Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strasznie mało fps

hokus~pokus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ile można mieć maks fps ? 60?

Mój sprzęt:

i5 3350p

8gb ram 1333mhz goodram

corsair 450w

monitor benq gl2240 Fullhd 1920x1080p

gtx 660ti 2gb

niskie temperatury

najnowsze strowniki

BF4 na ultra chodzi w 120 fps. Co mam zrobić by mieć więcej fps podczas bicia krysiek mam 20-30.. Prosze o pomoc ścina ekran. Mozilla Nightly 64bit. najnowszy adobe flash player. Komputer czyszczony programem ccleaner i defragglerem.

ZBIERAM LUBIĘ TO :)

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Polecam przeglądarkę Maxthon Cloud Browser świetnie się sprawdza w DarkOrbit. Może to wina internetu.

Opublikowano

Masz neta z kabla czy bezprzewodiowy ?

Ja miałem straszne lagi - nic niepomagało, w końcu się wkurzyłem i pociągnąłem kabel i ... od 2 miechów zero zawiech.

Nie wiem na czym polega problem z netem bezprzewodowym, bo tylko na DarkOrbit są takie szopki.

Opublikowano

Mam radiowy i to nie jest wina internetu bo mam niskie pingi i net 8mb... Ile macie fps? bo ja max 60 wyciągam po restarcie gry i przy teleporcie. A jak się bije z 20 minut to coraz to większe ściny i mniej fps. Spadają do 30. Do routera mam kabel nie wifi.

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Ja mam 80mb i co z tego ?

Net śmiga aż miło - ale bezprzewodowo od rutera nie uzyskam 80MB  - tylko przez kabel tyle wyciągnie.

Inne komputery połączone bezprzweodowo w domu nie mają problemu z netem.

Na pewno nie jest to wina kompa - bo parametry ma, że głowa mała.

Serwera też nie, bo nie wszyscy mają lagi w grze - tak więc drogą eliminacji wychodzi, że ma znaczenie jaki i z czego mamy net jeżeli chodzi o darkorbit.

Opublikowano

A ty ile masz fps? Bo ja po zalogowaniu do gry mam 60 i czym dłużej gram to dłużej ścina. Wyjdę i wejdę znowu jest 10 min 60 później spada do 40 i na koniec 18-25..

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

INTERNET NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z FPS'AMI ...

TO OD KOMPUTERA ZALEŻY ILE MASZ FPS'ÓW

Ja mam 60 (zawsze) i to jest limit. Więcej nie można mieć

Dlaczego po jakimś czasie gry spadają wam FPS ? bo gra za dużo zabiera pamięci. Jak klikniecie podczas gry "F" to w lewym górnym rogu pojawi wam się okienko i tam gdzie pisze "MEM" to tam macie ile używa pamięci bądź ile już się załadowało. U mnie jeżeli to przekroczy 800 mb to gra tnie jak cholera (dzieje się tak od wczytania wszystkiego w darkorbit i od dużych akcji). Wystarczy że zrefreshujecie stronę i będzie git.

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem że na operze mam okolo 20 fps ale gra dziala plynnie (czasami zlapie zacinke na 2-5 sek) a chrome pokazuje mi z 50 fps ale gra dziala jakby chciala a nie mogla ale zamiasy rzadko kiedy łapie :)

Opublikowano

Ludzie .... co ma Kur*a net do FPS ?! ... bedziecie grali w gre na 1 osobe np gothica i malo fps bedzie i co powiecie ze to wina neta ? ,,, sluchaj ziomek juz ktos to napisal MaxthonCloud Browser pobierz ta przeglodarke ja mam ta przeglodarke napisz na necie Mxthon 4 dobreprogramy i pobierz . 

Ale spóbuj jeszcze:

- W opcjach karty graficznej zmiec grafike z Jakosci na WYDAJNOSC . albo na Równowage 

- Poszperaj w Opcjach rozdzielczosci na DO 

- Zmien ustawienia na miejsze Wszystko na minimum tylko Statki na wysoka grafike i moze tlo troche 

Mam nadzieje ze pomoglem :D 

2171114618649131505868.png

KLIKNIJ W OBRAZEK, i ZAGRAJ!

Opublikowano

Mam radiowy i to nie jest wina internetu bo mam niskie pingi i net 8mb... Ile macie fps? bo ja max 60 wyciągam po restarcie gry i przy teleporcie. A jak się bije z 20 minut to coraz to większe ściny i mniej fps. Spadają do 30. Do routera mam kabel nie wifi.

to moze być wina flash playera bo po dłuższej grze moze się przeciążyć czy jakoś tak ja też tak miałem i odinstalowałem flasha i zainstalowałem od nowa i narazie ładnie smiga :). nie da się juz zmienić rozdzielczości bo ona się automatycznie zmienia
Opublikowano

zainstalowałem tą przeglądarke i nie moge gadac na ts bo przycisk nie dziala co zrobic?

Wyłącz skróty klawiszowe w przeglądarce i będzie dobrze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

rozdzielczosc sie sama ustawia w grze niema juz tej opcji ustaw rozdielczosc od chyba juz roku albo wiecej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...