Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupuję dziś komputer ale mam problem!

MrTercio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Dziś kupuję komputer wraz z monitorem ale mam problem!!!

Wchodzę na morele.net wybieram koszyk chcę kupić a tu mi pisze, że monitora, który chciałem kupić aktualnie nie ma... NO AKURAT DZIŚ. Więc wybrałem inny w podobnej cenie.

No i tu jest mój problem, powiecie mi, czy ten monitor jest OK w stosunku do reszty zestawu? Głównie mam na myśli czy będzie się go dało podłączyć, czy wejście jest właściwe, a jak nie, to jakiś inny w tej cenie? A jak wszystko pasuje, wejście jest OK będzie się dało go podłączyć, to może jest po prostu jakiś lepszy w tej cenie zamiast niego?

link do zestawu http://www.morele.net/inventory/info/HKqqXy/

Tak przy okazji, czy cały zestaw jest kompatybilny, ok i wgl?

Opublikowano

Ktoś kto ma zdatny internet niech się wypowie o monitorze w sensie czy można lepszy.

Ale póki jeszcze nie zamowiles to zmień tą tandeta obudowę. W podobnej cenie jest Z9 U3 albo trochę drożej gelid darkforce i 300R.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Nie wiem jaki monitor chciałeś, ale ten zły nie jest.

Obudowę zmieniłbym na 300R, procesor na 4690 i skoro bierzesz montaż to poproś o aktualizację BIOS-u, tak żeby płyta główna obsługiwała procesor. Poza tym przyda się modularny zasilacz, chociażby Smart SE 530W w podobnej cenie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Monitor chcę do gier, tak żeby obraz był ładny, żywy, full hd, nie więcej niż 5ms, ok 400zł

Co jest złego w tej obudowie?

Nie chcę zmieniać procesora na *90 bo tylko problem z tą aktualizacją

Wielokrotnie mi odradzano Smarta SE 530W jedni polecają to jedni tamto, o co w ogóle chodzi?

Na razie zmieniłem obudowę na tego zalmana, ale procesora nie zmienię, a zasilacz nie wiem czemu go zmieniać zdecydowana większość mi go polecała, ktoś wytłumaczy?

Opublikowano

Bo jest modularny, co oznacza łatwiejsze uporządkowanie kabli, co oznacza niższe temperatury. Nie wiem kto ci go odradzał, jest solidny i bardzo opłacalny cenowo.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Obudowa? Która bo w tym temacie już kilka padło :D Jak chcesz opinii o gladiusie to mogę Ci zarzucić jakiś ciekawy link :D

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...