Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wi-fi

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Jako,że skończyła mi się umowa to zwiększyłem prędkość internetu do 20 MB/s. Koleś wymienił mi od razu też modem. Wcześniej mogłem podpiąć pod niego laptopa. Teraz zamiast "normalnego" modemu mam kostke,która ma tylko dwa wejścia, z czego jednym "płynie" net xD. Moje pytanie brzmi czy mogę podpiąć do tej "kostki" drugi modem z Wi-fi (bo dochodzi tablet) do tego ustrojstwa? I czy dużo bezie z tym bałaganu ?

Opublikowano

1. Daj zdjęcie tego :)

2. Podłącz sobie router pod kablem gdzie masz kompa, a do routera wi-fi podłącz kabel Internetu do komputera. Nie polecam być bezpośrednio pod modemem, bo to jest niebezpieczne!

Opublikowano

bezpośrednio podpiąć się pod modem kablem to jest jak najbardziej bezpieczne , najlepiej dokupić kupić router LAN z wifi i podpiąć pod tą twoją kostkę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zaraz dam zdjęcia,tylko są bardzo nie wyraźne.

A to wystarczy podpiąć czy będę musiał coś grzebać w ustawieniach ?

post-1120908-0-77746700-1408122506_thumb.jpg

Biały idzie do kompa,a czarny od anteny ( radiówka)

Opublikowano

dostałeś odpowiedz : kup router albo wpinaj się bezpośrednio

czego więcej chcieć ??

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie wiem czy trzeba będzie , zresztą nowy router i tak zawsze się ustawia

przecież ci napisałem  : router WLAN a nie ADSL czy DSL !  zwykły router z gniazdem RJ45

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jak ma "zewnetrzne" IP to niebezpiecznie jest byc pod modemem.

Kup sobie jakis zwykly router ktory obsluguje Wi-Fi oraz ma z 4 wejscia Ethernet :)

Ps. na zdjęciach te kable to ethernet? 

Opublikowano

kupić router WLAN z wifi a nie słuchać pieprzenia kogoś kto kompletnie nie ma pojęcia mówiąc o jakiś niebezpieczeństwach ze strony modemu dla routera czy wpięcia się do modemu

jak się już ma nagle kto włamywać czy być niebezpieczny to nie ma znaczenia czy się ma router, modem czy kabel , wszystkie połączenia sa identyczne tylko inaczej się je konfiguruje i inaczej są wpięte

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

dobrze wiem , a ty jak widać nawet czytać nie potrafisz a co dopiero mieć pojęcie o modemach radiowych z wyjściem RJ45

urządzenie na zdjęciu to ZASILACZ modemu radiowego , czarnym kablem idzie internet i zasilanie do modemu z anteną na dachu, a biały jest WYJŚCIEM INTERNETU i tu właśnie wpina się najzwyklejszy router WLAN a którym to właśnie nie masz pojęcia , przecież nie wepnie modemu ADSL czy DSL  a tym bardziej jak karzę mu szukać modemu WAN LAN z WiFi to już zgłupieje całkiem !

WAN LAN z WiF to potocznie WLAN czyli element sieci ( router z wifi ) umożliwiający wpięcie się do internetu i rozsyłający go bezprzewodowo tworząc sieć lokalną WiFi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

WLAN = Wireless LAN = Bezprzewodowa sieć lokalna

WAN LAN z WiF to potocznie WLAN

Sieć lokalna i rozległa na raz??

Padam z krzesła...

Swifty potrzebuje kupić router ethernetowy z wi-fi

@RobeM Masz zerowe pojęcie o sieciach, tak więc nie kozacz.

Opublikowano

W skrócie kup router chyba, że już masz, białym kablem podepnij do gniazdka w routerze o oznaczeniu WAN, kup drugi kabel RJ-45 i podepnij pod jakiś slot w routerze a drugą końcówką do komputera. Skonfiguruj router, ustaw nazwę/hasło sieci i gotowe.

Tani router, który się sprawdzi:

http://allegro.pl/tp-link-router-wifi-tl-wr740n-150mbps-ap-wifi-fv-i4499997956.html

A tutaj kabel:

http://allegro.pl/5m-10m-15m-kabel-sieciowy-lan-cat5e-rj45-gembird-i4488898031.html

Wielkość w zależności jak daleko masz komputer od routera.

Opublikowano

to się rusz do salonu , może ustawią jak należy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...