Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Partycje.

DesoPL

Pytanie

Opublikowano

Ema.

Mam taki problem, otóż gdy skończyłem dziś grać rano w Borderlands 2, wszystko było cacy. Gdy uruchomiłem ponownie komputer, to nagle tych partycji nie ma.

Nie mam pewności czy to dysk się zrąbał czy co, bo jest taki dziwny dźwięk teraz. Jest możliwość odzyskania tych partycji lub coś? Nie stać mnie obecnie na nowy komputer, a na obu partycjach trochę rzeczy miałem.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznij od przeskanowania dysku programem typu hdtune.

Wymiana dysku nie oznacza wymiany całego komputera od razu. Za nowy 1tb dysk zapłacisz jakieś 200zl

Gość kamil40013
Opublikowano

Ema.

Mam taki problem, otóż gdy skończyłem dziś grać rano w Borderlands 2, wszystko było cacy. Gdy uruchomiłem ponownie komputer, to nagle tych partycji nie ma.

Nie mam pewności czy to dysk się zrąbał czy co, bo jest taki dziwny dźwięk teraz. Jest możliwość odzyskania tych partycji lub coś? Nie stać mnie obecnie na nowy komputer, a na obu partycjach trochę rzeczy miałem.

Im więcej operacji wykonujesz na dysku tym mniejsza szansa na odzyskanie danych. Jeżeli dysk jest poważnie uszkodzony, to każdy odczyt/zapis zmniejsza szansę na odzyskanie danych.

Na początek podaj S.M.A.R.T dysku.

Jesteś w stanie opisać ten dźwięk ?

Opublikowano

Już wszystko się wyjaśniło, w poniedziałek zmieniam dysk. Obecnie jeszcze chodzi, więc źle nie jest.

Po prostu przez spadki napięcia, jakie ostatnio u mnie były, po prostu zaczęło się psuć niestety.

Opublikowano

Lekki odkop tematu bo coś dziwnego się stało.

Zauważyłem, że od wczoraj nawet jak kolanem lekko szturchnę obudowę, to dysk już takiego dziwnego pyk pyk nie ma, co więcej komputer chodzi strasznie cicho.

Tylko jak włączę komputer, to chwilę głośno chodzi, ale to raczej zasilacz. Problem raczej rozwiązany, gdyż prawdopodobnie zasilacz odpowiada za problemy, jest za słaby już.

Dzięki za pomoc, lecą like i do zamknięcia. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...