Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet LTE w Play bez limitu danych.

OrangeDeXteR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Ma ktoś może? Jak się spisuje? Dostałem ofertę nielimitowanego internetu LTE na 6 miesięcy, ale nielimitowany oczywiście ma swoje limity. Na jakiej zasadzie to działa? Jeśli korzystam z technologi LTE to limit danych nie obowiązuje, a jeśli korzystam z innej technologii, dajmy na to 3G to wtedy naliczają się dane? Myślę, że jeśli chodzi o prędkość to będzie u mnie ona w porządku, korzystając teraz ze zwykłego mobilnego w tej sieci nawet te 3-4 kreski wystarczają do swobodnej gry/przeglądania internetu etc. na dwóch komputerach. Bardziej ciekawi mnie na jakiej zasadzie działa "nielimitowany" internet. Jeśli zły dział proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Witaj. Sam brałem LTE od play'a i niestety mimo widocznego zasięgu na mapach to nie miałem nawet 2G. Po przełożeniu karty do telefonu nie miałem nawet jednej kreski poza domem. O ile dobrze wiem to internet bez limitu i abonamentu masz przez pierwsze 6 miesięcy od podpisania umowy. Jeśli chcesz wymusić LTE to musisz skonfigurować do tego modem. Pamiętaj także że do odbioru LTE potrzebny jest odpowiedni modem. Co do limitu to słyszałem że na dzień przypada Ci chyba 100 Gb. Gdzieś ktoś tak pisał na forum play ale niestety nie pamiętam.

4043121350.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że 100GB jest do wykorzystania miesięcznie, co i tak jest dla mnie dobrym transferem. Mój obecny modem nie obsługuje technologii LTE, więc postaram się wycisnąć Huawei E5170 razem z internetem. Obecnie korzystam z mobilnego Play Online 99 i zasięg łapie ładnie 3G, przerywa może raz na miesiąc i to chwilowo. Umowę mam zamiar podpisać na pół roku, więc też nie ma problemu z tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...