Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czołg do zarobku 7-8 tiery

batoncmg2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , prosiłbym o doradztwo co kupić .
T34, SU-122-44, JgTig8.8cm czy może co innego ?
Ponieważ mam dosyć tego T26E4 który jest teraz tylko "tarką do chrzanu" :/

Opublikowano

Jadzie. T34 ma ogromny właz, słaby kadłub, tragiczny przeładunek i jest bardzo wolny. No i przede wszystkim JgTig lepiej zarabia.

Opublikowano

Nigdy nie grałem JgTig, jedynie na testach . Ale to wgl. co innego . Mam T30 i lubię nim grać .

Opublikowano

Jeśli dobrze ogarniasz TD(posiadasz minimum 8 tier zwykłego td z gry) to jgtig 8.8(4+ sec rld) bardzo dobry czołg z tych 3 najelpszy, su 122-44 to 7 więc zarabia gorzej niż każda 8t prem,  t34 moim zdaniem jest słabawy( jeśli gra nieogar na t34, a ja moim t26e4 to w większości pada tą t34=słaby kadłub i mój rld po 6 sekund). IS-6 jeśli brałbyś pod uwagę wybacza dużo błędów, a jeśli ktoś ogarnia weak-spoty(grałeś pershingiem on ma jeszcze mniej peny) to też dobry prem.

Opublikowano

Ale nie powiem że mi TD'kami nie idzie :D

No to może pomyśl o tym is6 twarde bydle i ma losowania do 9 tieru(jgtig 8.8 też i kilka innych) na 9 tierach działa jego pancerz, a na 8 to działo i pancerz niszczą przeciwników.

Opublikowano

Eh... ale 175 penetry na VIII tierze ? już mi się rzygać chcę... ogarniam weakspoty , ale mam dosyć takich czołgów ( T26E4 , nawet w weakspoty nie przebija niektórych czołgów )

Opublikowano

200 peny spokojnie starczy, a działo jest bardzo celne więc da się strzelać po weakspotach. IS-6 to tylko gorzej, bo 175 peny i strasznie niecelne.

Opublikowano

Jagdtigera 8.8, najlepsza zarabiaczka w grze.

Jezu, co Wy macie z tym jagdrigerem88. Co ktoś napomknie o czołgu premium to od razu jagdtiger, coś innego? nie nie jagdtiger88... To że statystycznie ma najlepsze zarobki nie oznacza że zarabia najlepiej (czytajcie ze zrozumieniem). Działo z małym dmg i penetracja która szału nie robi. Dodatkowo gabaryty małego domu i mobilność żółwia na sterydach czynią go raczej kiepskim wyborem dla mało doświadczonych graczy. Zgodzę się, ktoś kto potrafi nim grać natłucze tyle kredytów że głowa mała, no ale właśnie - trzeba potrafić.

@batoncmg2 narzeka na słabą pene SP. T34 albo Lowe powinny być zadowalające pod względem penetracji. Jeżeli potrafisz grać TD i masz trochę skila to Jagdtiger. IS-6, 112 i T-34-3 kosztują podobnie jak lowe i t34 a penetracja jest sporo gorsza więc chyba nie warto.

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Eh... ale 175 penetry na VIII tierze ? już mi się rzygać chcę... ogarniam weakspoty , ale mam dosyć takich czołgów ( T26E4 , nawet w weakspoty nie przebija niektórych czołgów )

Coś za coś, t34 moim zdaniem jest słaby  i ma mm na 10 tiery rld 12 sec+ i kadłub papierowy, jgtig 8.8 mówiłeś, że nie ogarniasz td to na razie zostawić to bo szkoda dużo nie zarobisz, su 122-44 to taka zabawka bardziej, Lowe?? może Lowe(też 10 tiery mm) on ma 230+ peny do side scrapu sie nadaje mimo trochę powolny rld 8-9 sec.

Opublikowano

Wstrzymam się jeszcze , może będzie coś w przecenie ;) ale raczej wybiorę T34 ze względu że nieźle mi idzie T30 ;)

Opublikowano

T34 i T30 są nawet podobne, różnią się tylko działem. Niedługo powinny być bardzo duże zniżki bo Gamescon.

