Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szaszłyk.

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam takie nietypowe pytanie. Co oprócz mięsa można nadziać na szaszłyk żeby smakowało?:D

Czy idzie dać cukinię lub bakłażan?:D

Po prostu jestem ciekawy.

4043121350.png

Opublikowano

A coś jeszcze z warzyw? Nie preferuję smażonych/pieczonych owoców. Da radę z bałkażanem?

da

Cukinię, pomidor, ogórek, owoce.

pomidora czy ogorka srednio, wyschnie i nic z tego nie bedzie

­

Opublikowano

Grillowany pomidor jest podobno dobry. Ogórek kwaszony mi nie smakuje.

Czyli podsumowując:

Pieczarki, Cebula, pomidor, cukinia, bakłażan. Jeszcze jeden składnik i będzie git.

4043121350.png

Bywalec
Opublikowano

da

pomidora czy ogorka srednio, wyschnie i nic z tego nie bedzie

Wyschnięte są bardzo smaczne. 

Możesz jeszcze spróbować z ziemniakami <ugotowanymi najpierw>, cebulą. 

Bywalec
Opublikowano

Ziemniaki gotowane na Al Dente + pokrojone na talarki ?

Tak :P możesz dać jeszcze ser żółty/biały. 

Opublikowano

PAPRYKA! To oczywiste warzywo do szaszłyka. Do tego cukinia (z grilla oraz pieczona jest świetna) + cebulka i jest supergit. Możesz też pokombinować z mozarellą, jeśli lubisz.

#kuchniazNaiko

#don't care

Opublikowano

PAPRYKA! To oczywiste warzywo do szaszłyka. Do tego cukinia (z grilla oraz pieczona jest świetna) + cebulka i jest supergit. Możesz też pokombinować z mozarellą, jeśli lubisz.

#kuchniazNaiko

Dzięki Ci wielkie. Zapomniałem kompletnie o paprycę a ją uwielbiam. Nie pamiętam jak smakuje pieczona ale pewnie też jest super.

Czyli mamy: Pieczarka, Cebula, bakłażan, cukinia, ogórek, pomidor i papryka. Czyli wystarczająco na smaczne szaszłyki.

PS: Jeśli ktoś mógłby jeszcze mi powiedzieć jaki rodzaj ogórka stosować do szaszłyka (oprócz kwaszonego).

4043121350.png

Opublikowano

PS: Jeśli ktoś mógłby jeszcze mi powiedzieć jaki rodzaj ogórka stosować do szaszłyka (oprócz kwaszonego).

Szczerze mówiąc odpuściłabym sobie ogórka, bo cukinia jest podobnym warzywem, które jednak bardziej niż ogór nadaje się do grillowania.

#don't care

Opublikowano

A czy to nie jest tak że bakłażan jak i cukinia są bardzo podobnym lub identycznym warzywem w smaku? I czy potrzebują on dużo dłuższego pieczenia od reszty składników?;]

4043121350.png

Opublikowano

Z bakłażanem nie mam doświadczenia. Natomiast cukinii wystarczy mniej więcej tyle co papryce (jako że oba warzywa dobrze smakują na surowo, wystarczy lekko zgrillować dla smaku i ciepełka) :)

#don't care

Opublikowano

Ja kiedyś raz smażyłem cukinię. Kojarzy mi się strasznie z bakłażanem. Jest cierpka i surowa raczej nie do zjedzenia. Nie wiem dlaczego. Może coś pomyliłem ;l Muszę kupić.

4043121350.png

Opublikowano

Ja jadłem u kolegi takie dopierdolone, mięsko z kurczaka marynowane, papryka, cukinia, bakłażan, pieczarki, papryka... No ja pie*dole, mega :D

21515.jpg

Opublikowano

Ja nie jem mięsa, ale robię w taki sposób, że daję cebulę, paprykę i pieczarki. Możesz to spróbować z mięsem. ;p

@Ɲestlee

Tak na szybko zobaczyłem i napisałem, ale w tym przypadku dobre są pieczarki, polecam. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...