Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jaka klasa jest najlepsza w multi

xlenek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma takiej klasy ^_^ ... Najlepsza klasa to taka którą Ci najlepiej się gra :D .

która klasa ma najlepsze bronie

Opublikowano

Zależy od sytuacji... Dalekie odległości lub HC = Zwiadowca, walka w zwarciu(leczenie i reanimacje) = Szturmowiec, walka z pojazdami = Technik, dużo przeciwników lub potrzeba taktycznego wykorzystania uzbrojenia (c4, moździeż) = Wsparcie

Opublikowano

kaspijska granica

Polecam grać snajperem lub medykiem.

Snajper ma na tej mapie bardzo duże pole do popisu i łatwo może się schować.

Opublikowano

Jeżeli tryb podbój lub duży podbój warto też zagrać technikiem i podkładać miny przeciwpancerne przy punktach lub ważnych wyjazdach.

1-2675047-560x95-1-FF5519-FFFFFF.png

Wiem że prawie nikt nie gra, ale chciałbym rozwinąć ten serwer i go powiększyć.

Opublikowano

Myślę, że technik, ze względu na wyrzutnie i możliwość reperowania pojazdów.Z piechotą też sobie dobrze radzi.Możesz używać uniwersalnych broni taki jak np. UMP45 albo PP200.Oczywiście na mapy bez pojazdów typu Nouszahr najlepiej spisuje się medyk.

.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak najlepsza klasa, każdą można dużo zdziałać. Szczególnie na tak dużej mapie. Granie jedną szybko się nudzi.

A jak grasz z kimś to już w ogóle nie ma znaczenia.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jeśli masz trochę wprawy i potrafisz odnaleźć się w terenie, dobrze wycelować i nie puszczać serii w jednego przeciwnika to dasz radę i grać Snajperem/Zwiadowcą, akurat sam gram nim dotychczas i nie zamierzam zmieniać kierunku.

Opublikowano

Trzeba na prawdę sporo czasu spędzić grając snajperką, ile trzeba celować przed przeciwnika aby go trafić w ruchu z odległości 200+ metrów np., czy biegnie w Twoją stronę czy w przeciwną trzeba przewidzieć ruch wroga. Niektórzy wolą kampić z półautomatycznymi broniami takimi jak SVD, SKS czy M39 EMR przy nich wystarczy obserwacja pocisku przy dalszych odległościach aby trafić w wroga. Jak się sam nie nauczysz tak nie będzie Ci wychodzić, musisz wszystko sobie sam ogarnąć i przemyśleć ew. czasem kogoś zapytać. Każda klasa ma swoją specjalizację która ma sprawić iż jedna z nich jest najlepsza w osobnych czynnościach, dla tego jak jakiegoś nooba zdejmie helikopter czy samolot to zaraz idzie na bok mapy wsparciem rzuca ammo bierze IGLE lub Stingera i mści się czekając przez 30 minut aż nadleci czego nienawidzę. 

Faber est quisque suae fortunae

Opublikowano

Każda klasa jest tak rozbudowana tak żeby ani jedna ani druga nie była lepsza , na kaspijskiej granicy graj szturmowcem to jest akurat całkiem łatwe , tam snajper ma co robić ale trzeba być już przyzwyczajonym do grania tą klasom ;p

73046579344112236771.jpeg

Opublikowano

Niepowiedziałbym, że są równe.Wszysko zależy od trybu gry, ale suma sumarum wydaje mi się, że technik jest najbardziej uniwersalny, bo z piechotą sobie radzi no i reperowanie i niszczenie pojazdów.Chyba, że gramy na mapce bez pojazdów, to oczywiście medyk.

