Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zagrać w minecraft android na serwerze?

macjoker007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi oto że kupiłem sb nowego smartfona, bardzo wydajny ze snapdragonem 801 i chciałbym sb grać na swoim ulubionym serwerze, ale niestety minecraft pockededition mi tego nie umożliwia.

Jeśli da się coś zrobić, to jak mam to osiągnąć?

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

zapewne s5 ?

emulatora windowsa nie znajdziesz ale linuxa tak 

moze na debianie albo ubuntu odpalisz ale watpie ze ci sie to uda

Są tablety dostępne z systemem Windows 8 (wszystko to co w komputerze) i normalnie instalują gierki. Widziałem jak gościu odpala bf3 przy 30 fps.

a w tej bajce byly smoki ?

Opublikowano

Są tablety dostępne z systemem Windows 8 (wszystko to co w komputerze) i normalnie instalują gierki. Widziałem jak gościu odpala bf3 przy 30 fps.

graphic.png

Uczeń
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngOmgReported

Oczywiście że są takie tablety, nie jestem pewien co do ich wydajności, ale podłączasz myszkę, i klawiaturkę, i możesz grać jak na komputerze (tak jest to nazywane tabletem).

@topic

Raczej nie znajdziesz nic co pozwoli ci uruchomić tego mc... :/ (na telefonie), ale jeżeli jednak coś znajdziesz, to bardzo bym prosił żebyś zedytował topic, i napisał jakiś link, nazwę albo jakieś inne namiary. 

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

zapewne s5 ?

graphic.png

Opublikowano

Warto to było sprawdzić zanim kupiłeś telefon, teraz to już dupa blada. Rozwiązanie to jakiś tablet, tylko czy to w ogóle ma sens? o_O

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Opublikowano

A nie ma jakiegoś emulatora javy na androida?

Nie, na 99,9% nie istnieje nic takiego, po drugie telefon jest zbyt słaby, by MC działał na przyzwoitych FPS'ach.

4 rdzeniowy procesor o taktowaniu 2.5 ghz z wbudowaną grafiką adreno 330 która jest o 80% wydajniejsza od tej którą możesz znaleźć np. w HTC One X

TDepLbR.gif

Opublikowano

Nic, nie poradzisz nie, ma musisz grać na komputerze.

Gdybyś miał windowsa 8 to może, może ale i tak bylby potrzebny tablet.

a mam, mógłbym go zainstalować na moim photablecie ( Smartfon + Tablete, w jednym ) i może wtedy udało by mi się grać. ^^ Zakładając że windows 8 w wersji pc, obsługuje procesory qualcomm, ale coś tam czytałem i podobno ma być ok. Więc może później sb zrootuje i wgram drugi system ^^

zapewne s5 ?

Smerfy z gumijagodówką na pewno były ^^'

TDepLbR.gif

Opublikowano

Od telefonu ludzie rozpisali się po tablety ... Chociaż nie da się grać w Minecrafta na serwerze przez telefon pocieszę Cię, że jeśli masz premkę to ze sklepu googleplay możesz sobie pobrać aplikację w której masz chat z minecrafta i dostęp do wszystkich komend ( Ten minus, że to tylko jest chat a Ty stoisz w miejscu)

Opublikowano

Od telefonu ludzie rozpisali się po tablety ... Chociaż nie da się grać w Minecrafta na serwerze przez telefon pocieszę Cię, że jeśli masz premkę to ze sklepu googleplay możesz sobie pobrać aplikację w której masz chat z minecrafta i dostęp do wszystkich komend ( Ten minus, że to tylko jest chat a Ty stoisz w miejscu)

Ooo.. jaki Ty dobry, a ja sb z-emuluje linuxa, wgram jave, wacze minecrafta i bd mial gdzies ta badzewna apliacje.. a jak tosie nie uda to wykupie sb jakiegos vps'a, wgram windowsa, postawie sb jakiegos serwera remote desktop, wgram jave i pobiore minecrafta, a w smartfonie odpale sb remote display kontrol i bd sb gral ^^ we wszystkie gry jakie mi sie spodobaja.

mam lte wiec bd plynnie i pieknie dzialalo.

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...