Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plemiona - handel pp

Skayblas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gralem w plemiona na pewnyn swiecie. Zakupilem tam jakis czas temu 8500 pp. Zuzylem ok 7000 z nich. Niestety zostalem podbity :/ Zostalo jakies 1500 pp na koncie. Czy jesli chcialbym odsprzedac te pozostale na koncie pp to czy grozi za to ban/ strata pp.

Jesli tak jakie sa sposoby administracji na wykrecie tego i ewentalne sposoby jego obejcia.

Opublikowano

PP można podarować komuś oczywiście zostaje kwestia zaufania czy Ty po daniu tobie tego co chcesz za pp, dasz te pp spróbował bym przez allegro ewentualnie, jak dasz cene mniejszą niż przelew na 100% ktoś się skusi

Opublikowano

Wlasnie myslalem na allegro tylko ze znalazlem informacje ze administracja plemion patrzy z jakiego ip zostala wystawiona aukcja i wyszukuje konto z plemion logowanego z takiegi ip i je banuje. Czy jest wogóle to mozliwe? I jak się przed to obejsc?

Opublikowano

Jeżeli to prawda to nie wiem ale wydaje mi się że poprzez zmienienie ip, proxy czy jakoś tak nie mam pojęcia nie znam się na tym. W wielu grach sprzedawałem to premium to złoto np. gladiatus (nadal sprzedaje), wow sunwell (handel pp i kontami) i coś tam jeszcze byłow żadnej nie wpadłem ale skoro słyszaleś że banują to lepiej pomyśleć jakoś o zmianie ip może się da jednorazowo.

#EDIT:

właśnie sprawdziłem allegro i faktycznie banują lub cofają punkty premium, bezpieczna sprzedaż jest tylko poprzez kod sms gdzie nie podajesz nicku konta (tak się reklamują)

Opublikowano

ps. wlasnie chcialem zamiescic informację w dziale wirtalna gotowka ze chcę sprzedac pp Mimo ze konto na na tym serwisie mam juz dobre 5 lat ( od 2009) nie mogę przez to ze nie mam 50 postow miesiecznie.

dzieki. aukcje wystawie z bramki proxy lub z innego komputera.

Opublikowano

Ja bym polecał zrobić nowe konto, przesłać na nie PP, później z innego komputera wystawić aukcję na allegro i przesłać PP kupującemu z tego nowego konta, wtedy co najwyżej zbanują ci to nowe konto, a w razie czego możesz wytłumaczyć że to nowe konto należy do twojego kolegi/brata któremu chciałeś pomóc a on wystawił PP na allegro :p Powinno takie coś być mój kolega tak kiedyś robił :)

Opublikowano

Masakra... weź znajdź chętnego najpierw.

1500 pp to masz 7 pakietów po 200pp co wychodzi 70 zł.

Na allegro chodzą po 8.50 do 9zł , więc przelewem spokojnie oczywiście najpierw ta osoba musi go zrealizować :)

Potem punkty i nic ci nie grozi za to.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...