Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa do 400 zł

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż posiadam integrę i chcę kupić kartę dźwiękową do 400 zł. Zależy mi głównie na grach, muzyce rapowej i jakości mikrofonu . Co polecacie?

Opublikowano

Pod USB czy PCIe ?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Obojętnie, ważna dla mnie jest tylko i wyłącznie jakość i wsparcie dla słuchawek, ale jeśli USB będzie minimalnie słabsze, to wolę to, ponieważ ma otwarte horyzonty na inne sprzęty w domu jak PlayStation czy lipne DVD.

Opublikowano

Używany Audiotrak Prodigy HD2 (lub inny Prodigy, 7.1 też dobry do gier) i zmieniasz opampy na jakieś sensowniejsze. Jak zewnętrzna to za 300zł masz Xonara U7, jednak to to samo co wewnętrzny Xonar D1 lub DX za 200zł. Są inne, ale mówisz, że musi być ten wyjście mikrofonowe.

Opublikowano

Właśnie ten dla graczy kosztuje 300 zł drożej, natomiast mnie interesuje solo. Czytam na wielu forach opinie oraz testy i jest chwalona, a że jest z rodziny Xonar to może nie aż taki szajs? Tym bardziej, że nazwę ma od Boga światła i muzyki. Owszem jest mało popularna o czym też piszą, ale niby jest to perełka w muszli na dnie morza. Miałeś może styczność z osobą co takową kartę miała?

Opublikowano

Miałem styczność z recenzjami i opiniami wielu osób, nie jest to karta warta swoich pieniędzy. jest słyszalnie gorsza od np. Prodigy w podobnej ceni, a przede wszystkim nie ma wymiennych opampów.

Opublikowano

HD2 nie ma używanych, poza tym nie chce mi się bawić w grzebanie, bo ja jak coś już rozbroję i utknę na czymś, to lipa totalna. Co do tego Audiotrak Prodigy 7.1 to też miałem wcześniej na uwadze, ale jakiś czip creativa jest niby wadą i się rozmyśliłem. Ile w tym prawdy nie wiem. Poczytam jeszcze o nim więcej, ale oprócz niego jest coś równie konkretnego za cenę +/- 400 zł? Jak już mam coś kupować to na lata, więc nie chcę szczędzić tych 100 czy 200 zł.

PS: Dodam, że chyba będę użytkować SuperLuxy HD 681, jeśli będzie trzeba kupię jakieś lepsze słuchawki pod 5.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...