Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w złożeniu komputera do streamów i nagrywania

miki20011001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chciałbym was prosić o to żebyście pomogli złożyć komputer do nagrywania i streamowania nowych gier bez lagów i innych problemów w HD lub FULL HD.Chciałbym aby ten komputer starczył mi na 5 lat.Oczywiście wiem ,że technologia idzie w górę ale chodzi mi ,że tak do 5 lat mógłbym nagrywać/streamować na średnich ustawieniach graficznych w grze.Za dobry i tani zestaw daję +

Opublikowano

Nagrywanie/streamowanie to nic nie zmienia w konfigu zestawu. Podstawowe pytania: Zamierzasz podkręcać? Ile możesz wydać i ew naciągnąć budżet? Monitor, system i inne pierdoły w komplecie?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To polecam wydać rozsądne max. czyli ok 5000zł + jeśli będzie coś lepszego, wartego zachodu to naciągnąć. I przy tej kasie i chęci aby komputer pożył trochę dłużej i brak OC to bezsens. Bezpieczne, szybkie, coraz łatwiejsze i w dodatku w tym budżecie.

Zaraz coś się skręci jak net pozwoli :D

Wowowow udało się :D

http://www.morele.net/inventory/info/32oKd4/

- Najmocniejszy i5 z odblokowanym mnożnikiem

- Bardzo wydajna karta graficzna 

- Płyta na chipsecie Z97, z dobrze chłodzoną, teoretycznie 12-fazową sekcją zasilania (w praktyce to pewnie hybryda)

- 8GB (nie więcej do gier) szybkiej pamięci

- Gorąco polecane chłodzenie umożliwiające wysokie OC

- Dysk SSD od Plextora i 1TB HDD na magazyn (za mniej niż 100zł można mieć 2TBtową Barracudę)

- Modularny, bardzo cichy zasilacz z odpowiednią mocą i bardzo dobrymi właściwościami elektrycznymi (w skrócie)

- Wyciszana, bardzo dobrze wykonana obudowa spokojnie mieszcząca kompaktowe chłodzenie wodne

Tak w skrócie opisane. Podany zestaw aby przystosować do Multi-GPU wystarczy zmienić zasilacz na Corsaira RM 750W/850. Lecz wydajność początkowa będzie na tyle duża że jak nie wymagasz maksimum wodotrysków to będzie git. Osobiście poczekałbym na EVGA GTX 780 z chłodzeniem wzorowanym na referencyjnym. Ale do obudowy bez okna to Asus jak znalazł ;) Ją też można zmienić na wersję R4 z oknem, albo coś tańszego jak Corsair 300R Windowed. Wtedy dałbym BeQuiet Dark Rock 3 wydajnościowo podobny do podanego, ale tutaj sugerowałbym się wyglądem.

I mam nadzieję że nikt nie uprzedził bo może mnie wtedy poprawić :D

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...