Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tani VPS do 100 slotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

VPS pod minecrafta prosze was. Powodzenia z lagami i tps :) 

TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY

SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! 

Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox

Opublikowano

@.eNdox a jak myślisz hostingi pokroju pukawka.pl czy fiberhost.pl to nie są takie VPSy? Są i są przyzwoite. Najtańszy i najlepszy jest ovh.pl, jednak jest jeszcze mintshost.pl. Tam trochę drożej no i nie sprawdzona firma.

Potrzebujesz pomocy przy pisaniu pluginu?

Potrzebujesz pomocy przy konfiguracji pluginu?

Napisz DO MNIE! Chętnie służę pomocą.

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Laptop: Lenovo y700-17ISK Intel Core i7-6700HQ/GTX960m/16GB/256GB SSD+ 1TB HDD

Opublikowano

VPS pod minecrafta prosze was. Powodzenia z lagami i tps :)

Wytłumacz mi czemu tak twierdzisz? :)

Wracając do tematu polecam speedhost.pl miałem kiedyś i ze spokojem utrzymał 20 graczy na maszynie z 1 gb ram. Głównie ich największym plusem jest dobry procesor. ;)

Pasjonat
Opublikowano

Kimsufi.pl - jest to ovh, tylko mają słabsze maszyny. Na przykład takie pod serwer MC 100 slotów ;)

Opublikowano

@noIP Ale czy nie pojmujesz tego, że hostingi takie jak pukawka to takie VPSy?

Kimsufi - dobry hosting, jednak wszystkie serwery niedostępne

CPU: Intel Core i7-5930K  GPU: 2 x Gigabyte GeForce GTX 980 Ti 6144MB GDDR5 MOBO: ASRock X99 Extreme6/3.1 RAMHyperX Fury DDR4 2x16GB 2133MHz CL14 SSD: Crucial MX200 1TB HDD: Seagate 2TB

Opublikowano

wszystko zależy jaki serwer vps, o jakich parametrach ja polecam speedhost.pl

Serwery vps nie sa do tego przeznaczone ponieważ jak dla mnie na moim serwerze jest dedykowany parametry możecie sobie zobaczyć www.polandcrafters.pl więc nie ma wytłumaczenia. Znam się na tym.

1. Brak swap

2. Brak gwarantowanego procesora.

Minecraft potrzebuje takie zasoby stałe :)

=== DO WSZYSTKICH

Powiem szczerze, nie umiecie odróżnić serwera dedykonego albo serwera vps. Ludzie na litość boską.

Jeżęli masz okazje zawsze najlepiej jest postawić swój serwer na dedyku niż na vps. !!!!

Zawsze tak mówiłem.

Opublikowano

@.eNdox wiesz w ogóle co to SWAP? Raczej to nikomu do szczęścia nie jest potrzebne. Jak mam 8 GB RAM i dam 60 slotów to SWAP mi na ch**a. Co do 2. punktu to nie do końca masz rację. Na hostingach serwerów Minecraft też masz gwarantowany procesor? Nie? No widzisz, a jakoś ludzie są zadowoleni. Uważam, że jak ktoś nie ma kasy na dedyka, to jeśli wybierze VPS, a nie g*wniany hosting, to dobrze zrobił.

@Edit @.eNdox Nie każdy ma 10000zł miesięcznie, żeby wynająć dedyka 2 TB RAMu 10xXeon e7-8895 v2. Zauważ, że najlepsze VPSy są o połowę tańsze od dedyków na tym samym hostingu. Dlaczego? Bo jest to zwyczajne pół takiego dedyka. Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie jest różnica między wydaniem 100 zł na VPS, a 400 zł na dedyka. Nie twierdzę, że dedyki są gorsze od VPSów, bo to totalna bzdura, tylko autor tematu pytał się o TANIE VPSY, a nie wydajne dedyki...

Opublikowano

vps -virtual private server. Kimsufi to nie VPS tylko maszyny dedykowane.

vps pod mc nie polecam. Dedyki jak najbardziej. pukawki i inne stoją na ovh

wszystko zależy jaki serwer vps, o jakich parametrach ja polecam speedhost.pl

Serwery vps nie sa do tego przeznaczone ponieważ jak dla mnie na moim serwerze jest dedykowany parametry możecie sobie zobaczyć www.polandcrafters.pl więc nie ma wytłumaczenia. Znam się na tym.

1. Brak swap

2. Brak gwarantowanego procesora.

Minecraft potrzebuje takie zasoby stałe :)

=== DO WSZYSTKICH

Powiem szczerze, nie umiecie odróżnić serwera dedykonego albo serwera vps. Ludzie na litość boską.

Jeżęli masz okazje zawsze najlepiej jest postawić swój serwer na dedyku niż na vps. !!!!

Zawsze tak mówiłem.

... k***a wy jacys niedojebani jestescie???

wszystkie hosty typu craftserve mineserv itp to vpsy 

@top

ovh najtanszy dobry \kupisz 

Opublikowano

@MrDyrektor

Oczywiście zgadzam się z tobą na ten temat. 

Hostingi, można powiedzieć że serwery z hosingu np: Minecraft - 2GB ram  - 20 slotów - 140% procesora.

Powiem tak, jest w tym prawda żę można powiedzieć że to serwery vps takie jak gdyby !

Ale na hostingach typu craftserv, mineserv, fiberhost, - jest tak zwany overselling. Dają sobie jaką wartość slotów ma być na serwerze i koniec.

I kupisz sobie np: serwer na hostingu i to możę być ostatni serwer np: z serwera 32GB ram ustalą sobie że ma być na nim 500 slotów to na tyle będzie serwerów ile slotów. Więć kupi x osób serwer po 50 slotów, kupi x serwer po y slotów, i co z serwera zostają ostatnie sloty to już jest overselling. Wszystko wykorzystają do ostatniej suchej nitki. Taki jest handel bardzo prosty.

Każdy chce zarobić, ale trudno potem są lagi na serwerze przy 20/20. :D i 10TPS

@ xCzuowiekBanan

Powiem szczerze nie znasz się kompletne, na serwerach więc się nie udzielaj.

Nigdy się nie spotkałem aby hosting stawiał serwery na serwerach vps jak już to na serwerach dedykowanych.

Opublikowano

@knopers666

-- On pisze o openvz. Ludzie nie ogarniacie tematów to się nie wypowiadajcie.

Masz racje wtedy masz gwarantowane parametry.

Ale i tak vps nie są tak dobra jak serwery dedykowane

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...