Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodu braku graczy od czasu rozpoczęcia roku szkolnego, serwer zostaje tymczasowo zamknięty. Zostanie otwarty najprawdopodobniej na początek wakacji. Proszę o zamknięcie tematu.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Widzę, że to serwer na modach bardziej przygodowych, jaki będzie plugin do cuboidów ?? Frakcje/GriefPrevention czy cuś ?

I chciałbym zaproponować kilka modów:

- Thermal Expansion - przydałby się dla tych co nie lubią IC2 :D

- Extra Utilities - drobne dodatkowe rzeczy :D

- Open Blocks - też dodatkowe rzeczy

- Gany's End / Gany's Nether / Gany's Surface

Chętnie wbije nawet jeśli proponowane nie zostaną dodane :D

Opublikowano

Thermal Expansion nie zostanie dodany (też bardzo bym go chciał), ponieważ powoduje crash serwera. Opisz bardziej resztę modów (nie mogą ingerować w generator świata) to może dodam :) normalny factions, a spawn world guardem.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Kolejny serverek na modach AaAaA
Tych serverów jest mniej niż hardcore ale też ich jest od luja.
Reklama odrażająca.

Kto się zgadza LIKE !

Opublikowano

Dla cb odrażająca jest reklama mojego serwera, a dla mnie twoje profilowe. Po uj ci budowle? To jest survival a nie FB. Wymień mi 10 takich serwerów to ci uwierzę, sam szukałem bo chciałem pograć i nie znalazłem.

Opublikowano

Whitelista została zdjęta, o 18 start, czekamy :)

@refprzed24h

Opublikowano

Kliknij 'szczegóły' i wyślij mi całą zawartość błędu na pw.

Opublikowano

no, coś mi nie działa chyba ^^

attachicon.giflel.jpg

W tym launcherem jest problem bo on instaluje w domyślnym folderze /.minecraft/ 

Przecież tam każdy ma swoje pliki pod vanille pod Keinett lub jakikolwiek inny launcher -.-

Pewnie klikałeś start, a pierw trzeba "Odbuguj grę" czyli skasowanie /.minecraft/

Potem będzie do ściągnięcia zamiast "Odbuguj grę"

Opublikowano

W tym launcherem jest problem bo on instaluje w domyślnym folderze /.minecraft/

Przecież tam każdy ma swoje pliki pod vanille pod Keinett lub jakikolwiek inny launcher -.-

Pewnie klikałeś start, a pierw trzeba "Odbuguj grę" czyli skasowanie /.minecraft/

Potem będzie do ściągnięcia zamiast "Odbuguj grę"

Wiem, ale tego na razie nie zmienię, wiesz dlaczego? Bo wtedy trzeba zmienić ścieżkę gry w mineshafterze (nie ogarniam ścieżek do plików mc, dlatego użyłem mineshaftera) a tego większość osób nie umie... Ludzie mają instrukcje w folderze z mineshafterem i dalej nic nie ogarniają. Na stronie serwera niedługo pojawią się videoTuT'y dotyczące launchera. Co do tego błędu to po ss'ie widzę, że coś tu nie gra z web clientem. Spróbujcie offmąć wszystkie antywiry i zaporę, bo to może blokować pobieranie plików. Launcher nie wie co zrobić i wywala błąd. Jutro postaram się ogarnąć launcher.

@ EDIT

Mam pomysł. Dodam, żeby podczas instalacji launcher nie usuwał pliku .minecraft tylko zmieniał jego nazwę :)

Opublikowano

D4n, będę wdzięczny, jeżeli odpowiesz mi na e-mail. Dzięki, pozdrawiam.

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Jutro o 7 wstanę, wyjdę z psem i do 14 jestem do waszej dyspozycji, teraz idę spać. Dobranoc.

Opublikowano

Wiem, ale tego na razie nie zmienię, wiesz dlaczego? Bo wtedy trzeba zmienić ścieżkę gry w mineshafterze (nie ogarniam ścieżek do plików mc, dlatego użyłem mineshaftera) a tego większość osób nie umie... Ludzie mają instrukcje w folderze z mineshafterem i dalej nic nie ogarniają. Na stronie serwera niedługo pojawią się videoTuT'y dotyczące launchera. Co do tego błędu to po ss'ie widzę, że coś tu nie gra z web clientem. Spróbujcie offmąć wszystkie antywiry i zaporę, bo to może blokować pobieranie plików. Launcher nie wie co zrobić i wywala błąd. Jutro postaram się ogarnąć launcher.

@ EDIT

Mam pomysł. Dodam, żeby podczas instalacji launcher nie usuwał pliku .minecraft tylko zmieniał jego nazwę :)

a tu się pan madry znalazł :3

masz kochanie ty moje co się robi po "odbuguj launcher" :)

post-454880-0-95751400-1408083128_thumb.png

i nie powiesz mi że zrobiłem coś źle, bo niestety ale zawsze przed pobraniem jakiejś paczki .minecraft leci do wyje*ania :3

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

To że launcher jest zbugowany podczas pobierania, które może trwać godzinami jak masz wolnego neta to nie moja wina. Zobacz sobie do folderu roaming. Paczka jest pobierana. Launcher jak najbardziej działa, tylko zawiesza się na czas pobierania. Zaraz wstawię poprawiony launcher, nie będzie wywalał błędu podczas startu ani usuwał pliku .minecraft

@ EDIT

Launcher poprawiony, można pobierać :)

Opublikowano

No właśnie wiem, to jest jakieś dziwne, ja mam neta 1,5 MB/s i w +/- 8 minut paczka pobrana, a ty masz 160 MB/s i ci się pobiera pół godziny. Lepiej pobierz z przeglądarki i zainstaluj ręcznie, bo nie ogarniam jak to naprawić...

@ EDIT

3690696361.png

teoria i praktyka...

@ EDIT2

Dodany ts :)

Opublikowano

@ refprzed24h

przepraszam, ale musiałem... Wstawiam poprawiony launcher, nie powinien wywalać żadnych błędów, oraz dodałem gigantyczny guzik, którego nie da się nie zauważyć w celu uzyskania pomocy.

Opublikowano

@ refprzed24h

Wybaczcie, że 2 godziny za wcześnie :) proszę nie wchodzić na serwer przy pomocy launchera craftserv, tylko przy pomocy mineshaftera. Przy wejściu przez chwilę może być brak odpowiedzi. Zapraszam !

Opublikowano

@ refgodzinęzawcześnie

Zapraszam na serwer, graczy coraz więcej i miło się gra :) im was więcej tym lepiej !!!

Opublikowano

dwt8uq.png

Dzisiaj został pobity rekord graczy na serwerze!!! Aż 9 osób :D (na ss'ie jest 8 bo zapomniałem zrobić ss'a jak wbiła 9 osoba). Zapraszamy, serwer się rozkręca! Za zaproszenie 5 znajomych przewidziana nagroda!!! 

@ refprzed24h

sory za te wczesne refy :) dobiję tymi wczesnymi refami do 13:00 i potem będą już normalne refy.

Opublikowano

@ ref

Opublikowano

@ ref w przyszłym miesiącu zmieniamy hosting, będzie więcej ramu i tym samym mniej lagów!!! Zapraszamy!!!

Opublikowano

@ ref na razie proszę używać tylko instrukcji, do której dałem linka (lub ze spoilera), ponieważ w paczce jest nieaktualna. Zreuploaduję paczkę i dam nowy link.

Opublikowano

@ ref instrukcja już w paczce, można korzystać! Zapraszam na serwer ludzie :)

Opublikowano

@ ref

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...