Opublikowano

Ja jak bym miał wybierać to support. Dlaczego ? Support ma zawsze zapas amunicji i bronie które mają +100 kul w magazynku bez powiększenia i do tego C4 które rzuca się 2/3 razy na dany pojazd i po pojeździe do tego jeszcze claymore, które się świetnie sprawdzają w DM :)

Szturmowiec to moja druga ulubiona profesja, ponieważ ma dużo fajnych broni które są szybkostrzelne, może mieć granatniki, ma apteczki i może wskrzeszać poległych przed momentem żołnierzy :D

Trzecia moja ulubiona klasa to Zwiadowca, jak to zwiadowca po samej nazwie słychać robi " ZWIAD " eliminując dalekie cele, żeby pomóc swoim kompanom zdobyć punkt czy też po prostu eliminować wrogów z dużego dystansu, do tego ma znacznik odrodzeń, który się sprawdza do danych strategii typu flanka itp a do tego ma jeszcze czujnik ruchu który wykrywa mu wrogów na danym terenie :)

Technik... i tu mam kłopot... dla mnie ta klasa jest mocno przeciętna... ma karabinki ale one są słabe :/ palnik,miny... no te miny nie są złe nawet ale jest ograniczona ich ilość a bez zapasu amunicji dużo się nie zdziała to samo z wyrzutniami rakiet... potrzeba ammo bo dużo ich nie ma nawet z drużynową amunicją :/ co prawda frajda jest z ustrzelenia pojazdu czy też wroga z rpg'a :D :D ale moim zdaniem to słaba klasa.

Opublikowano

Ja jak bym miał wybierać to support. Dlaczego ? Support ma zawsze zapas amunicji i bronie które mają +100 kul w magazynku bez powiększenia i do tego C4 które rzuca się 2/3 razy na dany pojazd i po pojeździe do tego jeszcze claymore, które się świetnie sprawdzają w DM :)

Szturmowiec to moja druga ulubiona profesja, ponieważ ma dużo fajnych broni które są szybkostrzelne, może mieć granatniki, ma apteczki i może wskrzeszać poległych przed momentem żołnierzy :D

Trzecia moja ulubiona klasa to Zwiadowca, jak to zwiadowca po samej nazwie słychać robi " ZWIAD " eliminując dalekie cele, żeby pomóc swoim kompanom zdobyć punkt czy też po prostu eliminować wrogów z dużego dystansu, do tego ma znacznik odrodzeń, który się sprawdza do danych strategii typu flanka itp a do tego ma jeszcze czujnik ruchu który wykrywa mu wrogów na danym terenie :)

Technik... i tu mam kłopot... dla mnie ta klasa jest mocno przeciętna... ma karabinki ale one są słabe :/ palnik,miny... no te miny nie są złe nawet ale jest ograniczona ich ilość a bez zapasu amunicji dużo się nie zdziała to samo z wyrzutniami rakiet... potrzeba ammo bo dużo ich nie ma nawet z drużynową amunicją :/ co prawda frajda jest z ustrzelenia pojazdu czy też wroga z rpg'a :D :D ale moim zdaniem to słaba klasa.

Co do technika to w specjalizacji nie daje się drużynowej amunicji żeby mieć więcej rakiet czy min tylko ładunki wybuchowe ;)

Opublikowano

Boże.....chodzilo mi o ladunki -.- lapie za slowka booze... ale jak sie skonczy ammo to nic dalej nie zrobisz. Musi Ci wsparcie dac ammo inaczej po ptokach...

Opublikowano

Boże.....chodzilo mi o ladunki -.- lapie za slowka booze... ale jak sie skonczy ammo to nic dalej nie zrobisz. Musi Ci wsparcie dac ammo inaczej po ptokach...

Albo podnieść broń kogoś :)

Opublikowano

Napisałeś "no te miny nie są złe nawet ale jest ograniczona ich ilość a bez zapasu amunicji dużo się nie zdziała to samo z wyrzutniami rakiet... potrzeba ammo bo dużo ich nie ma nawet z drużynową amunicją

jak możesz mieć więcej ammo z drużynową amunicją? nie łapię tu za słówka tylko poprawiam Twój błąd skąd niby mam wiedzieć co masz na myśli? pomyśl...

Opublikowano

Co kto lubi :p

Walka na dystans czy HC = Zwiadowca

Walka przeciwko pojazda = Technik/Wsparcie

Walka w zwarciu = Szturmowiec/Wsparcie

I tyle, wybor nalezy do Cb ;)

Piteraskwiat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...