Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dźwięk z ps3 i komputera na jednych słuchawkach

FiluMaster98103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z góry mówię że nie wiem czy  dobra kategoria jeśli nie proszę o przeniesienie.

Wiec jak w temacie niedawno kupiłem ps3 i chciałbym grać z kolegami oraz rozmawiać z nimi na skype lub ts3 lecz  nie wiem jak to zrobić by gadać z nimi na kompie a grać na ps3 na jednych słuchawkach. (skype na słuchawkach a ps3 na głośnikach odpada) Dodam również że mam monitor z wejściem dźwiękowym oraz wyjściem, praz 2x hdmi i 1x d-sub. PS3 jest podłączone do hdmi a komp do d-sub. Narazie dźwięk z komp mam na zwykłych głośnikach oraz na słuchawkach a ps3 z głośników wbudowanych w monitor. 

oto mój monitor: http://www.lg.com/uk/monitors/lg-24MP76HM

Proszę o szybka pomoc na pewno odwdzięcze się.

Opublikowano

Nie ma takiej opcji żebyś na słuchawkach słyszał sygnał z obu urządzeń.

Każda słuchawka musiała by posiadać oddzielne kable i jakaś przełączkę na pilocie, jeśli nie masz takich słuchawek, to zapomnij o takiej opcji.

Nawet nie wiem czy są takie słuchawki... W dodatku w grach są voice chaty także będziesz mógł sobie rozmawiać z kolegami.

Jedyne rozwiązanie takie typowo domowe, to zaopatrzenie się w dwie pary słuchawek, te z mikro podłączasz pod PC a zwykłe pod monitor gdzie masz podłączoną konsolę.

Jak się uda, to zakładasz sobie dwie pary na głowę, nie będzie oczywiście zbyt komfortowo ale będziesz miał dźwięk z obu urządzeń :rolleyes:

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jeżeli chodzi o dwie pary słuchawek to już próbowałem i niezbyt dało się grać. Jeżeli więc niema jakiegoś rozwiązania to trudno, ale zostawie temat na jeden dzień może ktoś przyjdzie z dobrym pomysłem. Tak czy siak dzięki za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...