Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika

mqplay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam duży problem. W prawie wszystkich grach mam problemy z grafiką. Głównie chodzi mi o metina gdyż teraz jestem nim zajęty. Tutaj macie screena który pokazuje mój problem. 

post-1226969-0-34397300-1407759357_thumb.png

Opublikowano

Jak zwykle użytkownicy MPC mają problemy z przeczytaniem postu autora (swoje słowa kieruje do @Magiczna Panda)

Karta Ci sypie artefaktami. Najprawdopodobniej pomoże jedynie wymiana. Możesz poczytać na internecie sposoby z piekarnikiem jak ożywić trupa (padającą kartę graficzną), jednak wątpię aby to pomogło.

Tak jak osoba wyżej napisała - możesz spróbować przeinstalować sterowniki/wgrać najnowsze, starsze itd. Tylko tyle możesz w domowych warunkach zrobić.

Opublikowano

Jeśli mowa o wymianie karty graficznej czy w laptopie jest taka możliwoś. Słyszałem wiele dyskusji na ten temat. Każda miała inne zdanie. Mój Laptop to Dell Studio 1537. Sterowniki aktualne directx pobiore najnowszego zaraz. CCleaner chodzi codziennie. Od początku tego laptopa tak było.

A i chcem jeszcze dodać że to nie jest zawsze. W innych grach większość rozgrywki jest z normalną grafiką później różnie bywa. A w Metninie dość często mam ten problem.

Opublikowano

Jest w laptopie możliwość wymiany karty graficznej. Najprościej kupić używaną z jakiegoś innego laptopa (sprawną) i samemu lub w serwisie wymienić (gdzie zaśpiewają sporo pieniędzy za to). Tak czy siak jest to nieopłacalne.

Wnioskuję, że ten laptop kupiłeś używany. Dlaczego nie zwróciłeś go, jeśli od samego początku były problemu?

To, że w innych grach występują takie problemy potwierdza diagnozę, że karta pada, a to, że przez jakiś czas w innych grach jest w porządku - o niczym nie świadczy.

Nie chcę być złym prorokiem, ale jeśli chcesz komfortowo pograć, to będziesz zmuszony kupić innego laptopa.

Opublikowano

Nie. Laptop był nowy. Nie używałem go początkowo przez jakiś 1-1,5 roku do gier tylko do dokumentów internetu i innych multimediów. Poszukam informacji co i jak z wymianą karty graficznej. Jak narazie Wielkie Dzięki + Dla Ciebie.

Opublikowano

W takim razie może masz jeszcze gwarancję na laptopa?

Szkoda, że nie postanowiłeś zrobić tego wcześniej, bo gwarancję by Ci bez problemu uwzględnili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...