Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modem z Plusa - Prędkość internetu

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, posiadam internet mobilny z Plusa, ale mam z nim cholerny problem. Mianowicie, gdy siedziałem na wiosce u babci, sieć LTE, działała z*********e, nie no prędkość miodzio, ping żadnych skoków, tylko korzystać, ALE. Wracam do miasta, podłączam i co? I gówno w cholerę. Mieszkam w centrum Białegostoku w domu jednorodzinnym, zasięg LTE wynosi 3 kreski, tyle ile na wiosce, prędkość? Obczajcie zdjęcie poniżej, a ping? Ludzie, to jest koszmar, oglądam sobie film na YT, to mam przetwarzanie co 5 sekund, to 144 jakość to 360 i tak w kółko, w grze, nawet w lolu ping skaczę od 40 do 150, a nawet do 500 ;) KOSZMAR, mieszkając w Białymstoku, w mieście, gdzie na swoim lokalu mają główną antenę kompletnie nic mi nie działa, jestem k***a załamany tymi usługami, jakie świadczą, gdy do nich dzwonię to nawet nie umieją tego wytłumaczyć, pozdro - czemu tak jest? ktoś z tego korzysta z was i ma wykurwiście?

PLUS LTE, ŚRODEK BIAŁEGOSTOKU, POZDRAWIAM:

3682747664.png

Opublikowano

Wioska, a miasto.... w przypadku sieci LTE jest to bardzo duża różnica. Internet LTE to teoretycznie DOWNLOAD : DO 150mbps i UPLOAD : DO 50mbps. W dużych miastach zazwyczaj jest tak, że jest za mało nadajników (BTS) a za dużo użytkowników, stąd też przeciążenie sieci i wyniki jakie podajesz. Ja mieszkając w mieście do 5k ludzi osiągam (co ważne przy jednym tylko nadajniku w mieście) : 

527561407845682136981.png

Podaj jaki masz model urządzenia. Sprawdź na stronie beta.btsearch.pl/ gdzie obok Twojego miejsca zamieszkania są nadajniki MOBYLAND. W lewym rogu (legenda) źródło ustaw UKE, a sieć MOBYLAND. Ze swoimi problemami możesz również udać się na stronę : PLUS FORUM gdzie odpowiadają na zapytania użytkowników ludzie z plusa :)

@down

Jeżeli ma modem to niepotrzebny mu router, chyba że chce w domu sieć wi-fi. Antena dookólna na nic się zda, bo mieszka w tym samym budynku na którym jest nadajnik.

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...