Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinienem wiedzieć jako nowy gracz?

Huracan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę w TERA ale nie wiem co się spodziewać po tej grze ? możecie mi podać kilka wskazówek lub przydatne poradniki jak dobrze zacząć jako nowy gracz? będę wdzięczny. 

Opublikowano

1.) Nie wydawaj kasy na ekwipunek przed 60 lvlem. Najlepiej jest uzbierać i dopiero wtedy zacząć inwestować.

2.) Staraj się znaleźć sobie kogoś do gry. W party ciekawiej i łatwiej.

3.) Według mnie od 30 lvl'a powinieneś farmić BG (Corsairs Stronghold i Kumasylum) punkty z tych BG przydadzą Ci się na złożenie setu na 60 lvl'u.

4.) Wybierz sobie klasę tak żeby Ci się ciekawie grało. Jak lubisz bić to weź jakiegoś DPS'a a nie np priesta, bo gra zacznie Cię szybko nudzić.

5.) Zaopatrz się w mikrofon i jakiś program TS czy Skype. Ułatwia komunikację i każda lepsza gildia tego wymaga.

6.) Wybierz dobrze zaludniony serwer. Na pustych nie ma sensu grać.

7.) Jeśli nie wiesz co do czego służy najlepiej zapytaj kogoś bardziej doświadczonego, bo może się okazać, że sprzedasz jakiś wartościowy itemek.

Tyle ode mnie. Ktoś pewnie dorzuci jeszcze coś innego. :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1078873-poradnik-dla-poczatkujacego-gracza/ Tu masz jeszcze poradnik.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Opublikowano

1.) Nie wydawaj kasy na ekwipunek przed 60 lvlem. Najlepiej jest uzbierać i dopiero wtedy zacząć inwestować.

2.) Staraj się znaleźć sobie kogoś do gry. W party ciekawiej i łatwiej.

3.) Według mnie od 30 lvl'a powinieneś farmić BG (Corsairs Stronghold i Kumasylum) punkty z tych BG przydadzą Ci się na złożenie setu na 60 lvl'u.

4.) Wybierz sobie klasę tak żeby Ci się ciekawie grało. Jak lubisz bić to weź jakiegoś DPS'a a nie np priesta, bo gra zacznie Cię szybko nudzić.

5.) Zaopatrz się w mikrofon i jakiś program TS czy Skype. Ułatwia komunikację i każda lepsza gildia tego wymaga.

6.) Wybierz dobrze zaludniony serwer. Na pustych nie ma sensu grać.

7.) Jeśli nie wiesz co do czego służy najlepiej zapytaj kogoś bardziej doświadczonego, bo może się okazać, że sprzedasz jakiś wartościowy itemek.

Tyle ode mnie. Ktoś pewnie dorzuci jeszcze coś innego. :D

http://www.mpcforum.pl/topic/1078873-poradnik-dla-poczatkujacego-gracza/ Tu masz jeszcze poradnik.

Dzięki, o to mi chodziło a możesz mi powiedzieć jakie klasy są dostępne? chodzi mi np wojownik,zwiadowca ?

Opublikowano

W tym linku CI wkleiłem tam ktoś całkiem fajnie to opisał. :D

No ale wygląda to mniej więcej tak:

Warrior - (wojownik), dwa miecze, szybki atak i duże obrażenia. Robi uniki przez co unika obrażeń. Może także być tankiem. Klasę trzeba jednak ogarnąć ja np sam średnio daję sobie nim średnio radę na pvp ale dobrze mi idzie na pve.

Slayer - (zabójca,pogromca?) - zabójca sugerowałby zabijanie po cichu. Jednak jest inaczej. Slayer ma wielki miecz i dość powolny atak. Nigdy nie grałem więc za dużo Ci o nim nie powiem. Według mnie taka średnia klasa.

Bererker - (zabijaka?) - wielki topór i wielki dmg. Fajna klasa walcząca bezpośrednio. Ma kilka fajnych skilii do czyszczenia mobków. Dobry na pve. Może być wykorzystywany jak tank.

Priest - (ksiądz) - typowy healer, małe dmg i nie za dużo hp. Lecz nadrabia to healem. Rzuca buffy przed walką. Bardzo pożądany w party zarówno do pvp jak i pve.

Mystic - (mistyk) - drugi healer w grze, zamiast buffów rzuca aury w czasie walki. Może przywoływać sobie mobki, które go chronią, leczą itd. Zostawia kuleczki na manę i hp. Jest bardzo dobry na pvp mimo małego dmg.

Lancer - typowy tank. Duży pancerz, blok. Ciężko do zabicia. Bardzo dobry na pve i pvp. Może ogłuszać mobki jak i graczy dzięki fajnym kombinacją skilli.

Archer - (łucznik) - moja klasa. Używa łuku. Walczy na dystans. Ma średni dmg. Najlepsze dla archera są zwinne i szybkie rasy typu elin czy castanic. Ma kilka fajnych skilli. Jeśli potrafisz uciekać to łatwo też nie zginiesz. xD

Sorcerer - (mag) - ogromny dmg na dystans. Taki typowy mag, który naparza potężnymi czarami. Ma największe dmg ale mało hp.

Reaper (żniwiarz) - nowa klasa. By nią grać trzeba mieć 40 lvl na innej postaci. Według mnie jest... dziwna. Ma dwie "kosy" którymi walczy na krótki dystans. Jak Cię złapie to ciężko uciec. Fajny DPS.

"Kto zna swoją głupotę, nie jest wielkim głupcem"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...