Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ShadowPlay

***Albercik***

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio podczas instalacji aktualizacji do sterowników karty graficznej (Gigabyte GeForce GTX 660) rozważałem instalację GeForce Experience ze względu na ShadowPlay, aby rejestrować moje najlepsze momenty z gier. Zawsze podczas instalacji sterowników odznaczałem opcję instalacji GeForce Experience, bo mój brat twierdził, że ten program tak obciąża komputer, że praktycznie go psuje. Tym razem wcale nie zmienił zdania.

Dlatego chciałem się Was o to zapytać. GeForce Experience faktycznie tak bardzo "niszczy" komputer?

Opublikowano

eeeee

Nie?

GF E Zużywa góra 10-20 mb RAM'u (do 90mb podczas aktualizacji, instalacji sterowników albo ShadowPlay) jeżeli masz 4 GB RAM to nie problem.....

Dodatkowo GeForce Experience dopasowuje gry pod twój CPU (chyba...) i Grafikę tak abyś miał 45+ FPS, i dodatkowo informuje/instaluje nowe sterowniki (Nowe sterowniki = Czasami lepsza wydajność, eliminacja błędów itd.)

PS: Co on pierd**i? Jak niszczy komputer? Kopniakiem?

Opublikowano

Najwidoczniej twój brat tak twierdzi, ponieważ nie ma zaufania do instalacji dodatkowego oprogramowania (nawyk po adware'ach).

Jeśli naprawdę tego potrzebujesz i przyniesie Ci to profit - zainstaluj. Producent karty graficznej nie dodawałby takiego softu gdyby nie spełniał on swoich celów i zacytuję twojego brata "niszczył komputer".

Opublikowano

A to prawda, że w jakiś sposób działa przeciwko cheatom do gier, modom itp? I czy wysyła do Nvidii jakieś informacje o zawartości komputera (znowu twierdzenie brata xD)?

Opublikowano

1. nie

2. nigdy się nie dowiemy, ale nVidia nie należy do "wielkiego brata" poza tym co nVidi po specyfikacji twojego kompa....

Instalujta to i niesłuchajta tego idiota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...