Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Metin2

Course

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam problem z lagami(dzieje się to na każdym serwie), gdy biegnę lub chce się obrócić to strasznie zamula(nie zacina) grę ;/ Dodam iż mam wszystko ustawione na minimum. Mój sprzęt:

AMD Athlon 3200+

Ram:1GB

Karta graficzna:Ati Radeon 256 mb shader 2.0, może jednak coś źle ustawiłem w ustawieniach dlatego prosiłbym też o poprawny config dla mojego sprzętu, żeby nie zamulało.

1z59ld.jpg

Opublikowano

Teraz przez kilka minut chodziło normalnie, ale później to samo, tutaj ss z testu:http://scr.hu/74a/na25v zwykle mój ping jest niższy. Co do gg,skype, nic nie jest włączone.

Edit:Zrobiłem test jeszcze raz i ping wyniósł 49.

1z59ld.jpg

Opublikowano

Ściągnij jakiś program i sprawdź co CI ciągnie internet. Możesz spróbować zrobić to programem NetLimiter (na pewno są mniejsze, darmowe (ściągasz wersje 30 dniową z tego co pamiętam)), bez instalacji, ale znam tylko ten)

Opublikowano

Odkurz swój sprzęt, bo to może przez temperaturę w nim, jaką masz to laguje Ci.

Opublikowano

Albo to co UP napisał, lub sprawdź kartę graficzną bo możliwość jest taka że któraś bańka z przeciążenia się wylała :)

Opublikowano

Problem pojawia się od razu po zalogowaniu do gry ? czy po pewnym czasie ? Ping jest odpowiedni tutaj nie ma do czego się przyczepić. W innych grach również tak jest ? Z jakiego systemu korzystasz?

A także w procesach (CTRL + SHIFT + ESC) sprawdź który proces Ci najwięcej pamięci zżera gdy masz odpaloną grę. 

Opublikowano

Z tym jest różnie, raz od razu a czasem po dłuższym graniu. Najwięcej zżera proces screenshu, którego zamknąłem i problem jak na razie zniknął, w innych grach nic takiego się nie działo nawet z odpalonym tym procesem. Prosiłbym o nie zamykanie tematu ponieważ, gdy problem wróci to chciałbym tutaj o tym ponownie napisać.

1z59ld.jpg

Opublikowano

Jak po dłuższym czasie to musisz sprawdzić wnętrze Pcka bądź laptopa nie wiem czym dysponujesz albo kupić sprężone powietrze w spray'u i przeczyścić. Jak na razie to ciesze się, że mogłem pomóc i jeszcze jedna uwaga sprawdź w procesach czy znajduję się tam plik o nazwie "stij.exe."  następnie PPM na niego i zabijasz proces/zadanie.

Opublikowano

Może to też być przyczyna RAM trochę mały :/ w sumię ja na lapku mam 4gb i ani trochę laguje. 

Mógłbyś chociaż 1gb dokupić

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Dzięki za rady, nad tym ramem pomyślę, bo niby wydatek nieduży, a może pomóc nawet przy innych grach :) 

1z59ld.jpg

Opublikowano

Dokupowanie/czyszczenie NIC nie pomoże. Lagi to kwestia tylko i wyłącznie neta, który podjada Ci jakiś proces. Sprawdź odpowiednim programem jaki i cała zagadka będzie rozwiązana.

Opublikowano

Ściągnąłem ten NetLimiter i jak mam sprawdzić co mi ciągnie neta ? Zielony jestem w tych sprawach.

1z59ld.jpg

Opublikowano

W kolumnie "DL Speed" masz wyświetlone jaki proces ile internetu Ci zjada. Na górze ustaw sobie aby wyświetlało się w kb/s i wszystko będziesz wiedział. Tylko pamiętaj aby to sprawdzić jak problem występuje :P

Opublikowano

Za mało ramu. W taki sposób jaki teraz jest pakowany klient metina (mówimy to o pl) aby upchać dużo w jak najmniejszej wadze, wymaga coraz więcej pamięci ram. Większa kompresja = większe zapotrzebowanie.

Jakby wszystkie pliki z packa zapakowali w 1 plik o wadze 1gb. Wszystkie liby wrzucić do osobnego folderu. Na wierzchu zostawili tylko binke. Nie zalogowałbyś się nawet do gry.

PS. Jak chcesz se pograć normalnie na 1 postaci. To priorytet procesu ustaw jako czasu rzeczywistego

1EPZ6G.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...