Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cały zestaw komputerowy [3.5k]

Varist

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pełnego zestawu komputerowego za 3500 złotych, w którego skład wchodzą:

- Klawiatura (jakaś dobra do gier, nie za droga bo nie chce jakiejś za 500 zł).

- Monitor (wiadomo, LED'owy, Full HD 1920x1080).

- Buda (nie muszę tłumaczyć).

- System operacyjny (do zestawu też potrzebuję systemu, Windows 7, wersja według uznania byle by zmieściła się w budżecie).

Dobrze by było, gdyby każda "część" była w jednym sklepie żebym nie musiał wybulić parę stów na samą dostawę.

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/X0IOfM/

Co powiesz o takim zestawie? Brakuje w nim tylko klawiatury. Zostawiłem na jej zakup 80 PLN + 60, które zwolnią się po wpisaniu kodu rabatowego na złożenie PC. Kod: O7SAKMMCBS

W tej cenie otrzymujesz: i5-4590, R9 280 i 8GB pamięci RAM. 

Wiesz po ile fps'ów można mieć w grasz? tzn. testy wydajnościowe

Opublikowano

Najnowsze gry na wysokich full hd

32182539681338993424.png

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Nie ocenię zestawu piterra, bo nie jestem specem od tego, a nie chcę walnąć gafy. Aczkolwiek mówi, że zostało 80zł na klawiaturę. Od początku tego miesiąca mam komputer, bo zawsze używałem laptopów, dlatego miałem problem z klawiaturą. Za ok. 80 zł kupiłem po namyśleniach klawiaturę Genius kb g-265.

Wygląda jak dla mnie super, ma podświetlenie, nie jest specjalnie głośna, posiada "dodatkowe" klawisze, 2 wejścia usb, które wykorzystuję do myszki i mikrofonu, żeby nie musieć kabla motać aż do komputera, aktualnie mnie nie ma w domu, ale z tego co pamiętam to też posiadała antypoślizgowe nóżki do podwyższenia. Dodatkowo w klawiaturze jest miejsce na kabel, że nie musi on wychodzić z przodu, ale może też bardziej z boku (bardzo przydatne, uwierz). Pooglądaj sobie recenzje na jej temat, bo według mnie za taką cenę to kurde serio warto. ;) Kupowałem na morele, więc możesz sobie dołożyć do zestawu i nie płacić 2x za przesyłkę.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie ocenię zestawu piterra, bo nie jestem specem od tego, a nie chcę walnąć gafy. Aczkolwiek mówi, że zostało 80zł na klawiaturę. Od początku tego miesiąca mam komputer, bo zawsze używałem laptopów, dlatego miałem problem z klawiaturą. Za ok. 80 zł kupiłem po namyśleniach klawiaturę Genius kb g-265.

Wygląda jak dla mnie super, ma podświetlenie, nie jest specjalnie głośna, posiada "dodatkowe" klawisze, 2 wejścia usb, które wykorzystuję do myszki i mikrofonu, żeby nie musieć kabla motać aż do komputera, aktualnie mnie nie ma w domu, ale z tego co pamiętam to też posiadała antypoślizgowe nóżki do podwyższenia. Dodatkowo w klawiaturze jest miejsce na kabel, że nie musi on wychodzić z przodu, ale może też bardziej z boku (bardzo przydatne, uwierz). Pooglądaj sobie recenzje na jej temat, bo według mnie za taką cenę to kurde serio warto. ;) Kupowałem na morele, więc możesz sobie dołożyć do zestawu i nie płacić 2x za przesyłkę.

Spoko tylko gdzie ja znajde mikrofon na usb? :D Szczerze to też mam teraz laptopa i jednak nie chce mi sie kupowac podkładki chłodzącej a grzanie się procka to masakra, raz musiałem zostawić na niego nadmuch na ok. 30 minut bo aż się sam wyłączył. Co do klawiatury, dzięki za komentarz, sam myślałem nad tą od A4Tech'a Bloody B120 lecz te klawisze są dosyć plastikowe a na tej twojej wyglądają nawet zacnie.

Opublikowano

Nie podkręcisz tego zestawu, bo po pierwsze nie ma odpowiedniej płyty, po drugie chłodzenia, po trzecie odblokowanego mnożnika. Pod OC musiałbyś zmienić CPU i MOBO oraz dokupić cooler.

W tym zestawie jest Win 8.1 a ty chciałeś 7, nie wiem czy zauważyłeś.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie podkręcisz tego zestawu, bo po pierwsze nie ma odpowiedniej płyty, po drugie chłodzenia, po trzecie odblokowanego mnożnika. Pod OC musiałbyś zmienić CPU i MOBO oraz dokupić cooler.

W tym zestawie jest Win 8.1 a ty chciałeś 7, nie wiem czy zauważyłeś.

Idiotą nie jestem, a czy w przyszłych grach dobrze by taki sprzęcior się spisywał?

Opublikowano

Ciężko powiedzieć jakie będą wymagania, ale masz stosunkowo mocną bazę CPU+GPU, więc przez kilka lat powinieneś móc grać w nowości. Oczywiście nie na ultra, z każdym rokiem trzeba będzie obniżać ustawienia. Z obecnym tempem przewidywałbym modernizację za 2-3 lata, ale nie ma co gdybać.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...