Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki...

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chcę sobie kupić płytę główną lub głośniki (tzn, chcę kupić PC na części i zacząć od płyty głównej :P) ok ale do rzeczy.

Czy myślicie że te głośniki są spokko?

http://www.ebay.co.uk/itm/Xenta-XForce-5-1-Surround-Sound-Speakers-80W-RMS-/291178124000?pt=UK_AudioVideoElectronics_HomeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item43cb9192e0

Miał je ktoś kogo znam ale już go nie widuję i były one nawet bardzo głośne i dobre, bass oraz jakość dźwięku także były dobre.

Lecz teraz patrząc na nie te (40W, 80W tylk oczy jakoś tak a razem maks. 140W co jeszcze było by spoko) to wydaję mi się że nie najlepsze ale kto wie...

Bo ja się nie znam za bardzo na głośnikach i dźwiękach więc proszę was powiecie co o nich myślicie lub polecić jakieś  inne do ceny 50f?
Ale żeby to były takie co mogę powiesić na ścianie...

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

//REF

wiem że przed czasem ale temat zszedł już nisko i miał ciągle 0 wyświetleń a zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Co do warna to nie będę miał nic specjalnie przeciwko bo wiem że złamałem regulamin i ch*j.

Opublikowano

Zastanów się czy naprawdę wykorzystasz te 5.1. Pochłania to dużą część budżetu, a tak naprawdę nie ma znaczenia jeśli nie grasz nałogowo w jakieś fps'y czy nie oglądasz filmów - a to pierwsze i tak lepiej wychodzi na słuchawkach. W tej cenie można już znaleźć dużo mocniejsze mocowo Logitechy Z2300, grają też zapewne lepiej, bo to co podałeś to jakiś no-name. Jeśli chcesz 5.1 to może jakieś stare dobre Logitechy X530 ?

Opublikowano

@TrueFaith

Gram w CS:GO i ch*j :D

Filmy.. zdarza się i że często oglądam ;)

Ale co do głośników to fakt, szukam czegoś mocniejszego głównie do muzyki z je*nięciem.

//EDIT

Ale chcę coś powiesić na ścianie w pokoju (od rogu do rogu 13/14ft) pokój nie ma specjalnie dużo rzeczy (łózko, biurko większe, komodę i szafkę więc...

Dwie osoby także mówiły że będą okej.

Opublikowano

To co podałeś jest jakiejś totalnie z dupy firmy, nie wiadomo jaki tam siedzi wzmacniacz ani jakie głośniki. Masz pseudo 80W RMS na 6 głośników (5+1) gdzie w np. Z2300 masz pseudo 200W na 3 głośniki (2+1). Mówię pseudo, bo w obu zestawach moc jest nieco niższa. W tej cenie (~50dolarów = ~250-300zł) wybrałbym prawdopodobnie Z2300, lub Edifier C3/Microlab FC330 jeśli szukałbym cichszego za to ładniejszego brzmienia.

Jeśli upierasz się przy 5.1 wziąłbym coś "sprawdzonego" pokroju X-530 a nie losowy wyrób niewiadomej firmy. Nie mówię, że np. Logitech to specjalnie dobra firma, ale nadal lepsza niż jakieś total no-name. A przede wszystkim w cs'a się gra na dobrych słuchawkach a nie głośnikach :p

Opublikowano

@TrueFaith

tzn, trochę czytałem w necie o tych co podałem to niby nie są takie złe, lecz mi nie chodzi głównie o te 5.1. Chcę coś głośnego z dobrymi bassami oraz coś co mogę powiesić na ścianie :/

Te nowe co podałeś to zaraz zobaczę.

Opublikowano

Jak ma być bardzo mocny bas (bas w Polsce piszemy przez jedno S, bass to ryba!) to w tej cenie tylko Logitechy Z2300, pooglądaj sobie filmiki z nimi na YT. Jeśli coś słabszego i nie musi być 5.1 to już podałem.

Opublikowano

Siemka, chcę sobie kupić płytę główną lub głośniki (tzn, chcę kupić PC na części i zacząć od płyty głównej :P) ok ale do rzeczy.

