Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dodanie Admin Serwer Query.

Haczik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dodaniem sobie Admin Serwer Query (polega on na braku opcji Server Query - mam tylko Server Query Login), mam windows 7 i chce postawić server dla kilku osób, lecz też nie mogę znaleźć adresu IP na który te osoby mają wejść. Mam odblokowany port 9987 - podobno taki jest potrzebny do TS.

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

Serwer pobrany darmowy z strony TS'a, a ASQ zaraz spróbuje dodać.

Procesor: Intel i5 4690k 3,4GHz - Haswell | Grafika: Asus Strix GeForce GTX 970 4GB Płyta Główna: AsRock Z97 Pro4| Pamięć operacyjna: Crucial Ballistix 8GB | Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 630W + 80 Bronze | Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5" 1TB | System: Windows 10

Opublikowano

Zapomniałem dodać iż server ten robię na komputerze, i wchodze na niego poprzez localhost. A adres servera pokazuje mi localhost.

Opublikowano

Podaje koledze IP, wyciągnięte z start--> cmd--> ipconfig-->Adres IPv4 i nie może on dołączyć do servera. Query już ogarnąłem.

@Edit

Nawet wchodziłem na strony "Moje IP" i te IP też podawałem, lecz dalej nie idzie się połączyć.

Opublikowano

Nie masz zmiennego ip ?? I nie lepiej kupić małego vps za 10-15złoty??

Co do ip to IPv4 to ip przez które się łączy. Jeśli coś mogę Ci podać Twoje ip. Bądź o 10 na ts.mpcforum.pl

Opublikowano

Przy zakładaniu serwer'a powinno Ci wyskoczyć takie okienko(z danymi do Server Query Admin - zaznaczone na czarno):
9747414075723861227598.png

Tymi danymi logujesz się programem YaTQA (Pobierzesz go stąd  http://addons.teamspeak.com/directory/tools/administration/YaTQA-Query-Admin-Tool-%28German%29.html - przy instalacji wybierz język Angielski)

Wygląda to mniej/więcej tak: (możesz użyć ip localhost, ale jeżeli chcesz swojego IP to  http://twojeip.wp.pl/). Query Port zostawiasz 10011 (chyba, że zmieniłeś i ustawiłeś inny, to użyj jego)
4446714075723861227598.png

Po zalogowaniu się do YaTQA przechodzisz do zakładki " Servers " i klikasz dwukrotnie na swój server. Twoim oczom ukarze się więcej opcji niż przed chwilą:

9037014075723861227598.png

Następnie przechodzisz do zakładki "Permissions" i w Server Group wybierasz " [Q]Admin Server Query", po czym klikasz przycisk zaznaczony na SS'ie powyżej.

W tym momencie został skopiowany token do ASQ(Nie widzisz go, lecz jak go wkleisz gdziekolwiek, to go zobaczysz). Wchodzisz na swój serwer i używasz tego tokena(wklej go używając ctrl +v)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...