Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dot. WoT

Wotp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy warto zaczynać długą grę w wot ? bo własnie kolega mi mówi ze sa czołgi premium i sa strasznie op (wiadomo musza być lepsze ale czy op).A szczególnie go wkurza Gold ammo czy jakoś tak pisał która daje sporo wręcz mówił op i bez zainwestowania w grę gówno się osiągnie czy to prawda bo nie wiem czy zagłębiać się w grę.

Opublikowano

I tak i nie, po środku. Czołgi premium mają swoje złe strony z którymi trzeba się nauczyć grać. Faktycznie goold ammo jest problem 3ciego świata (tak jak T18 :D ) Ale kto bogatemu zabroni... Nie denerwują mnie ludzie strzelający z pod kalibrowych (golda). W grę polecam się zagłębić i nie wydawać dużo pieniędzy, bo jak zaczniesz będzie trudno skonczyc ;) 

Opublikowano

Tak warto zaczynać. Czołgi premium są GORSZE od zwykłych, nie ma o czym gadać. Różnice między nimi są takie, że premium więcej zarabiają, ale w pojedynku 1vs1 wypadają gorzej (ale i tak zależy to od umiejętności). Co go gold ammo, to głupotą jest mówić, że jest op. Ma bardzo wiele wad, ale o tym możesz poczytać w poradnikach o amunicji. Są to gorsze pociski, bardzo często sprawują się gorzej od zwykłych pp'ków, nie mówiąc o tym, że cena... 15% wystrzeliwanej amunicji to amunicja goldowa, to nie jest dużo, a op na pewno nie jest, z resztą mają być w niej zmiany.

Czołgi premium, konto premium, wszystko można mieć za darmo. Gra z pewnością jest warta uwagi, imo największą wadą są gracze. Ni to bot, ni to gracz. Niby wyzywa się jak polak, ale gra jak bot. Tyle w temacie, zapraszam.

Opublikowano

Ok dzięki, a jakim sposobem można mieć te czołgi premium czy konto premium a można tez mieć ammo gold za darmo ?

Opublikowano

Gold ammo możesz mieć za darmo! Czołgi premium są 1000x gorsze od swoich normalnych odpowiedników ale służą do zarabiania (tak to by tym shitem nikt nie grał). Czołgu premium nie polecam kupować, lepiej zainwestować w konto premium i wtedy bez zarabiaczki cały czas mamy kredyty.

Opublikowano

Ok muszę sobie popatrzeć jak to robić żeby mieć to za darmo dzięki za odp.

A jeszcze mam jedno pytania jaka ścieżka wybrać na początek jakie czołgi kupić na początek i co mi się przyda tez na początek.

Opublikowano

nie warto zaczyc w to grac ale przez graczy (ok 60/80% to jakies niedorozwoje)

czolgi premium sa gorsze od zwyklych

zlota amunicja jest op i psuje balans gry

bez inwestowanie w gre mozna osiagnac tyle samo co osoby w nia inwestujacy

860331433165800174608.png

Opublikowano

Ok dzięki, a jakim sposobem można mieć te czołgi premium czy konto premium a można tez mieć ammo gold za darmo ?

ESL, prowincje, konkursy, losowania, kody bonusowe.

Gold ammo możesz mieć za darmo! Czołgi premium są 1000x gorsze od swoich normalnych odpowiedników ale służą do zarabiania (tak to by tym shitem nikt nie grał). Czołgu premium nie polecam kupować, lepiej zainwestować w konto premium i wtedy bez zarabiaczki cały czas mamy kredyty.

Nie przesadzaj że 1000 razy.

T34 vs T32 - Gorsza wieża, gorsza lufka, lepszy DPS, gorszy DPM, gorsza mobilność, gorszy pancerz.

IS-6 vs IS-3 - Gorsza wieża, gorsza pena, taki sam DPS, lepszy DPM, podobna/gorsza mobilność, lepszy pancerz.

Ok muszę sobie popatrzeć jak to robić żeby mieć to za darmo dzięki za odp.

A jeszcze mam jedno pytania jaka ścieżka wybrać na początek jakie czołgi kupić na początek i co mi się przyda tez na początek.

