Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ten dedyk jest dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie ponieważ nie znam się zbytnio na dedykach to chciałbym się dowiedzieć czy dobry jest ten server : http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/hosting/2014-HOST-32.xml#opcje, a drugie pytanie ode mnie czy ludzie wolą servery easy(250lvl) , medium(135lvl) czy hard(105lvl) ?.Czekam na odpowiedzi dam like,y pzdr.

P.S: jak zły dział prosiłbym o przeniesienie.

Opublikowano

Dobry jest.

Nie wiem jaki serwer wolą ludzie, ale serwerów easy jest od cholery. Ja osobiście chciałbym harda. Starego dobrego pl jaki był w 2010 roku. Więc ja osobiście harda.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Właśnie zaczołem robić server i właśnie chciałem zrobić server max lvl 135 taki nie medium może troche pod harda  by podchodził,chodzi o to żeby była dłuższa przygoda bo na easy niektóry jak grałem to tydzien i miałem 207 lvl prawie max....;d

Opublikowano

Właśnie to mi stoji na drodze i nie wiem co wybrać easy vs medium

Zawsze możesz popytać użytkowników/graczy o ich zdania.

U góry masz temacik, w którym możesz napisać, jeśli masz dużo czasu to 

dobrym rozwiązaniem jest też wejście na jakiś spory serwer i pytanie graczy o ich zdanie,

ale możesz również zadawać takie pytania poprzez PW do użytkowników u Nas na forum :)

Opublikowano

Zawsze możesz popytać użytkowników/graczy o ich zdania.

U góry masz temacik, w którym możesz napisać, jeśli masz dużo czasu to 

dobrym rozwiązaniem jest też wejście na jakiś spory serwer i pytanie graczy o ich zdanie,

ale możesz również zadawać takie pytania poprzez PW do użytkowników u Nas na forum :)

Okej  mam mianowicie jeszcze jedno pytanie bo będę potrzebował 2 administratorów servera i nie wiem gdzie mógłbym ich znaleść chodzi żeby byli niefałszywi bo z mojego doświadczenia wiem że takich jest trudno znaleść ;), a co do easy czy medium to się ludzi popytam też nie chce żeby było tak : 2 tygdonie grania i już 255 lvl,tak jak na niektórych serverach bo to chwilowa gra jest ;)

Opublikowano

Okej  mam mianowicie jeszcze jedno pytanie bo będę potrzebował 2 administratorów servera i nie wiem gdzie mógłbym ich znaleść chodzi żeby byli niefałszywi bo z mojego doświadczenia wiem że takich jest trudno znaleść ;), a co do easy czy medium to się ludzi popytam też nie chce żeby było tak : 2 tygdonie grania i już 255 lvl,tak jak na niektórych serverach bo to chwilowa gra jest ;)

Co do tych administratorów to śmiało możesz napisać temat w tym dziale:

http://www.mpcforum.pl/forum/684-metin2-pomoc-na-serwerze/

Na pewno ktoś się zgłosi ;)

Opublikowano

Dedyk spoko, Operton da radę. Jeżeli potrzebujesz administratorów FreeBSD/Linux napisz mi na PW.

EmEryT 

PetardaStudia Official!

Opublikowano

1. Zależy ile ludzi chcesz na nim uciągnąć, ale ogólnie to dobry.

2. Każdy woli co innego, możesz spytać użytkowników w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/256509-wasz-wymarzony-serwer-wymiana-zdan/

Ja preferuję Easy.

Nigdy w życiu nie kupiłbym dedyka na procku AMD zwłaszcza w takiej wersji. Dyski SATA3 też nie są dobrym wyborem - lepiej wybrać dysk SAS.

Opublikowano

Nigdy w życiu nie kupiłbym dedyka na procku AMD zwłaszcza w takiej wersji. Dyski SATA3 też nie są dobrym wyborem - lepiej wybrać dysk SAS.

Dziwne, wiele dobrych serwerów na nich stoi i stało to trzymają się w miarę dobrze bez większych kłopotów.

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

Dziwne, wiele dobrych serwerów na nich stoi i stało to trzymają się w miarę dobrze bez większych kłopotów.

Ja nie patrzę na inne serwery, lecz na awaryjność. Ja nie znam żadnej firmy, która by korzystała z procków AMD, bo każdy stawia na stabilność (przykładowo hostingów etc.). Poza tym ten procek nie uzyska takich wyników jak konkurencyjny Intel Xeon E5.

Dyski SATA3 są wolne, dlatego lepiej na serwer Metina i ogólnie serwisy oparte na MySQL nadają się dyski SAS, które są w pewnym sensie hybryda wolnego twardziela oraz szybkiego lecz nadal dość awaryjnego SSD.

Opublikowano

A tam gadanie. Sam korzystam z SATA3 + SSD pod db i nie widzę najmniejszych problemów.

up.

Karta graficzna?

Nie mówię, że SSD pada co chwilę tylko, że jest bardziej awaryjny od SATA3 i SAS.. Poza tym jest jedna wada SSD - drogie i mała pojemność. Trzeba wtedy zrobić tak jak masz u siebie, kupić 2 i podzielić sobie. Jeśli wybierać między SATA3 i SAS to SAS jest dużo lepszym rozwiązaniem - przynajmniej wg. mnie.

Karta graficzna? Radeon 4 GB GDDR5 - Photoshop śmiga aż miło. :D

Opublikowano

Bardziej awaryjny, a i nie miałem z nim nigdy problemu. Zresztą, po co więcej pamięci na takim SSD? 

Zapewne z tych samych przyczyn dla których masz drugi dysk SATA3. Zależy co masz na maszynie - ja mam trochę rzeczy niezwiązanych z metinem, które pożerają pojemność dysku. Po 2 niektórzy nadal mają syf w syserr po kilkadziesiąt GB - widziałem taką maszynę w zeszłym tygodniu. :P Jeśli nie miałeś z SSD problemów to dobrze, o to w sumie chyba chodzi.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że jeżeli ktoś ma syserry po kilka gb to nie powinien brać się za robienie serwera.

Widzę panowie że się rospisaliście ;p,możecie mi dawać tutaj swoje propozycje czy chcecie easy czy medium,a i możecie też podesłać jakieś linki do innych dedyków jak myślicie że ten jest do dupy

Opublikowano

Widzę panowie że się rospisaliście ;p,możecie mi dawać tutaj swoje propozycje czy chcecie easy czy medium,a i możecie też podesłać jakieś linki do innych dedyków jak myślicie że ten jest do dupy

To był temat jaki dedyk jest dobry .. Jest odpowiedni temat do wymiany zdań,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...