Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft PSVita & PS4

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak pewnie większość z was wie 4J jeszcze w tym miesiącu mają zamiar wypuścić Minecraft'a na PS4, Xbox One oraz PSVite i tutaj pojawia się pytanie czy jako właściciel PS3 z wykupionym minecraft'em będę mógł pobrać za darmo lub mniejszą opłatą wersję na PSVite oraz PS4? :P Oraz czy multiplayer będzie działał na zasadzie PSV - PSV czy po prostu na PS4 będę mógł grać z siostrą która używa PSV? :P

Opublikowano

Nie opłaca się, jestem szczęśliwym posiadaczem ps4, mam tez konto premium na PC i nie myślę kupowac na ps4 bo bedzie to koszt ok. 300 zł -_-. A na zniżkę to nie ma co liczyć.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Myślę, że multiplayer będzie działał na PSV.

A co do tego czy będziesz miał zniżkę na Ps4/ PSV. Wątpię.

Na jakimś polskim portalu pisali że wersja na PSV będzie darmowa tylko dla posiadaczy wersji na PS3. Założyłem ten temat, aby dowiedzieć się czy to prawda. :P Bo jak wiadomo portale no-name często kłamią. :D

Nie opłaca się, jestem szczęśliwym posiadaczem ps4, mam tez konto premium na PC i nie myślę kupowac na ps4 bo bedzie to koszt ok. 300 zł -_-. A na zniżkę to nie ma co liczyć.

Na PS3 kosztuję 69zł uważasz że na PS4 będzie kosztować 300zł? :P Nie wiem co o tym sądzić. Każdy piszę co innego. ;d

Opublikowano

http://minecraft.pl/364-zlote-za-minecrafta/

Przeczytałem o tym tutaj, a ceny na xboxie i na ps są niemal identyczne. Oczywiście te ceny są na początek dlatego napisałem 300.

To pytanie można uznać za rozwiązane. Przed chwilą znalazłem na stronie mojangu informacje że wersja na PS4 ma kosztować 19.99$, a natomiast na vite będzie za darmo dla posiadaczy PS3. :P

Teraz tylko pozostaję drugie pytanie dotyczące multiplayer'a.

Opublikowano

Na psvite będziesz miał za darmo dzięki cross-buy, a  na ps4 za 19 zł. Oczywiście jak masz wersje na ps3. Normalnie na ps4 będzie kosztować 79 zł .Świat z ps3 można będzie przenieść na ps4, ale z ps4 na ps3 nie.

EDIT2: 

Online ps3 & psv będzię ,ale z ps4 nie.

DLC z ps3 będą działały na psv bez ponownego kupna.

Większość dlc z ps3 będą działały na ps4 bez ponownego kupna.

matise00.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...