Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy ze lekkimi ścinkami

MackoG33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem dotyczący lekkich ścin podczas bitwy. Gdy kogoś wykryją, zabiją lub ktoś nawet strzeli następuje lekka ścinka, ale to jak wkur***jąca.. gdy będzie ich w danym momencie kilka. Normalnie mam podczas bitwy około 40/50 fps na ustawieniach można by było powiedzieć - średnich. Często są spadki fps'ów i to mnie właśnie wnerwia. Nie dało by się tego jakoś naprawić?

Komp:

Grafika GTX 280 + lekkie OC

Procesor Xeon E5420 4 x 2.50 GHz

RAM 4 GB

Zasilacz 700W

Windows 7 64-bit professional

Co może być tutaj winą? Proszę o pomoc.

Pozdrawiam,

MackoG33

PS: Pomoże poradnik z obsługą wielu rdzeni?

Opublikowano

Komputer z allegro? Spróbuj rzeczy z tego poradnika: http://www.mpcforum.pl/topic/1081507-tutdl-optymalizacja-wota-92

Komputer jest z 2008 roku, ale prawie wszystko jest wymieniane na lepsze. Był kupiony w sklepie komputerowym. Procesor i grafika została kupiona na allegro i się dobrze spisują przy takich grach jak np. BF3. Tam tego nie ma, tylko w zasranym niezoptymalizowanym wocie... Spróbuje tego spróbować, zobaczymy.

PS: Pomoże obsługa wielu rdzeni? Czytałem, że po tym są stabilne Fps'y.

Opublikowano

Nie opłaca się kupować gotowych komputerów. Są drogie, mało wydajne i nieopłacalne. Dużo lepiej złożyć jakiś zestaw w sklepie internetowym do tego przeznaczonym.

Spróbuj z tą wielordzeniowością pokombinować.

Opublikowano

Ściny dalej występują, ale za to ta wielordzeniowość utrzymuje fps'y na poziomie 40. Nie ma tak drastycznych spadków fps, jak wcześniej, tylko mniejsze, no ale ściny dalej są... :/

Opublikowano

Odkurzasz czasami kompa od środka? Robiłeś chociaż jednego formata od kupna kompa? Przeskanowałeś kompa antywirusem?

Jeżeli nie, to wykonaj opcje 1 i 3, spróbuj innych pomocy, jak już nic nie pomoże, to spróbuj reinstall i mody na wydajność. Jak w końcu to nie pomoże, a byłbyś zdesperowany to format.

Ps: masz RAM 1x 4GB czy 2x 2GB? Jak 1x 4GB to dokup drugie 4GB, bo bez dwukanałowego RAMu to sobie nie pociągniesz długo.

Opublikowano

Nie bede sie srał z tym. System jest od lutego, trzeba zrobić tak czy siak formata.

/Do zamknięcia, dziękuje wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...