Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS-ami

Marcio113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam mały problem z wydajnością gry. Może zacznę od podania specyfikacji mojego komputera :) grafika - Radeon R7 260X 2GB procek - AMD 965 4X3.4GB RAM:4GB. Myślę, że przy takim sprzęcie gra powinna bez problemu chodzić na wysokich przy 60 FPS, u mnie na średnich często FPS-y skaczą od 20 do 60. Nie wiem co robić, proszę o jakieś sugestie. z Góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Polecam pobranie programu Razer Game Booster , podnosi on FPS ( niektórzy twierdzą że to w ogóle nie działa ale mi poprawia ) . 

Grafikę i efekty ustaw na Najniższe wymagania . 

Wyłącz wszelkie programy które działają w tle itp . 

Przeczyść komputer Ccleanerem . 

A tutaj TuT od kolegi z MPC Forum - http://www.mpcforum.pl/topic/1159604-kilka-sposobow-na-poprawienie-fps-i-pingu/

Opublikowano

Te powiedzmy standardowe metody dobrze znam :) Spójrzcie na specyfikacje mojego komputera, znacznie przewyższają one rekomendowane do odpalenia LOL-a. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego nie działa mi on odpowiednio co do mojego kompa :)

Opublikowano

Prawdopodobnie ci się przegrzewa. Jeśli masz laptop to jest najbardziej prawdopodobne. Pecet też może osiągać zbyt wysokie temperatury. Rozwiązanie - czyścić!

Spadek wydajności mogą powodować też:

• nieaktualne sterowniki - zaktualizuj wszystko (głównie grafikę i dźwięk)
  • zapchany dysk (pousuwaj zbędne programy i pliki, które nie są ci potrzebne, zdefragmentuj dysk),
  • programy działające w tle (pozamykaj je)

Jeśli nic z powyższych nie pomoże - prawdopodobnie problem leży w zasilaczu, w starym zasilaczu może być zbyt małe napięcie ewentualnie uszkodzony kabel.

PQpAnug.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...