Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elsword RS czy LK?

JJaySezak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zaczynam grę od nowa poprzednio grałem ravenem bm i elsword ins, a teraz zastanawiam się nad arcyrycerz i i rycerzem runicznym. Proszę o podanie plusów i minusów obu tych klas. Też mam kilka pytań:

1. Czy lk jest naprawdę taki szybki skoro atakuje tak szybko jak inne postacie? (prawdopodobnie dlatego, że trzyma miecz w obu rękach)

2. Czy podstawowe ataki elsworda rs zabierają mp? (np kula ognia czy eksplodująca runa)

lk - arcyrycerz (lord knight)

rs- rycerz runiczny (rune slayer)

Opublikowano

Nie mam zbyt dużego doświadczenia w Elswordach, bo nie trawię tej postaci, no ale odpowiem jako doświadczony gracz samej gry.

1. Jest tak samo szybki jak reszta postaci. Wszystko zależy od wyslotowania EQ pod szybkość ataku.

2. Czy to strzały u Reny, czy to kule u Aishy, czy to runy u RS'a - biorą mane. W końcu jest to pod jakimś względem atak magiczny, więc musi brać manę.

LK ma mega długi miecz (Armadeggon Blade), ale za to RS ma te swoje runy. Granie RSem zawsze będzie ciekawsze, bo używa dwa typy ataków.

Wybór zależy od Ciebie, to wszystko kwestia gustu.

QtiV6xY.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...