Polecam poczytaj poradniki: http://www.mpcforum.pl/topic/1251736-spis-poradnikow-w-dziale-world-of-tanks/

Tutaj masz na temat linii czołgów na początek: http://www.mpcforum.pl/topic/1207113-tut-linie-dla-newbie/

nie warto zaczyc w to grac ale przez graczy (ok 60/80% to jakies niedorozwoje) Można grać 7/42 i plutony, odkąd @Fireho wrócił do WoT'a WR mam ZAWSZE na poziomie powyżej 60%.

czolgi premium sa gorsze od zwyklych O tym mówiłem ;)

zlota amunicja jest op i psuje balans gry Nie prawda, przebij sobie HESH'em od boku takiego IS-7, albo przebij ACPR'em cokolwiek opancerzonego z dużej odległości.

bez inwestowanie w gre mozna osiagnac tyle samo co osoby w nia inwestujacy

Opublikowano

7/42- szybko sie nudza

plutony malo daja

a to byl kiedys z tym problem? sam nie strzelam z takiej amunicji ale jakos inni jak mieli okazje strzelac do mojego is z heshy w bok to wchodzily bez problemow

apcr tez jakos nie maja problemow by przecic z duzej odleglosci e4,is3,kv4,super persa i iinych czolgow

same wady ? gorsze od zwyklych? chyba kpisz, gdyby tak bylo to ich cena nie byla taka wygorowana, czyzby to byla wymowka kogos kto bez nich sobie nie radzi?

ostatnio moze duzo ich nie lata ale to nie zmiania faktu ze psuje ona gre

860331433165800174608.png

Opublikowano

7/42- szybko sie nudza

plutony malo daja

a to byl kiedys z tym problem? sam nie strzelam z takiej amunicji ale jakos inni jak mieli okazje strzelac do mojego is z heshy w bok to wchodzily bez problemow

apcr tez jakos nie maja problemow by przecic z duzej odleglosci e4,is3,kv4,super persa i iinych czolgow

same wady ? gorsze od zwyklych? chyba kpisz, gdyby tak bylo to ich cena nie byla taka wygorowana, czyzby to byla wymowka kogos kto bez nich sobie nie radzi?

ostatnio moze duzo ich nie lata ale to nie zmiania faktu ze psuje ona gre

7/42 się nudzą? Dobra ekipa, 80% wygranych mi się nigdy nie znudziłoby.

Plutony mało dają? Chcesz zobaczyć co robimy z @kYRA. i @Fireho w 3?

Jeśli pp'ki się przebijają, to ACPR też. Jak strzelili Ci pod zerowym kątem w iska, to co się dziwisz? 170mm, ale pod kątem 45-50 stopni 0 szans na przebicie, pod kątem 70 stopni jadzią strzelałem w bok FV (51mm) z heshy (420mm) i za 0.

Poczytaj o rodzajach pocisków, dowiesz się dlaczego są gorsze od zwykłych. Mają lepszą pene, a i tak to zależy. Moim zdaniem jest dobrze zbalansowana, potrafię sobie przeciwko niej poradzić.

Z resztą teraz gram Centkiem 7/1, granie na goldzie ogranicza się do strzelania w arty/WT

Opublikowano

@Juri. O ile dobrze pamiętam, jak uparty osioł jedziesz na mordownię mimo że większość drużyny włącznie ze mną i kyrą pojechało gdzie indziej, ew. topisz się i strzelasz focha na dzień-dwa. Ale fun jest, a w plutonie robi się znacznie więcej niż samemu. No i teraz są SH, a tam też fajnie.

Opublikowano

Warto zaczynać i wcale czołgi premium nie są op. Każdy czołg ma jakąś wadę i jeżeli Twój kolega nie potrafi tego wykorzystać to szkoda.
3/4 serwera EU nie rozumie, że złotej amunicji wykorzystuje się do kręcenia lepszych wyników, a szkoda. W końcu każdy może jej używać.

Opublikowano

@kYRA. Ja jej używam do maskowania wady w postaci niskiej bądź niewystarczającej penetracji. I znacznie większa część EU tego nie rozumie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...