Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jacy są moderatorzy działu?

azrail225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie wypowiadamy sie na temat moderatorów. Co nam nie pasuje itp. ;p

To ja zaczne. :D

Moderatorzy dają za duzo pkt. i to jeszcze za takie banalne sprawy typu flamewar, albo offtopic, no k***a od czego jest forum ? Forum jest od tego żeby wypowiadac sie na różne tematy a nie tylko dla poradników czy prezentacji serwerów. Mam wrażenie momentami ze regulamin tego dziełu pisał jakis niedojebany geniusz zła, ktory myślał ze te forum bedzie tylko po to żeby wkurwiac ludzi. 

Dziękuję dobranoc

Zapraszam sie do wypowiadania

I prosze nie zamykać tego tematu :D

Opublikowano

Asz zasługujesz Pan na like ;p Zgodzę się forum powinno być traktowane na luzie ale z pewnymi zasadami ale bez przesady, no ale zasady są po to by je łamać więc wyjebka na to :)

Opublikowano

Co tu dużo pisać. Regulamin jest zjebany na tyle że czynności dozwolone na forum ograniczają się do pisania tylko pewnych rzeczy. Nie można sobie pozwolić na pełną wolność słowa. Ludzie którzy wybierali moderatorów musieli być ślepi, wybrali użytkowników na podstawie aktywności na forum a nie wiedzy nt. gry. Wolałbym żeby np. Bloody był modem zamiast tego co teraz jest. 

Opublikowano

I tak to jest pewne ze ten temat zaraz będzie usunięty, bo duma modów powie im żeby to usunąć :D. Moim zdaniem użytkownicy powinni wybrać moda

Opublikowano

I tak to jest pewne ze ten temat zaraz będzie usunięty, bo duma modów powie im żeby to usunąć :D. Moim zdaniem użytkownicy powinni wybrać moda

I byłby wybierany ten, co ma więcej kolegów na mpc.

Z takimi rzeczami to do sugestii forum, poza tym za flamewar jest dobra kara ponieważ forum nie jest od tego by wyzywać się.

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Po pierwsze temat i tak za chwilę zostanie zamknięty, wiadome.

Według mnie zasady są za mocne jak na forum o bugach, botach, hackach ^^ Ale nie nam to oceniać. Może ktoś kto pisał je nie miał humoru akurat :D

Moderatorzy może nie są źli, bo wiedzę mają na temat gry, nie można ich winić za to, że przestrzegają regulaminu, który nie został napisany przez nich.

Może sama po nich czasem jeżdżę, ale traktują nas dosyć łagodnie, w porównaniu do innych działów, tam się dzieje meksyk :D

Tyle ode mnie. Brawo za odwagę, ale w końcu wyraziliście własne zdanie ;)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Może ktoś kto pisał je nie miał humoru akurat :D

Śmiem twierdzić że tym kimś była kobieta w wieku 20+- lat która miała okres a dawno sexu nie doznała ;/

Opublikowano

Forum jest od dyskusji, owszem, a nie od wyzywania się. Spamowanie czy pisanie nie na temat jest zabronione, bo jeżeli nazwa tematu jest załóżmy "pety p2 - który wybrać" i nagle ktoś z gruchy czy pietruchy zaczyna dyskusję o tym, że ceny w IS'ie na PL'u są za wysokie to sorry, ale coś jest nie tak. (to jest przykład) My jako moderatorzy staramy się utrzymać porządek i żeby wszystko wyglądało przejrzyście. 

Jeżeli chodzi o punkty to zauważ, że maksymalnie tych punktów możesz mieć 100 a za każde wykroczenie dostajesz po 5-10pk (a czasami tylko upomnienie), dodatkowo masz mnóstwo możliwości na pozbycie ich. 

I chciałabym podkreślić że to jest forum dla ludzi, nie zwierząt i nikt nie będzie tolerował wyzwisk. Po za tym jeżeli coś nie pasuje, jakieś spostrzeżenia czy propozycje czy Bóg wie co jeszcze - jestem jak najbardziej dostępna na PW czy Skype i możemy podyskutować o tym. ;)

/ zamykam

@ Pozwolę sobie dodać jeszcze parę rzeczy: 

- Pod poradnikami możemy zadawać pytania NA TEMAT PORADNIKA a nie zaczynać zbędną dyskusję, że jakim prawem w ogóle ten tutorial się znalazł, że ludzie zaczną z tego korzystać i w ogóle najlepiej to usunąć i autora spalić. To tylko sprawia, że osoba zainteresowana treścią będzie musiała się przedrzeć przez stos zbędnych postów w poszukiwaniu jakiś informacji.

- "Zasady są po to, żeby je łamać" żyłam taką myślą mając 10 lat, teraz trochę dorosłam. ^^ Jak ktoś ma ochotę łamać regulamin to niech się liczy z tym, że zostanie za to nagrodzony. 

- Pełna wolność słowa jak najbardziej, ale kulturalnie i na temat. :) 

- Moderatorzy mają wystarczającą wiedzę na temat gry, przecież inaczej nie byliby tutaj moderatorami. 

Osoby które nagminnie łamią regulamin są karane coraz surowiej i niech się z tym liczą. Nikomu nie chce się z Wami bawić, przecież jesteśmy cywilizowanymi ludźmi, nie? 

I dwóm osobom chciałabym uzmysłowić (one wiedzą że o nie chodzi), że multikonta grożą permem.

Opublikowano

Skoro już jestem, to jeszcze się wypowiem, a żeby uświadomić coś osobom, które mają jakieś "ale", gdy chodzi o regulamin lub moderatorów... Jeżeli dyskutujemy na temat zasad, to uwierzcie mi, że nie ograniczają one waszej możliwości wypowiadania się na forum. Poza tym wcale nie są takie surowe i gdyby mówić tu o "ostrym" karaniu, to większość z Was miałaby dużo więcej ostrzeżeń, a kilka osób już wyłapałoby perma. Pozwolę sobie dodać, że jesteśmy tutaj od tego, aby ogarniać dział, mieć nad waszymi wybrykami kontrolę, drodzy użyszkodnicy, a zajrzenie do regulaminu lokalnego, jak i globalnego oraz przestrzeganie ich nie jest raczej trudne. Forum to miejsce, w którym powinna panować pewna kultura wypowiedzi i zachowania, a nie istna samowolka i piaskownica. Jeżeli macie jakieś zastrzeżenia do naszej pracy, to może warto by poprzeć je odpowiednimi argumentami, bo na razie ich nie widzę. Jesteśmy dla was, żeby pomagać, umilić czas w dziale i wcale nie chcemy karać (ba! staramy się ograniczyć nadawane punkty do minimum, a często do 0 pkt, byście mogli przemyśleć i zapoznać się z tym, co źle popełniliście i dalej nie postępować tak, jak wcześniej.

Aaaaaa.. i bym zapomniał... Już nie będę karać za to, co zostało tutaj powyżej przez kilka najmądrzejszych osób napisane, ale zapoznajcie się, co wam by za to groziło, bo następnym razem takich wybryków nie będziemy tolerować (za duża waga przewinienia, wyzwiska (i nie tylko) to coś, czego bardzo nie lubi regulamin, który określony jest przez was jako "zły").

Temat pozostaje zamknięty.

zSCFQrN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...