Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka sposobow na poprawienie Fps' i pingu

brewaboss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wiec zapewne wielu z was ma problemy w lol'u. Czasami podczas gry ping robi sie duzy lub mamy slabe fps. Tak wiec zrobcie wszystko co podam ponizej i powinno wam sie poprawic.

Pierwszym sposobem jest usuniecie programu "Panda Media Booster". Niektorzy twierdza ze usuniecie go pomaga a inni ze nic nie daje, ale usuwajac nic nie tracicie wiec warto go usunac. Ja go usunalem i troche pomoglo. ( Chyba kazdy wie jak usunac program )

Drugim sposobem jest wylaczenie ( Synchronizacji pionowej ) podczas gry w lol'a. Jesli macie troche slabszy komputer to na 100% wam pomoze. Gdy jest ona wlaczona poprawia wam jakosc gry, ale gra gorzej bedzie nam chodzic. Tak wiec jak wylaczycie to to gra bedzie lepiej chodzic kosztem jakosci ( jest to wogole niezauwazalne, jedynie lepiej gra bedzie chodzic :)  A tutaj link do szczegolowego wyjasnienia:  

http://www.esports.pl/sprzet/v-sync---synchronizacja-pionowa/8/strona/1/kom

Trzecim sposobem jest zrobic ( Defragmentacje dyskow ) Na pewno pomoze nie tylko z lol'em :) Jesli zrobicie to na pewno wam pomoze i lepiej bedzie wam sie gralo. Mozecie pobrac program Defraggler lub skorzystac z systemowej defragmentacji. jesli chcecie tutaj macie wyjasnienie co to jest:

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/what-is-disk-defragmentation#1TC=windows-7

Czwartym sposobem jest wylaczenie niepotrzebnych procesow ktore uzywaja internetu. Wylaczajac te procesy na pewno bedziecie miec mniejszy ping w lol'u. W menadzeze zadan mozecie wylaczyc te procesy. Nie bede pisal jakie poniewaz kazdy moze miec wele roznych programow, wiec po prostu wylaczcie to co zbedne :)

Mozesz rowniez sciagnac Game Bososter'a ( odpalasz prze ten program gre, a program wylacza kilka niepotrzebnych procesow ) chociaz lepiej zrobic to wlasnorecznie. Ten program moge tylko polecic tym co maja naprawde slabego kompa w innym przypadku nie ma sensu :)

Mam nadzieje ze chociaz troche komus tym pomoglem :) To jest kilka sposobow ktore moga wam troche pomoc. Pamietajcie rowniez aby usunac z komputera wszystkie zbedne programy, gry oraz rozne inne pliki. Na pewno bedzie wam chodzil lepiej komputer i tym samym lol :)

Opublikowano

Akurat mi nie pomogles, like za checi. ( takie rzeczy kazdy wiedzial xD )

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Akurat mi nie pomogles, like za checi. ( takie rzeczy kazdy wiedzial xD )

Chyba nie kazdy skoro bez przerwy ktos zadaje pytania na ten temat na forach.

Opublikowano

Na ten temat jest już mnóstwo poradników, jeżeli ktoś zadaje pytania to znaczy, że jest zbyt leniwy aby poszukać rozwiązania w internecie przez kilka chwil :/ Jednak propsuje za chęci, staraj się tworzyć dalej! ;P 

rmklpmotoxqn.png

Opublikowano

Z tych sposobów to na fpsy może pomóc jedynie defragmentacja moim zdaniem. 

Dodałbym do spisu także skanowanie komputera w poszukiwaniu wirusów bo to jest też powód.

Opublikowano

Według mnie to te metody są już bardzo dobrze znane i powszechnie używane, ale dam lajka za chęci, chociaż mi się to w ogóle nie przydało bo lapek kupiony 2 dni temu więc nówka nie śmigana, działa aż się ładnie patrzy...

@

A tak btw. to podczas instalowania lola jak wyskoczy, żeby uruchomić instalator pmb.exe to można kliknąć anuluj to instalacja pójdzie dalej a pmb się nie zainstaluje(testowane na w8) ;)

graphic.png

Opublikowano

wszystko jest zawsze czegos strata wiec jesli cos podneiisesz to tez cos stracisz zauwazycie ze grafika traci i plynnosc gry mimo ze fps i ping wskazuja inaczej,

Opublikowano

Aby zmniejszyć ping najlepiej jest używać program WTFast,

Mi akurat nie potrzebne ale leci lajk ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

o em dzi

..:HEJT:..

Najlepszy poradnik:

Jak zwiększyć fps?

-zmniejszyć ustawienia

Jak zmniejszyć ping ?

- kupić lepszy net i nie wkurzać ludzi długim loadingiem.

Opublikowano

znałem te sposoby i używając ich mogę grać na naprawdę słabym sprzęcie bez spadków fps w team fightach. Gorąco polecam!!!

Opublikowano

o em dzi

..:HEJT:..

Najlepszy poradnik:

Jak zwiększyć fps?

-zmniejszyć ustawienia

Jak zmniejszyć ping ?

- kupić lepszy net i nie wkurzać ludzi długim loadingiem.

Fajnie. Szkoda, że ping i szybkość internetu nie ma nic do ładowania się gry, tylko komputer. Twój hejt jest gówno warty a poradnik nadaje się do wyjebania. Do tego nie każdy ma możliwość wzięcia lepszego internetu. To, że twoi rodzice załatwiają takie sprawy, nie znaczy, że inni też mogą sobie na to pozwolić.

@Topic: Do GameBoostera można dodać możliwość wyłączenia go mająć nadal tryb gracza wyłączając proces "gbtray" czy coś takiego. Można także użyć appsmaker AppBooster (który także można wyłączyć kończąc proces) do zwiększenia FPS. Dochodzi jeszcze do tego wyłączenie explorera (może dać nawet 10fps). Żeby zmniejszyć ping można użyć Ashampoo Internet Accelerator, Advanced SystemCare i WTFast. Jest jeszcze Leatrix Latency Fix. Poradnik jest chujowy. 

3431810405.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...