Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop złota na PL

linoskoczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję jakiejś małej rozpiski gdzie na jakim LvL zdobywać złoto, dropić itemy i sprzedawać itp. Dowolne metody (oprócz oszukiwania na cash), dowolny LvL. Jeśli drop, to prosiłbym też o informację ile złota średnio można wyciągnąć w ciągu godziny.

Opublikowano

Alvitar (poziomy ok 60-72, jeżeli się nie mylę) - dropienie żetonów o godzinie xx.x9, a także sprzedawanie broni z owych mobków u npc. To Ci powinno starczyć, przynajmniej na razie.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję jakiejś małej rozpiski gdzie na jakim LvL zdobywać złoto, dropić itemy i sprzedawać itp. Dowolne metody (oprócz oszukiwania na cash), dowolny LvL. Jeśli drop, to prosiłbym też o informację ile złota średnio można wyciągnąć w ciągu godziny.

W oku na zaklinach w ciągu godziny wyciągasz 20-44kk  :) 

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Alvitar (poziomy ok 60-72, jeżeli się nie mylę) - dropienie żetonów o godzinie xx.x9, a także sprzedawanie broni z owych mobków u npc. To Ci powinno starczyć, przynajmniej na razie.

Ile w ciągu godziny?

@Venio92

Dzięki ;)

Opublikowano

Ja polecam inwestować i ryzykować ja wczoraj postawiłem 1.2kkk a dostałem 3kkk tz 1.8kkk zysku :p

Kupowac cos taniego a sprzedawanie za większą cene :)

Opublikowano

Ulepszanie eq. Zauważ, że za przeproszeniem niektórzy idioci sprzedają bronie erebusa za niewyobrażalne ceny. Pragnę przypomnieć, że broń erebusa możemy wydropić +10, więc wystarczy ulepszyć pięć razy i mamy broń +15. Broń erebusa +15 jest warta 700kk-1b, a broń 97/109+14/15 600kk-1b. Gdzie tu logika?

Trzeba korzystać z błędów, jakie gracze popełniają. Jedynym problemem jest, że to nie jest stały dochód. Możesz zainwestować w broń +10 30kk, kupić z 6 niebianów za ~55kk i mieć z tego 1b, lecz może być też tak, że ciężko będzie z bronią przy ulepszaniu. Niestety nie mogę też powiedzieć ile jesteś w stanie zarobić z tego na godzinę, ponieważ tak jak napisałem wyżej - to nie jest stały dochód jak zbieranie żetonów w alvi, sprzedawanie złomu u handlarzy, czy kupowanie tanich itemków i sprzedawanie drożej.

graphic.png

Opublikowano

Ulepszanie eq. Zauważ, że za przeproszeniem niektórzy idioci sprzedają bronie erebusa za niewyobrażalne ceny. Pragnę przypomnieć, że broń erebusa możemy wydropić +10, więc wystarczy ulepszyć pięć razy i mamy broń +15. Broń erebusa +15 jest warta 700kk-1b, a broń 97/109+14/15 600kk-1b. Gdzie tu logika?

Trzeba korzystać z błędów, jakie gracze popełniają. Jedynym problemem jest, że to nie jest stały dochód. Możesz zainwestować w broń +10 30kk, kupić z 6 niebianów za ~55kk i mieć z tego 1b, lecz może być też tak, że ciężko będzie z bronią przy ulepszaniu. Niestety nie mogę też powiedzieć ile jesteś w stanie zarobić z tego na godzinę, ponieważ tak jak napisałem wyżej - to nie jest stały dochód jak zbieranie żetonów w alvi, sprzedawanie złomu u handlarzy, czy kupowanie tanich itemków i sprzedawanie drożej.

Zależy sporo od szczęścia. Lepiej chyba tak jak @PFFP napisał bawić się w kupowanie taniej i sprzedawanie drożej, jeśli chodzi o interesy z ryzykiem.

Opublikowano

Brać udział w eventach, gdzie coś wartościowego jest łatwo wygrać, po czym czekać, aż zdrożeje. Przykładowo był event ze specjalną elcetką kilka miesięcy temu, teraz na wylosowanych przedmiotach idzie zyskać krocie. :p

zSCFQrN.png

Opublikowano

Brać udział w eventach, gdzie coś wartościowego jest łatwo wygrać, po czym czekać, aż zdrożeje. Przykładowo był event ze specjalną elcetką kilka miesięcy temu, teraz na wylosowanych przedmiotach idzie zyskać krocie. :P

To akurat wiadome, ja raczej chciałem wiedzieć coś więcej ;)

Opublikowano

Dobrym zarobkiem również jest łączenie kamyków. Z góry piszę, że jest to interes z ryzykiem, lecz bez ryzyka nie ma gry. :)

Zależy tutaj dużo od szczęścia, jak i cierpliwości. Nie sztuką jest połączyć trzy klejnoty - a trzysta? Kufer lvl 2 na obecną chwilę kosztuje ~500k, więc jego cena nie jest duża. Klejnotów jest całe mnóstwo, począwszy od słabych, bezwartościowych klejnotach na 1 poziom, skończywszy na koralach, koralach chaosu, opalach, bądź innych kamieniach szlachetnych. Mając o drobinę szczęścia można trafić na coś na prawdę wartościowego. Najczęściej korzystam z tego 'źródła dochodu', lecz nie jest ono zawsze korzystne, jednakże nie mam czasu, oraz chęci na bieganie po alvitar. Pieniądze wydane na kufry przeważnie mi się zwracają w postaci wartościowego kamienia, z czego się bardzo cieszę. Opcją jest też zrobienie dropka do alvitar i na własną rękę dropić żetony, losować kufry, po czym łączyć na to kamyki, lecz dla mnie jest to monotonne, nudne, jakoś nie mam weny do tego, ale to tylko moje zdanie, zbyt stary koń ze mnie chyba. :)

graphic.png

Opublikowano

Też można kupić kuferki 5lvl 50-70kk 1kosztuje i otwierac je ;) kamyki 5lvl sa warte 15-200kk

Też duże ryzyko, bo obecnie trafienie kamyka za 100kk+ jest ciężkie (poza tym nieliczne tyle kosztują). Z późniejszych opcji możesz jeszcze sety fantoma sprzedawać. ;)

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...