Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Czyszczenie chatu !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , ostatnio zajmuje się pisaniem skrytpów na serwery minecraft ! Po około 1 godziny bawienia stworzyłem swój pierwszy autorski skrypt na czyszczenie chatu . Myślę , że się przyda bo często na serwerach dochodzi do spamu , lub ktoś coś napisał czego ty nie chesz aby inny wiedzieli. W takim wypadku wystarczy wpisać komende : /chatczysc

Oto zdjęcie przykładowe:

393401407927302610773.png

Bezpośredni link do skryptu do wgrania na serwer , wymagane jest posiadanie pluginu na serwerze

o nazwie "Skript"

http://speedy.sh/VUuSW/CzyszczenieChat.sk

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/55ba6af3f0ffb19a1769ce7316efee081e3fbcf0b71273be86b3d2793dc9d53e/analysis/

Instalacja Skryptu !

TwójSerwer/plugins/Skript/scripts

Po wrzuceniu skryptu do folderu "scripts" wytarczy wpisać na serwerze

komende /sk reload all i można się cieszyć skryptem !

Permisje:

Żeby admin , moderator miał dostęp do komendy /chatczysc musi zostac dopisana permisja do jego

rangi : -chat.czysc

Edytacja:

Pobrany plik otwieramy za pomocą jakiegoś edytora tekstu , np notatnik , Notpad++ i edytujemy

wedle zaleceń jakie są tam rozpisane !

W natepnym temacie myślę , że udostepnie autorski plugin na gildie !

Opublikowano

Skrypt ok. Mógłbyś dodać alias /cc żeby szybciej czyściło się :D Nie wiem po co dopisywałeś "to all players" ponieważ jakbyś dał send "" to by i tak wysłało na chacie :D 

PS. Autorski plugin na gildie czy skrypt? :D

iker_casillas___2012_by_majorczyk8-d5dzi

Opublikowano

@KAM202

Jak dasz samo send wiadomość zostanie wysłana tylko do mnie , co do skanu , ja daje wam PLIK TEKSTOWY a do tego nie trzeba raczej skanu , zapomniałm dodać jescze o permisji . Wystarczy dopisać do rangi admina/helpera permisje -chat.czysc , ale to zedytuje. Co do pluginu na gildie będzie do zapewne zbugowany skrypt na gildie który będzie trudny w edytacji ... , ale  kiedyś jak będę miał więcej doświadczenia zrobie plugin.

Opublikowano

Fajnie, że coś próbujesz, ale to jest gówno... 10 linijek kodu i po co to udostępniać? Postaraj się bardziej, bo takie coś piszę ok 20-30 sekund.

Opublikowano

Taki sam efekt można uzyskać bez skryptów poprzez mycommand, a myślę, że każdy szanujący się serwer z tego pluginu korzysta.

Opublikowano

Zgrabny skrypcik =) 

Lecz mógłbyś go jakoś rozbudować dodając np funkcje off/on chatu , bo już sobie wole zainstalować bardziej kompleksowy plugin/skrypt od tego :P

HLpSgK.jpgA like sam sie da!?

Opublikowano

Wstaw na pastebin.com.Skrypt nie zachwyca i można go zrobić w minutę :) Poza tym jest ich już w ch*j.Naprawde pisałeś to 1 godzinkę ? :O

Jeżeli zaczynasz zacznij uczyć się pisać bardziej rozbudowane skrypty.Do niego można dodać 2 komendy tak jak @dwdr napisał off/on z możliwością pisania dla administracji gdy czat jest wyłączony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...