Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lekkie przycięcia w grze

bartosz1057

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam mały problem z Minecraft z wersjami 1.7.x. Mam na każdym launcherze (KeiNett, Zyczu) z optifine około 30 fps, jednakże co sekundę mam lekkie przycięcie. Potrafi to wkurzać. Problem występuje tylko na Windows XP Professional, na Windows 8.1 nie ma tego problemu, jest za to tylko 10 fps. Konfiguracja komputera to:

System Windows XP Professional 32-bit

2 GB pamięci RAM

Karta graficzna nVidia GeForce 6200 TurboCache 256 MB (chyba)

Procesor AMD Athlon 64 3500+ 2.20 GHz

Proszę o pomoc bo te przycięcia co sekundę powodują, że nie da się grać. Na wersji np. 1.6.4 Minecraft chodzi bardzo płynnie, nie mam żadnych zastrzeżeń, zauważyłem jednak że na jednej z wersji Forge na MC 1.6.4 były dokładnie takie same przycięcia. Jeżeli ktoś wie jak pomóc, albo wie o co chodzi, niech się odezwie. Z góry Dziękuję.

Opublikowano

Miałem tak samo. Jeśli chodzi ci o to, że masz płynną grę, a co chwilka małe ścinki to pogrzeb w ustawieniach Optifine. Pozmieniaj Render, ładowanie chunków na mniejsze, wolniejsze itd. Mi to pomogło

Opublikowano

Minecraft dziala jednowątkowo (od 1.8 maja to niby zmienic) nawet na komputerze z nasa beda sciny...

Ja przy takiej (dosc podobnej konfiguracji) wyciagam 60fps

Arch Linux (kernel 3.15, i686)

2gb DDR2

AMD Athelon 64 X2 5400+ (fabrycznie 2,8ghz, podkrecony do 2,95)

nVidia geforce 9500 GT 512mb

Oczywiscie cisne na openjdk (brak javy od oracle w repo)

Aktualna próba: Postaw serwer mt2 na vps z ubuntu.

Opublikowano

Miałem tak samo. Jeśli chodzi ci o to, że masz płynną grę, a co chwilka małe ścinki to pogrzeb w ustawieniach Optifine. Pozmieniaj Render, ładowanie chunków na mniejsze, wolniejsze itd. Mi to pomogło

Żadna konfiguracja OptiFine nie pomaga, niestety :(

Razer Game Booster powinien zredukować ścinki.

Game Booster przynajmniej u mnie nigdy nic nie dawał i nie daje, zresztą to nie są normalne ścinki czy lagi, to krótkie przycięcia co sekundę.

Opublikowano

Game Bosster na niektórych kompach daje całkiem dobre efekty. Generalnie jednak im wyższa wersja Minecraft tym powinna chodzić lepiej bo są coraz lepiej optymalizowane. Mam nadzieję, że ten trend się utrzyma...

Pobierz Minecraft wersję 1.8.3 i zabieraj się do roboty! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...