Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier

riddick900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko powiedzieć, bo MSI ma trochę mocniejszą grafikę, ale większą rozdzielczość. Nie znalazłem nic dobrego z matrycą HD, więc pozostaje ci wybrać czy wolisz 17 cali i HD+, czy 15 cali i Full HD. Wydajność będzie podobna.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Poprawka - Acer ma lepszą grafikę i większa rozdzielczość. Mimo wszystko będzie sporo wydajniejszy niż MSI.

W tej cenie ciekawą opcją jest Lenovo Y510P z i5 i GT755. Tutaj masz dodatkowo dysk SSD w środku, razem z HDD. Przyspieszy znacznie pracę systemu. Do tego podsietlana klawiatura i dobre wykonanie.

Ewentualnie jest jeszcze Acer V3 z i5 i GTX760 z rozdzielczością FHD

KODY RABATOWE - morele.net:

1) Mysz bezprzewodowa za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: APXGVTSOPV

2) Usługa montażu SSD / wymiany HDD na SSD za 1zł: KLIK + WYSYŁKA GRATIS // KOD: 2HESDG6JRP

Aby kody zadziałały trzeba dodać do koszyka laptopa za co najmniej 1500 zł i podany model myszy / usługę montażu SSD. Kody są wielokrotnego użytku - można przekazać dalej.

Opublikowano

Poprawka - Acer ma lepszą grafikę i większa rozdzielczość. Mimo wszystko będzie sporo wydajniejszy niż MSI.

W tej cenie ciekawą opcją jest Lenovo Y510P z i5 i GT755. Tutaj masz dodatkowo dysk SSD w środku, razem z HDD. Przyspieszy znacznie pracę systemu. Do tego podsietlana klawiatura i dobre wykonanie.

Ewentualnie jest jeszcze Acer V3 z i5 i GTX760 z rozdzielczością FHD

Mój błąd, myślałem że podał link do tego MSI z mojego postu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W laptopach się na karcie nie oszczędza, jeśli chodzi o gry. Ta 760M i tak za niedługo wymięknie przy nowościach.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ciężko powiedzieć który będzie wydajniejszy. Możesz pójść na kompromis i wziąć tego Lenovo z postu #6. Zdaje się że najlepszy jakościowo, do tego SSD w standardzie. Chyba, że za drogo.

Pamiętaj, że Acer ma 17 cali, czyli bardzo mobilny nie jest.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Głównie do gier ten komp będzie, kurde nwm który wybrać ;/

Ten acer ma niby mocniejsza karte graficzną, ale czytałem że na 17 calach to tez inaczej chodzi wiec nwm jakie to będzie miało przełożeniena gry ;/ 

Opublikowano

Nie na 17 calach, tylko na większej rozdzielczości. Przekątna się nie liczy.

Nie ma zbytnio takich testów, więc ciężko ocenić czy 750/755 na HD wygrywa z 760 w HD+. Ale ja bym brał tego Lenovo, tym bardziej że jednego mam i jestem bardzo zadowolony. SSD to duży plus.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...