Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sluchawki do ps3

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SIema mam do was takie pytanie. Chcialbym podlaczyc do mojej ps3 sluchawki. moje sluchawki to razer kraken i chcialbym je podlaczyc do samego ps3 lub do telewizora ale chce zeby mi dzialalo mikro. jakiej przejsciowki potrzebuje do podlaczenia tych sluchawek? DOdam jeszcze ze obydwa wejscia sa mini jackami

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Takie słuchawki nie będą działać tak jak należą, kiedyś podłączyłem słuchawki razer carcharias pod TV bo miałem wejście na jacka i głos z gry działał, a żeby mikrofon zaczął działać to już dużo roboty i chyba większy koszt http://forum.dobreprogramy.pl/przej%C5%9Bcie-z-mini-jack-na-usb-t382005/ . Jak potrzebny mikro to polecam te na bluetooth,nawet te od telefonu powinny działać.

Opublikowano

Da radę, do podłączenia mikrofonu będziesz potrzebował kartę dźwiękową USB. Koszt takiej karty, to niecałe 5zł, znajdziesz je na allegro.

Kartę podłączasz do konsoli a jack'a od mikrofonu do karty dźwiękowej. Jeśli słuchawki posiadają złącze USB, to nie będziesz potrzebował karty.

Jeśli słuchawki chcesz podłączyć bezpośrednio do TV, to już nic więcej nie potrzebujesz.

Po prostu jack'a podpinasz pod TV.

Do podłączenia "bezpośrednio" do konsoli będziesz musiał dodatkowo podłączyć kable AV, które są w zestawie z konsolą.

Do tego będzie Ci potrzebna przejściówka jack 3,5-2x RCA Chinch, koszt takiej przejściówki/adaptera, to niecałe 5zł. 

819531478353821175209.gif

Opublikowano

OK patrzyłem to mój tv nie mam jacka. Czy taka karta będzie miała 2 sloty na jacki?

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...