Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

2 niezależne monitory

ostry1960

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dokupiłem sobie dzisiaj drugi monitor i mam pewien problem, ponieważ gdy odpalę jakąś grę pojawia się normalnie na głównym (większym) monitorze, ale jak przesuwam kursor myszy na drugi monitor i coś kliknę tam gra się automatycznie sama minimalizuje.
Drugi problem z którym nie mogę sobie poradzić to to, że pasek startu jest tylko na jednym ekranie. Co mógłbym zrobić, aby mieć 2 niezależne od siebie monitory ? Proszę o pomoc.  

@Edit
Aha jeszcze jedno na drugim monitorze są z góry i dołu czarne paski i nie wiem jak ustawić tapetę żeby ich nie było, bo jak odpalę przeglądarkę i zmaksymalizuje ją to pasów nie ma są tylko na pulpicie 
69083325786027540178.png

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Żeby się nie minimalizowało to ustaw grę na "borderless" albo graj po prostu w oknie. Innej opcji racze nie ma.

Co do pytania o pasek to systemowo nie ustawisz na 2 monitorach paska, ale zapewne jest jakiś program do tego, żeby takowy był.

A co do czarnych pasków to po prostu ściągnij tapetę w takiej rozdzielczości jaką masz rozdzielczość tego ekranu.

Opublikowano

W ustawieniach gry tam gdzie masz rozdzielczość, przeważnie jest taka opcja, jednak nie wszystkie gry mają opcję borderless i jest tylko window.

Co do pasków to oba monitory mają taką samą rozdzielczość?

Opublikowano

W takim razie dla każdego musisz ściągać osobno zdjęcia w innych rozmiarach.

Tylko nie wiem jak ustawić tapetę inną każdemu z monitorów, bo jak ściągam jakiś obraz i klikam ustaw jako tapetę automatycznie ustawia sie ta sama na obydwóch monitorach

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

bo tak ma być, windoza nie zarządza osobno każdym monitorem tylko obydwoma na raz

sa programy od tego by ustawiać różne tapety na pulpitach, poszukaj

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...