Opublikowano

Wstrzymam się jeszcze , może będzie coś w przecenie ;) ale raczej wybiorę T34 ze względu że nieźle mi idzie T30 ;)

Twój wybór, ale t34 i t30 dużo różni jeden fakt t30 ma jebn*ęcie, aż strach X tierom się z nią mierzyć, a t34 ma słabe losowania dmg i na 8 tierach nie strach się go bać przynajmniej ja tak mam. Może poczekaj na test i wypróbuj sobie jaki chcesz prem tank.

Opublikowano

Ten do góry dobrze gada ! polać mu :D 
Racja , poczekam na testy i pogram sobie T34 i Jadzią :)

Opublikowano

Przetestować to zawsze dobra opcja. Problem polega na samym testowaniu :/ Testy na serwerze testowym są niewymierne. Noobki grają wysokimi tierami w dodatku każdy wali z golda więc ciężko coś rzeczowego stwierdzić. Ponadto niedługo gamescon i będą promocje. Doszły mnie słuchy ze -15% za premium tanki 8T, nie wiem niestety czy wszystkie czy na jakieś wybrane :( Poszukaj po znajomych którzy mają te tenki może udostępnią Ci konto na kilka bitew. Taki test będzie najbardziej wymierny i da pogląd tego jak się gra na zwykłym serwerze.

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Ale znów jadzia ma tylko 203 penetracji .. rzuci na IX i lipa jest ;/

Nie wystarcza? Mam is-6, który ma 175 peny, są tylko 3 czołgi, z którymi nie ma OD PRZODU szans: E-75, VK B i T28 Prot. E-75 bok trudno przebić, vk b jedyny weakspot właz, który przebić jest ciężko, a T28 prot. jest nie do przebicia dla tej peny (bez hejtów, sprawdzałem, nie ma opcji przebić).

200 peny spokojnie starczy, a działo jest bardzo celne więc da się strzelać po weakspotach. IS-6 to tylko gorzej, bo 175 peny i strasznie niecelne.

To jest ruskie działo, ja nim trafiam we właz T34 z 600m ;p (raz na 41254151 strzałów).

Top: Za 4 dni będzie zniżka -15% na Lowe i Jagodę 8.8. Ja kupuję jagodę, ponieważ to najlepszy czołg do zarabiania. Idzie nim się nauczyć grać, ma spamerskie działo, wystarczającą penetracje, dobrą celność i przyzwoity pancerz (250 na nadbudówce). Polecam Ci ten czołg.

Opublikowano

Nie wystarcza? Mam is-6, który ma 175 peny, są tylko 3 czołgi, z którymi nie ma OD PRZODU szans: E-75, VK B i T28 Prot. E-75 bok trudno przebić, vk b jedyny weakspot właz, który przebić jest ciężko, a T28 prot. jest nie do przebicia dla tej peny (bez hejtów, sprawdzałem, nie ma opcji przebić).

To jest ruskie działo, ja nim trafiam we właz T34 z 600m ;p (raz na 41254151 strzałów).

Top: Za 4 dni będzie zniżka -15% na Lowe i Jagodę 8.8. Ja kupuję jagodę, ponieważ to najlepszy czołg do zarabiania. Idzie nim się nauczyć grać, ma spamerskie działo, wystarczającą penetracje, dobrą celność i przyzwoity pancerz (250 na nadbudówce). Polecam Ci ten czołg.

T28 prot przebijesz bok wieży i w ckm ;)

Jgtiger najlepsza w tym momencie.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

T28 prot przebijesz bok wieży i w ckm ;)

Jgtiger najlepsza w tym momencie.

Testowałem z Marvelusem, działo 175 peny, nie przebija ckm, ani policzków. Na ponad 20 strzałów tylko 1 przebił ckm. Też myślał że prot. taki UP, ale nie ma opcji go przebić od przodu. Z boku ma 50mm, tego ciężko nie przebić.

Opublikowano

Testowałem z Marvelusem, działo 175 peny, nie przebija ckm, ani policzków. Na ponad 20 strzałów tylko 1 przebił ckm. Też myślał że prot. taki UP, ale nie ma opcji go przebić od przodu. Z boku ma 50mm, tego ciężko nie przebić.

Dziwne, na randomku normalnie katam takie protki, wystarczy, ze lekko sie skatuje i juz w ten jego pancerz wchodzi.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...