Czy myślicie że te głośniki są spokko?

http://www.ebay.co.uk/itm/Xenta-XForce-5-1-Surround-Sound-Speakers-80W-RMS-/291178124000?pt=UK_AudioVideoElectronics_HomeAudioHiFi_HiFiSpeakers&hash=item43cb9192e0
Miał je ktoś kogo znam ale już go nie widuję i były one nawet bardzo głośne i dobre, bass oraz jakość dźwięku także były dobre.

Lecz teraz patrząc na nie te (40W, 80W tylk oczy jakoś tak a razem maks. 140W co jeszcze było by spoko) to wydaję mi się że nie najlepsze ale kto wie...

Bo ja się nie znam za bardzo na głośnikach i dźwiękach więc proszę was powiecie co o nich myślicie lub polecić jakieś  inne do ceny 50f?

Ale żeby to były takie co mogę powiesić na ścianie...

Dzięki za pomoc.

Po pierwsze - podaj budżet w PLN. Albo pytaj na zagranicznych forach.

Po drugie - jeśli wynosi on te 150 PLN, chcesz mieć dobry bass i jakość dźwięku, to śnij dalej. 

Po trzecie - w tym przypadku, mocy głośników się nie sumuje. To tak, jakbyś kupił dwa samochody i powiedział, że masz 250 KM + 250 KM = 500 KM w każdym samochodzie. 

Co to znaczy, że chcesz je powiesić na ścianie? Na jakimś haku, masz zamiar przybić je gwoździem...?

Ogólnie, za tak małą kwotę nie kupisz dobrego sprzętu audio. Chyba, że mówimy tu o MP3, wtedy można kupić pierwszy lepszy sprzęt z marketu. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Po pierwsze - podaj budżet w PLN. Albo pytaj na zagranicznych forach.

Po drugie - jeśli wynosi on te 150 PLN, chcesz mieć dobry bass i jakość dźwięku, to śnij dalej. 

Po trzecie - w tym przypadku, mocy głośników się nie sumuje. To tak, jakbyś kupił dwa samochody i powiedział, że masz 250 KM + 250 KM = 500 KM w każdym samochodzie. 

Co to znaczy, że chcesz je powiesić na ścianie? Na jakimś haku, masz zamiar przybić je gwoździem...?

Ogólnie, za tak małą kwotę nie kupisz dobrego sprzętu audio. Chyba, że mówimy tu o MP3, wtedy można kupić pierwszy lepszy sprzęt z marketu. ;)

Nie wiem czy wiesz, ale 50 funtów to ~250-300zł. Jeśli masz problem ze sprawdzeniem cen na ebay.co.uk to proponuję w ogóle nie pisać postów w takich tematach. Następnym razem regulaminowo poleci ostrzeżenie za zerową wartość merytoryczną wypowiedzi.

@Altiruss zanim coś kupisz to napisz mi PW/GG/tutaj w temacie co zamierzasz wziąć.

Opublikowano

@TrueFaith

Te głośniki (ale jeszcze z tubą/subwoofer) miał mój ojczym ale już nie mieszkamy z nim ale były bardzo dobre dobre.

http://www.ebay.co.uk/itm/5-LOGITECH-Z5500-Satellite-Speakers-/321462847539?pt=UK_Computing_Speakers&hash=item4ad8adc833

Ale chodzi mi o to, czy jeszcze kupić jakiś dobrą tubę/subwoofer (nie znam się :() to jak myślisz, były by z*******e? ;p oryginalna cena za cały komplet to jest 140-240f jakoś tak ;D.

Myślisz że to głośniki były by spox? i czy polecił byś ten subwoofer czy jakoś tak, tak aby podłączyć te 5 głośników do tego sub'a? 

Opublikowano

Ciężko będzie skompletować subwoofer do tego zestawu, kup po prostu ten zestaw w całości.

Jeśli chciałbyś uzyskać taką moc jak Z5500 to kup po prostu Z2300 - to zestawy podobne mocowo, tylko, że ten drugi to 2.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...