Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 Home Premium

penerurwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie dotyczace Windowsa. Czy mozna zainstalowac jednego Windowsa 7 Home Premium na dwoch komputerach?

I czy to jest legalne :) Windows oczywiscie oryginalny

Opublikowano

Jak kupisz licencję na 2 komputery, to tak.

Na licencji OEM możesz mieć go zainstalowanego TYLKO na 1 PC, a na BOX może być na 2pc, ale tylko 1 PC może być aktywny (kupujesz nowy PC, stary wywalasz i na nowym masz system).

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak kupisz licencję na 2 komputery, to tak.

A jesli owej licencji nie mam? Czy mozliwa jest instalacja Windowsa na 2-ch komputerach? Jesli tak, a dzialanie takie jest nie legalne jakie moge poniesc konsekwencje :D?

Opublikowano

A jesli owej licencji nie mam? Czy mozliwa jest instalacja Windowsa na 2-ch komputerach? Jesli tak, a dzialanie takie jest nie legalne jakie moge poniesc konsekwencje :D?

Zainstalować zainstalujesz i nawet aktywujesz, ale to łamanie licencji i możesz ją stracić.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Zainstalować zainstalujesz i nawet aktywujesz, ale to łamanie licencji i możesz ją stracić.

A jak dezaktywowac Windowsa? Czy jesli na jednym z tych komputerow zainstaluje dajmy na to pirata albo inny stary system operacyjny np. xp to Windows 7 HP sie dezaktywuje na tym komputerze? I na 2-gim komputerze nie musze sie obawiac o strate licencji?

Opublikowano

A jak dezaktywowac Windowsa? Czy jesli na jednym z tych komputerow zainstaluje dajmy na to pirata albo inny stary system operacyjny np. xp to Windows 7 HP sie dezaktywuje na tym komputerze? I na 2-gim komputerze nie musze sie obawiac o strate licencji?

Po prostu robisz format dysku systemowego. :P

No możesz jeszcze poleceniem w cmd wyczyścić informacje o licencji. Wtedy masz 30 dni korzystania z systemu. 

No ale jak masz na kompie system na licencji OEM to i tak nie możesz go przenieść na inny komputer.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Po prostu robisz format dysku systemowego. :P

No możesz jeszcze poleceniem w cmd wyczyścić informacje o licencji. Wtedy masz 30 dni korzystania z systemu. 

No ale jak masz na kompie system na licencji OEM to i tak nie możesz go przenieść na inny komputer.

a jak sprawdzic czy mam wersje systemu OEM? Pls :)

Opublikowano

a jak sprawdzic czy mam wersje systemu OEM? Pls :)

Masz nalepkę licencyjną z kluczem na komputerze? Jeśli tak system jest w wersji OEM.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

jeśli mowa o Windows HP zainstalowanym na laptopie czy komputerze  HP to przeniesienie go na dowolny inny sprzęt już jest łamaniem licencji Microsoftu jak i HP

nawet przeklejenie nalepki nie zrobi systemu z licencją i legalnego na nowym komputerze, system będzie legalny bo klucz będzie działał  ale ogólnie utraci licencję i legalność. klucz jest przypisany do danej konfiguracji sprzętu z jaką został zakupiony

w domowych warunkach nie ma to znaczenia można sobie instalować na dziesiątkach komputerów ale w tym czasie jak zaznaczono wcześniej może działać tylko jeden komputer z tym kluczem , alternatywą takiego postępowania jest unieważnienie klucza jeśli zbyt dużo razy zostanie aktywowany klucz na wielu komputerach

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jeśli mowa o Windows HP zainstalowanym na laptopie czy komputerze  HP to przeniesienie go na dowolny inny sprzęt już jest łamaniem licencji Microsoftu jak i HP

nawet przeklejenie nalepki nie zrobi systemu z licencją i legalnego na nowym komputerze, system będzie legalny bo klucz będzie działał  ale ogólnie utraci licencję i legalność. klucz jest przypisany do danej konfiguracji sprzętu z jaką został zakupiony

w domowych warunkach nie ma to znaczenia można sobie instalować na dziesiątkach komputerów ale w tym czasie jak zaznaczono wcześniej może działać tylko jeden komputer z tym kluczem , alternatywą takiego postępowania jest unieważnienie klucza jeśli zbyt dużo razy zostanie aktywowany klucz na wielu komputerach

Okej dziekuje wszystkim, temat jak dla mnie juz wyczerpany i nie potrzebuje wiecej informacji, jeszcze raz dziekuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...