Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna

jkx6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Przymierza się do modernizacji pc. Obecnie posiadam Radeona HD 6870 firmy saphire. Jest już trochę niewydajny a zbliża się premiera Wieśka 3 i chciałbym cieszyć się ładną grafiką, a nie zacinającym się badziewiem. Gram głównie w WoT, ewentualnie jakiś RPG mało wymagający. Raczej nie potrzebuję pierdyliarda fps, chcę aby było płynnie i z przyzwoitymi efektami graficznymi.

Zastanawiałem się nad jakąś nvidią do 600-700zł. Co byście mi polecili i za ile mógłbym sprzedać obecną kartę? Karta jest w stanie idealnym i posiadam wszystkie pierdółki które były dołączone.

Mój komp:

procesor: phenom II 4x 3.0 Ghz

RAM: 2x 4GB ddr3

grafika: SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 Vapor-X

zasilacz: 600wat OCZ (modulowany z dodatkowymi wejściami na zasilanie)

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Podejrzewam że Wiesiek nie zawita na twoim procesorze. Podaj model CPU, zasilacza i obudowę

Procesor: 240zł (Pentium G3258, podkręć go do ~4.5 GHz)

Płyta główna: 240zł  (Byleby miała możliwość OC)

Chłodzenie: ~120zł (np. SilentiumPc Fortis 2 XE1226)

= 600zł (... musiałbyś dołożyć 300zł, wtedy kupujesz R7 240)

Lub wymieniamy tylko kartę graficzną (R9 270 / R9 270X) ale wtedy lepiej dołożyć 100zł i masz R9 280 (może pograsz na ultra w BF4 lub na wyskokich) ale CPU będzie wąskim gardłem całego zestawu, i to będzie psuło "miejsca procesorowe" więc szybko musiałbyś zmieniać platformę.

Zalecam opcję nr. 1 (ale będziesz miał dużo słabszą kartę graficzną, z kolei w opcji 2-giej dopłacasz ~800zł (później kupujesz nową platformę))

Opublikowano

Podejrzewam że Wiesiek nie zawita na twoim procesorze. Podaj model CPU, zasilacza i obudowę

Procesor: 240zł (Pentium G3258, podkręć go do ~4.5 GHz)

Płyta główna: 240zł  (Byleby miała możliwość OC)

Chłodzenie: ~120zł (np. SilentiumPc Fortis 2 XE1226)

= 600zł (... musiałbyś dołożyć 300zł, wtedy kupujesz R7 240)

Lub wymieniamy tylko kartę graficzną (R9 270 / R9 270X) ale wtedy lepiej dołożyć 100zł i masz R9 280 (może pograsz na ultra w BF4 lub na wyskokich) ale CPU będzie wąskim gardłem całego zestawu, i to będzie psuło "miejsca procesorowe" więc szybko musiałbyś zmieniać platformę.

Zalecam opcję nr. 1 (ale będziesz miał dużo słabszą kartę graficzną, z kolei w opcji 2-giej dopłacasz ~800zł (później kupujesz nową platformę))

Chyba czegoś nie zrozumiałeś. Chcę wymienić tylko kartę graficzną, a nie przerabiać całego kompa. Bf 3 śmiga mi na ultra na 30 fps bez problemu, skyrim na ultra bez problemu, wiesiek 2 na ultra bez problemu, bf 4 nie mam pojęcia bo nie grałem. Procka jak dotąd nie udało mi się obciążyć do nawet 70% w żadnej grze.

Procek jest to bodaj phenom II x4 955 (nie pamiętam dokładnie a jestem poza domem i nie mogę sprawdzić).

Chłodzenie silentium spartan

Obudowa silentium gladiusz 800 window

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Bf 3 śmiga mi na ultra na 30 fps bez problemu

Czyli z problemem.

Jak wolisz, w takim razie GTX 660 od MSI lub Asusa.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...