Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC 3500zl sprawdzenie

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam zamiar zlozyc PC, za okolo 3500zl w cene nie wliczam monitora ani systemu.

Mam juz w sumie gotowy zestaw ale postanowilem napisac jeszcze temat tutaj moze ktos by cos zmienil albo polecil jakas inna lepsza czesc w podobnej cenie.

Intel CORE I5 4690 3.5GHz LGA1150 BOX  - 778zl
MSI H97M-E35 H97 LGA1150 - 269zl
Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz - 289zl
Dysk Seagate 1TB SATAIII 7200RPM 64MB cache - 199zl
Adata XPG 900 SSD 128GB - 259zl
Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - 59zl
Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 - 159zl
Zasilacz Corsair CX Series 500W ATX, Modular, 80 Plus Bronze - 230zl
Karta graficzna XFX R9 280X - 1000M DD Boost Edition - 3072 MB DDR5 R9-280X-TDFD - 1059zl

razem = 3 301 zl.

Komputer bedzie sluzyl mi glownie do obrobki fotografii i renderowania filmow a wiec moc bedzie potrzebna, rowniez od czasu do czasu na pewno w cos pogram.

Brak polskich liter dlatego ze jestem w niemczech (niemiecki komputer) i tutaj zamierzam kupic czesci albo i w polsce to sie okrze dopiero. Takze prosze bez hejtow. 

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Procesor do wymiany na 4590 (jeśli koniecznie bez OC), zasilacz na CM G550M, XFX Core 550, a kartę zmień na jakiegoś popularniejszego producenta z racji dłuższej gwarancji i lepszego chłodzenia ;)

Ale za tę kwotę poszedłbym w OC. Pisz czy chcesz czy nie.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Procesor do wymiany na 4590 (jeśli koniecznie bez OC), zasilacz na CM G550M, XFX Core 550, a kartę zmień na jakiegoś popularniejszego producenta z racji dłuższej gwarancji i lepszego chłodzenia ;)

Ale za tę kwotę poszedłbym w OC. Pisz czy chcesz czy nie.

Jesli mozesz wypisz jaki zestaw ty bys zlozl, jestem otwarty na wszelkie propozycje  :)

i pytanko dlaczego inny delikatnie slabszy procesor? Ma odblokowany mnoznik czy jak?  Zapomnialem ze tylko wersja K maja...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja ci dzisiaj nic nie złoże bo internet widocznie nie ma zamiaru ze mną współpracować :D

A wymieniłem na 4590 dlatego ze oferuje tyle samo przy niższej cenie. Resztę Ci kto inny złoży ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano
 Komputer bedzie sluzyl mi glownie do obrobki fotografii i renderowania filmow a wiec moc bedzie potrzebna, rowniez od czasu do czasu na pewno w cos pogram.

Wystarczy jak kupisz np 750Ti zamiast 280X, jeśli programy, którymi renderujesz wykorzystują wiele wątków (do LR i PS wystarczy mocny wątek) zmień cepa na E3-1230v2 i MOBO na B75A-G43 (. Do tego Fera 2 i zalmanowe suszarki na zephyry. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...