Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten sprzęt da radę ?

shotgan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś byłem w sklepie komputerowym by kupić nowego kompa po dość taniej cenie ok. 1000 zł. Zaoferowali mi:

CPU: AMD APU A8-5500 4 rdzenie 3,2 GHz

GPU: Muszę dokupić a na teraz zintegrowana.

MOBO: ASUS A55BM-E

RAM: X1 Kingston 4GB 1600MHz DDR3

HDD: Western Digital WD Blue, 3.5'' 1TB

Czy ten sprzęt jest dobry i da mi pograć w jakiekolwiek gry ? Np. TF2, LOL, WOT czy muszę dokupić jakąś kartę ? A tak to jaką polecacie ? Może w bf3 dało by się pograć na jakieś grafie ? Pozdro.

Opublikowano

I tak będziesz musiał kupić kartę żeby grać, więc uzbieraj resztę kasy i kup sensownego składaka.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A tak do 300-400 zł. można dobrą grafe kupić ? I czy pójdą te gry które wymieniłem nawet na minimal ustawieniach ? Aha i czy by ten sprzęt zmieścił by się w obudowie ATX6030 ? A tak to będę musiał kupić nową :( I co z tą grafiką bo jutro jadę obudowę pokazać i inne sprawy załatwić...

Opublikowano

Z tym procesorem to zapomnij o dobrej grze. Dozbieraj do 1,8k i kup dobry sprzet.

Opublikowano

A czemu on jest zły ? Przecież TF2 albo WOT to chyba nie za bardzo wymagające gry nie ? Tylko karte do kupię i powinno śmigać nie ? Czy ma on jakieś "kruczki" w sobie ?

Opublikowano

No trudno i tak klamka zapadła bo nic już nie zmienię jutro jadę dać obudowę dokupuję kartę i zasilacz 2-3 dni i mam komputer więc dzięki za pomoc i tak pewnie za parę lat zmienię ten komputer więc się zobaczy :)

Opublikowano

AMD nie jest super,ale nie jest też zły,ją mam dość starszego AMD to BF4 chodzi tak 25-30fps...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Pierdolą takie głupoty, amd też sobie da radę, może nie jest tak wydajnościowy jak intel, ale sobie powinien radzić a nie kup intela bo ci żadna gra nie będzie działać -_-. Jak kupisz jakąś dobrą kartę graficzną to nawet w bf4 powinieneś grać na low/medium spokojnie a nawet i high

Opublikowano

Pierdolą takie głupoty, amd też sobie da radę, może nie jest tak wydajnościowy jak intel, ale sobie powinien radzić a nie kup intela bo ci żadna gra nie będzie działać -_-. Jak kupisz jakąś dobrą kartę graficzną to nawet w bf4 powinieneś grać na low/medium spokojnie a nawet i high

Nikt nie mowi, ze amd jest slaby czy co, tylko po prostu intel w wiekszosci cen jest lepszy. 

4zzt3n.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...