Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quilia i Hydera, nowe serwery Open PvP (start dzisiaj!)

vilkolak666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na globalnym serwerze Tibii oprócz łączenia 15 serwerów już istniejących, powstaną dwa nowe Open PvP. Pytanie tylko, który będzie należał do Europy, to tam zagramy oczywiście.

Quilia i Hydera, to dwa nowe serwery, które ruszą JUTRO, tj. 26.08.2014 !

Nie składam drużyny na nowy świat, ale chętnie dowiem się czy ktoś już ma jakieś większe plany związane z gildią (polską czy nie).

Pozdrawiam i czekamy z niecierpliwością na otwarcia :)

EDIT

Oczywiście zablokowany jest transfer postaci z starych światów. Co to oznacza ? Że każdy zaczyna od nowa, każdy ma równy start i nie ma, że boli :)

Opublikowano

Nie wiem po co oni inne światy otwierają, powinni inne połączyć zeby było max 10 serwerów i przynajmniej by się coś działo, nie dominowała by 1 gildiia i by były openki...

graphic.png

Opublikowano

Serwer będzie od ZERA(jak dla mnie bardzo dobry pomysł ze strony CipSoftu). Jedno jest pewne, będzie dużo ludzi. Ja mam plan wbić z małą ekipą (5 osób jak na razie), pacc i miazga.

Opublikowano

CipSoft dał jakiś czas temu info, które przeoczyłem,za co przepraszam (że narobiłem nadziei). Z ich strony też nie było to fer, bo też zepsuli humor wielu osobom- z tego powodu trochę się rozpiszę dlaczego warto jednak poczekać jeszcze trochę). Start nowych serwerów nastąpi od tygodnia do dwóch po połączeniu tych 15 i stworzeniu z nich 5. Dlatego, czekajmy cierpliwie na info, bo nowe servery napewno powstaną.
Nie wiadomo, który będzie tym europejskim, ale wiem, że masa polaków sie pisze na nowy serwer, z nową ekonomią i świetną, wyrównaną rywalizacją. Mam nadzieję, że expowiska nie będą w większej ilości zalane trupami graczy niżeli mobów :) Realnie nie ma co się spodziewać nie wiadomo jakiej ilości online. Będzie prawdopodobnie podobna do innych, starych światów, przynajmniej przez pierwsze 2-4 miesiące.

Tak czy owak, wakacyjna zabawa nawet na ten miesiąc, w legendarnę grę (sand box na zasadach open pvp, takich mmo w 2D brakuje), to jest coś czego sam szukałem parę miesięcy. Teraz mamy okazję się wykazać umiejętnościami współpracy, kombinowania, ale przede wszystkim chęcią dobrej zabawy. MMO to gry społecznościowe i głównie o innych graczy, interakcję z nimi chodzi. I nie ważne, że to pixelowa gra; sam w nią grałem niedługo (może 50-80 godzin) i podejrzewam, że Tibia zawsze będzie do tyłu z lansem wśród graczy sieciowych ale podobnie jak Ultima Online, też ma słabą grafikę ale potencjał drzemie w niej niesamowity.  Trzeba tylko chcieć poszukać tego 'śpiącego smoka' i porządnie go wybudzić.

Czekamy na nowe servery, a stanie się to lada dzień. Zachęcam do zbierania ekip aby pograć nawet ten miesiąc do końca wakacji, albo nawet tydzień :D Ja zawsze czerpałem przyjemność z grania na nowych serwerach nawet parę tygodni. Warto skorzystać z nadchodzącej okazji, okazji pisania własnego scenariusza i historii/przygody. Także, robimy zapasy i czkeam na tą chwilę :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

http://www.tibia.com/news/

Quilia and Hydera, two new Open PvP game worlds, will be set up tomorrow. Both worlds will be blocked for character world transfers. Please note that only premium accounts will be able to start there within the initial phase.

Jutro startujemy z nowymi światami Open PvP. Zapraszajcie znajomych, starych członków gildii z prywatnych serwerów, bo przynajmniej przez pierwsze miesiące będzie niezła zabawa :) Podejrzewam serwery full przez dłuuuugi czas, ale jakoś damy radę.

Zapasy produktów typu Cola, Caffee and Chips zrobione. Można zacząć zabawę w te ostatnie dni wakacji. We wrześniu tylko utrzymać regularność, ale przede wszystkim dobrze się bawić :)

Powodzenia wszystkim i do zoba jutro !

Opublikowano

Przygarnie ktoś do ekipy noobka, który dopiero co zaczął grać w tibie (knight 19 skille 46 - jest moc :D)? Mam sporo wolnego czasu i chęci do gry :) Myślę że szybko się uczę.

Opublikowano

Szkoda że to nie retro pvp :D Bym wbił z ekipą ~35 osób.

Hugo, wbijaj mam u Ciebie wielki dług :D!

Co do serwera, będzie to chyba właśnie retro pvp ;).

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Hugo, wbijaj mam u Ciebie wielki dług :D!

Co do serwera, będzie to chyba właśnie retro pvp ;).

Z tego co widzę na boardzie w tibii to będzie normalny Open PVP. ;s

Hugo _/
Opublikowano

Z tego co widzę na boardzie w tibii to będzie normalny Open PVP. ;s

A miał był retro pvp, no cóż w takim razie odpuszczę sobie te serwery i gram celesta ;f.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

WITAM,

NINIEJSZYM OGLASZAM REKRUTACJE DO TEAMU, WSZYSTKIE CV KIEROWAC NA EMAIL : [email protected]

OBECNIE JEST TO OKOLO 50 OSOB.

WYMAGANIA:

CODZIENNA DAWKA PK I EXPA

PRAWILNOSC

LOJALNOSC

DZIEKUJE DO USLYSZENIAEdytuj

http://www.mpcforum.pl/topic/643859-szukam-ekipy-na-serwer-tibia/

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...