, a DayZ Standalone jest książką jeszcze krótszą, ale nieukończoną, a w planach mającą być wielką księgą.

DayZ Moda nikt nie zamierza wspierać. Nie opłaca się skoro można 100zł zarobić na konkretnym projekcie, a nie na prawie darmowym modzie.

@Pba47 Pisał o H1Z1. Liczy, że pobije DayZ. Mylisz się @Pba47. H1Z1 będzie kolejną darmową strzelanką typu Rust (akurat płatny, ale nie o cenę chodzi). Nie złapie tego klimatu, a f2p zniszczy resztki klimatu mikropłatnościami. Graficznie i pod względem oryginalności terenu na pewno nie dogoni DayZ, gdyż znam Sony i ich robotę. Wystarczy fakt, że po śmierci nie tracisz ekwipunku, żeby wykluczyć H1Z1 z gry.

Sam Dean Hall powiedział że mod to wersja alpha, więc nie rozumiem twojego argumentu. Choć ciekawi mnie jeszcze skąd wziąłeś tą trojkę, gdyż obecna wersja to 1.8.1 i o dziwo jest nadal rozwijana. Co prawda w wolnym tempie, ale jest :P DayZ Standalone ma być wielką księgą? Możliwe, ale nie prędzej niż za 3 lata. Patrząc na tempo prac i to czym się zajmują może to potrwać znacznie dużej. Ja jednak wierzę że H1Z1 przebiję Standalone może wtedy twórcy DayZ przejrzą na oczy i zajmą się tym co trzeba. ;) Nie róbmy już tutaj off-topu jeśli chcesz dalej dyskutować zapraszam na pw.

Opublikowano

DayZ Mod jest o wiele bardziej rozwinięta.

I to nie jest zamknięta księga, bo powstają jeszcze kolejne modyfikacje DayZ.

Tutaj mówiłem o DayZ Epoch, które jest ciągle rozwijane i ulepszane.

Za 30 zł mam lepszą rozrywkę niż za 100zł

A H1Z1 przebije DayZ. Śledzę ich poczynania od bardzo długa i wydaje się bardzo fajna.

I nic o zostającym ekwipunku nie widziałem w newsach :)

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

Opublikowano

A macie jakiś poradnik zwiększenia fps w modzie ?

Wyłącz zbędne procesy na czas gry, defragmentacja dysku, naprawa rejestru, Odinstalowanie nieużywanych programów. Takich porad jest naprawdę mnóstwo, bo bezpośrednio nie ma jakiegoś tricku w grze na zwiększenie klatek prócz ustawienie wszystkich opcji graficznych na minimum. Ewentualnie możesz spróbować użyć programu Razer game booster albo starszego zamiennika game booster, ale czy pomoże to już nie wiem mi po włączeniu wirtualnego pulpitu podniósł klatki w niejednej grze. ;)

Opublikowano

A macie jakiś poradnik zwiększenia fps w modzie ?

Podałem ci wcześniej link do poradnika dzięki któremu możemy zwiększyć FPS'y, więc nie wiem dlaczego dalej ciągniesz tą bezsensowną dyskusję.

Moim zdaniem to jest spam, wystarczyło przeczytać posty w temacie, lub poszukać poradnika na pierwszej stronie w dziale DayZ Standalone.

Temat powinien iść do zamknięcia.  

Opublikowano

Podałem ci wcześniej link do poradnika dzięki któremu możemy zwiększyć FPS'y, więc nie wiem dlaczego dalej ciągniesz tą bezsensowną dyskusję.

Moim zdaniem to jest spam, wystarczyło przeczytać posty w temacie, lub poszukać poradnika na pierwszej stronie w dziale DayZ Standalone.

Temat powinien iść do zamknięcia.  

Obecnie to ty robisz spam, bo autor poprosił o poradnik do DayZ moda którego na forum prawdopodobnie nie ma. ;)

Przeszukałem trochę youtube i znalazłem ciekawy poradnik. Powinien coś tam pomóc. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...