Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wi fi

Kamdaro

Pytanie

Opublikowano

Siema, może mi ktoś pomóc?

w domu ściąga mi wi fi (nie wiem skąd), ale mam pewien problem. chodzi o to, że to wi fi jest włączone zawsze ale raz działa, a raz nie. dokładniej chodzi mi o to, że nawet jeśli się połączę, to internet w ogóle nie działa, mija jakiś czas(dzień, dwa, albo kilka godzin) i problem ustaje. zasięg mam bardzo dobry, więc to nie wina zasięgu. ktoś może mi powiedzieć, czemu mi raz działa, a raz nie?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wydaje mi się, bo skoro by miała limit, to porblem by nie ustawał po kilku godzinach. czasami było te tak, że działał po kilku minutach, po czym znów nie działał i tak w kółko.

Opublikowano

skoro nie masz dostępu do konfiguracji to nie dowiesz się czemu tak działa , na wifi można nałożyć rożne ograniczenia łącznie z ograniczeniem transferów dla innych urządzeń korzystających z sieci w czasie kiedy używają go urządzenia uprzywilejowane

inna możliwość to masz zbyt daleko oddaloną siec by łapać zasięg bez dużych strat pakietów

z reguły katy wifi w komputerach albo laptopach maja niższa moc nadawania  niż te w routerze czyli zasięg możesz łapać i się połączyć ale nie wysyłasz nic do routera z powodu za słabego nadajnika w karcie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

skoro nie masz dostępu do konfiguracji to nie dowiesz się czemu tak działa , na wifi można nałożyć rożne ograniczenia łącznie z ograniczeniem transferów dla innych urządzeń korzystających z sieci w czasie kiedy używają go urządzenia uprzywilejowane

inna możliwość to masz zbyt daleko oddaloną siec by łapać zasięg bez dużych strat pakietów

z reguły katy wifi w komputerach albo laptopach maja niższa moc nadawania  niż te w routerze czyli zasięg możesz łapać i się połączyć ale nie wysyłasz nic do routera z powodu za słabego nadajnika w karcie

limit i to że oddalona sieć raczej można wykluczyć, bo dzieje się to w tym samym czasie na komputerze, moim tlefonie i drugim telefonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...