Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Lol Pójdzie mi na takim laptopie ?

KrejzolPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rodzina produktówK53E
ProcesorIntel Core i3-2310M (2.1 GHz, 3 MB cache)
ChipsetIntel HM65 Express
Pamięć RAM4096 MB (SODIMM DDRAM3, 1333 MHz, maksymalnie 8 GB)
Ilość gniazd pamięci2 (1 wolny)
Dysk twardy500 GB SATA 5400 obr.
Wbudowane napędyDVD+/-RW DualLayer
Typ ekranuBłyszczący, LED
Przekątna ekranu15.6"
Nominalna rozdzielczość1366 x 768
Karta graficznaIntel HD Graphics 3000
Wielkość pamięci karty graficznej(pamięć współdzielona)
Urządzenie wskazująceTouchpad
Typ bateriiLitowo-jonowa 6-komorowa, 5200 mAh
Karta muzycznaZintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio
Karta sieciowa10/100/1000 Mbps
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Rodzaje wyjść / wejść1x Bluetooth 3.0
1x czytnik kart 3 w 1 (SD/MMC/MS )
1x HDMI
1x RJ45 (LAN)
1x VGA
1x wejście mikrofonowe
1x wyjście słuchawkowe/głośnikowe
3x USB 2.0
Zainstalowany system operacyjnyMicrosoft Windows 7 Home Premium PL (wersja 64-bitowa)
Dołączone oprogramowanieSterowniki do systemu Windows 7
WysokośćOd 28,3 mm do 34,9 mm
Szerokość378 mm
Głębokość253 mm
Waga2,60 kg
Dodatkowe informacjeAluminiowe wnętrze laptopa
Klawiatura numeryczna
Partycja recovery (opcja przywrócenia systemu z HDD)
Technologia poprawy obrazu wideo ASUS Splendid
Wbudowana kamera
Wbudowane głośniki Altec Lansing
Wbudowany mikrofon
Zasilacz w zestawie

Da rade ?

Opublikowano

a jak z optymizowac ? dobrze ?

Przede wszystkim miej włączonego TYLKO LoL'a  (ewentualnie odtwarzacz muzyki) to będzie śmigać na średnich, jeśli będziesz chciał włączyć muzykę z przeglądarki wyłącz cienie / zmniejsz detale na minimum (najlepiej oba). Na moim HP Pavilion Dv6 2105ew śmigam na 60 FPS. (co prawda wymieniłem mu dysk twardy, ale to przyśpiesza tylko czas ładowania)

PS: Na **uj pisałeś grubość, szerokość, wejścia etc. :D   Wystarczyło podać model laptopa / Grafikę, procesor, RAM i rozdzielczość ekranu.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

A kogo Lepszy Moj Czy Twoj ? bo chce gra na minimum 50 stalych fps :D

Twój, lecz to jest różnica Maksymalnie 5-ciu FPS'ów (przy bardziej wymagających grach może 2-3)

Opublikowano

Ustaw sobie grafike w lolu na niski / cienie wylacz i od razu bedzie wiecej fps . ( a roznicy jakiejs wielkiej nie ma na grafice niskiej w stosunku do wysokiej . Ja gram na niskiej i jest wszystko dobrze . )

MC KONDUKTOR 

Opublikowano

Ustaw sobie grafike w lolu na niski / cienie wylacz i od razu bedzie wiecej fps . ( a roznicy jakiejs wielkiej nie ma na grafice niskiej w stosunku do wysokiej . Ja gram na niskiej i jest wszystko dobrze . )

Jest ogromna różnica (chyba że jesteś ślepy, wtedy nie ma żadnej)

Opublikowano

MI CHodzi Zeby chodzilo na 60 fps na na wyskojej chodzi mi jedynie o granie boo narazie mam komputer 1.0 gh 816 mb procesaor jakies gowno i gram w lola na 3 fps :D

Opublikowano

MI CHodzi Zeby chodzilo na 60 fps na na wyskojej chodzi mi jedynie o granie boo narazie mam komputer 1.0 gh 816 mb procesaor jakies gowno i gram w lola na 3 fps :D

Ustaw wszystko na minimum (tylko rozdzielczość maxymalna) i będzie 60 FPS.

Opublikowano

a na starym kompie mam tak zrobic ?

Na tamtym kompie to sobie możesz pasjansa poukładać- nie ma szans na płynną grę.

Opublikowano

Jest ogromna różnica (chyba że jesteś ślepy, wtedy nie ma żadnej)

Mogło nie być różnicy , rownież tak mam na niskich chodiz mi 40fps na bardzo wysokich po 60 fps (wyłacz w karcie graficznej synhronizacje pionową)

Opublikowano

Mogło nie być różnicy , rownież tak mam na niskich chodiz mi 40fps na bardzo wysokich po 60 fps (wyłacz w karcie graficznej synhronizacje pionową)

On mówił o grafice a nie o ilości FPS...

Opublikowano

Procesor Intel Pentium B970 (2 rdzenie, 2.30 GHz, 2 MB cache) Chipset Intel HM65 Express Chipset Pamięć RAM 4 GB (SO-DIMM DDR3, 1333 MHz) Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM 16 GB Ilość gniazd pamięci (ogółem / wolne) 2/0 Dysk twardy 500 GB SATA 5400 obr. Wbudowane napędy optyczne Nagrywarka DVD+/-RW DualLayer Typ ekranu Błyszczący, LED Przekątna ekranu 15,6" Nominalna rozdzielczość 1366 x 768 (HD) Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 620M

+ Intel HD Graphics Wielkość pamięci karty graficznej 1024 MB GDDR3 (pamięć własna) Dźwięk Wbudowane głośniki stereo

Wbudowany mikrofon

Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio Kamera internetowa 1.3 Mpix Łączność Wi-Fi 802.11 b/g/n

LAN 10/100/1000 Mbps Rodzaje wyjść / wejść DC-in (wejście zasilania) - 1 szt.

VGA (D-sub) - 1 szt.

HDMI - 1 szt.

RJ-45 (LAN) - 1 szt.

USB 2.0 - 3 szt.

Wejście mikrofonowe - 1 szt.

Wyjście słuchawkowe/głośnikowe - 1 szt.

Czytnik kart pamięci - 1 szt. Bateria 6-komorowa, 4400 mAh, Li-Ion Zainstalowany system operacyjny Brak systemu Dołączone oprogramowanie Sterowniki do systemu Windows 7 Wysokość 33,1 mm Szerokość 382 mm Głębokość 253 mm Waga 2,50 kg (z baterią) Dodatkowe informacje Wydzielona klawiatura numeryczna

Możliwość zabezpieczenia linką (port Kensington Lock)

Wielodotykowy, intuicyjny touchpad

12 miesięcy ograniczonej gwarancji dla firm Dołączone akcesoria

Zasilacz

Bateria (podstawowa)                                                                                                                                                   

Ten LEpszy od tantego czy gorszy ?

Opublikowano

Ten pierwszy lepszy, aczkolwiek nadal to jest niezauważalna różnica. (tzn. nie wiem jak z grafiką ponieważ nie podałeś nazwy modelu)

Opublikowano

To Jest Acer E1-571G Prosze o odpowiedz

Ten laptop w temacie jest lepszy, aczkolwiek na tym też LoL będzie śmigał na minimalnych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...