Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

używana karta graiczna, opłaca się?

Gość Bylduda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opłaca się?

http://allegro.pl/msi-radeon-r9-270-gaming-2g-gwarancja-31-msc-i4490916565.html 

To zestaw jaki zakupiłem, nie mam karty graficznej, a zestaw wygląda następująco:

Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB

Dysk Western Digital Caviar Blue, 1TB

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W

Płyta główna MSI B85M-G43 Intel B85 LGA 1150 mATX

Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0

Procesor Intel CORE i5-4460 3.20GHz LGA1150 BOX BX80646I54460 - Haswell Refresh

Opublikowano

Karty pewnie z koparki.

Koparki? Nie wiem co to w informatyce znaczy, ale mi się tylko z tym kojarzy....

koparka.jpg

xD

Opublikowano

Koparki? Nie wiem co to w informatyce znaczy, ale mi się tylko z tym kojarzy....

3180414079950841080994.jpg

xD

Chodzi o koparkę bitcoinów. Poczytaj sobie trochę o kryptowalutach. Niektórzy ludzie, którzy liczą na zysk z nic nierobienia robią super wydajne komputery które obliczają te kryptowaluty (czyli tzw kopanie) i kupują po 4 karty graficzne, które to liczą i te karty działają na 100% 24/7 dla tego są już dość zużyte, ale skoro masz na kartę gwarancje to nie ma się o co martwić, bo zawsze możesz wymienić. A ostatnio sporo kart z tych właśnie tzw koparek ludzie sprzedają, bo coś im nie siadło z tymi kryptowalutami i teraz jak najszybciej chcą sprzedać to co kupili za grube tysiące, żeby nie byli aż tak stratni. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem :P

A co do samej karty to cena nie jest jakoś super niska powiedziałbym raczej, że normalna. Nowa kosztuje 640 zł:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g-599531/

Używane r9 290 z koparek idzie za 1100zł kupić, a nówki są po ~1450zł.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTenObok

Chodzi o koparkę bitcoinów. Poczytaj sobie trochę o kryptowalutach. Niektórzy ludzie, którzy liczą na zysk z nic nierobienia robią super wydajne komputery które obliczają te kryptowaluty (czyli tzw kopanie) i kupują po 4 karty graficzne, które to liczą i te karty działają na 100% 24/7 dla tego są już dość zużyte, ale skoro masz na kartę gwarancje to nie ma się o co martwić, bo zawsze możesz wymienić. A ostatnio sporo kart z tych właśnie tzw koparek ludzie sprzedają, bo coś im nie siadło z tymi kryptowalutami i teraz jak najszybciej chcą sprzedać to co kupili za grube tysiące, żeby nie byli aż tak stratni. Mam nadzieję, że wytłumaczyłem :P

A co do samej karty to cena nie jest jakoś super niska powiedziałbym raczej, że normalna. Nowa kosztuje 640 zł:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-270-2gb-gddr5-256-bit-hdmi-2xdvi-dp-r9-270-gaming-2g-599531/

Używane r9 290 z koparek idzie za 1100zł kupić, a nówki są po ~1450zł.

Czyli opłaca się?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...