Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Buda za ~3000zł ( używany radosław)

Matix775

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym aby ktoś mi złożył zestaw na 3000zł moje wymagania:

- i5 4670k  jeśli wyjdzie to 4690k

- Chłodzenie do porządnego oc

- ram 8gb jekiejś szybiej pamięci, ale nie za drogiej

-Obudowa najlepiej aby porządnie wyciszała, bo podobno pod obciążenie karta radosława są głośne

-bez SSD

-bez systemu

- bez monitora i innych peryferii.

Chciałbym się zapytać w sprawie jakiego używanego radosława kupić? Widziałem ciekawe oferty r9 280x licytacje po jakieś 300-700 zł widziałem. Na jakiej stronce kupić radka? Bo mi tylko do głowy przychodzi allegro :) . Na co zwracać uwagę przy wyborze karty? Te pytania kieruje do was i każda informacja będzie pomocna. Z góry dziękuje za odpowiedź. Jeżeli będzie trochę drożej to może nic nie szkodzi jakieś +-100zł, chociaż najlepiej było by jak najtaniej.

A jeszcze jak za dużo wymagam i za małą kwotę podałem, aby wszystko grało dobrze to proszę powiedzieć czy coś jest może zbędne, albo za drogie i czy powinienem zejść o półkę niżem np. z prockiem (bez oc) czy z r9 280x na r9 280.

Opublikowano

Karta wliczona w te 3000? Pytam, bo piszesz o ofertach z allegro.

Zestaw pod OC nie jest najlepszą opcją w tym budżecie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Kupno R9 280X tylko z gwarancją. Sporo modeli to padaki z kopania ;)

Uważałbym z zakupem.

Za 3000 PLN da się złożyć zestaw z nówką nieśmiganą - R9 280X:

http://www.morele.net/inventory/info/m2p32d/

Ciężko przy tym budżecie myśleć o fabrycznie wyciszanej obudowie. Koszt zakupu takiego elementu to ponad 300 PLN - mowa o Corsairu 330R, czy Fractalu Define R4.

Opublikowano

Tak wliczona w cene, a gdyby znaleść coś od nvidii? Może gtx 770 czy gtx 760 jakiegoś taniego, bo widać, że tam już nie nasrane jest tych ofert, a ceny nie są strasznie tanie, więc można powiedzieć, że te karty nie służyły do kopania ( przynajmniej mniejsze prawdopodobieństwo). Sprawdzałem to jest ( mało ale jest) gtx 770 za 850zł - 1000zł na allegro czy się opłaca kupić? 

Opublikowano

Ale warto zapłacić te 350/60 złotych za Fractala. Po wyjęciu z pudła na pierwszy rzut oka i dotknięcie widzisz za co zapłaciłeś. Zamontujesz tam także chłodzenie wodne i multi-gpu. To samo z 330R.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...