Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Modernizacja komputera

ActivE22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chciałbym abyście mi pomogli w odnowieniu mojego starego komputera :)

A więc obecne parametry:

Intel Pentium Dual CPU E2160 1.80GHz

1GB ram

Nvidia GeForce 8400GS

Płyta główna jakaś Gigabyte tylko już stara jak i komputer ma z 5 lat na pewno :/

I tutaj moja prośba chciałbym aby ktoś kto się zna na tych rzeczach pomógł mi odnowić ten komputer

Gram bardzo często w LoLa i w CS GO/ 1.6 głównie pod to mi będzie potrzebny komputer :)

Chodzi o te ważniejsze rzeczy procek, karta graficzna,pamięć ram oraz płyta główna.

Opublikowano

Chcesz iść we wszystko, czyli procek, grafa, ram, itp? Czy tylko w jedną rzecz, bo jeżeli we wszystko to raczej używane, a w tym ci już raczej nie pomogę, nie gustuje w kupowaniu używanych części, bo wiem jakie za przeproszeniem gówno można czasami kupić. ;-)

Powiedz od czego zaczynamy. :-)

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Może płyta główna na sam początek oraz procek ? Potem Karta graficzna oraz ram :) Patrzyłem na różne strony z częściami do komputera i wypaczyłem że płytę główną można kupić za 150 zł nawet ale nie powysyłam linków bo jestem na telefonie

Opublikowano

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Nie lepiej coś z używanych? Bo można wycisnąć coś wiele wydajniejszego co pokazywali inni już w tym dziale.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Nie lepiej coś z używanych? Bo można wycisnąć coś wiele wydajniejszego co pokazywali inni już w tym dziale.

Zaproponuj i się zastanowie ;P

Opublikowano

Dokładnie, Zalman Z1 to najlepszy wybór z tych najtańszych.

Więcej niż 4 GB pamięci ram nie jest konieczne, do gier chyba się nie przyda ?

Jaki masz zasilacz ? Ile wat ?

Procesor to może Pentium z serii G ?

Płyta może:

http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h81m-s2pv-h81-dualddr3-1600-sata3-matx-ga-h81m-s2pv-601131/

Za mało USB z tyłu w płycie głównej 

Mam jeszcze pytanko czy ciężko jest to wszystko poskładać oglądając i czytając poradniki ?  

Mógłby ktoś znaleźć tańszą płytę główną ?  do 200zł tylko dobrą i przynajmniej 4x USB 2.0

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...