Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wartościowe chińskie bajki

Dragon33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawiedziony odpowiedziami w tym temacie

http://www.mpcforum.pl/topic/743748-twoja-top-lista-anime/

postanowiłem stworzyć krótką listę dobrych i wartych oglądnięcia anime. Kolejnosć przypadkowa, od razu zaznaczam że tytuły piszę z pamięci oraz nie oglądałem jednak wszystkiego xD, więc mogę pominąć warte uwagi animacje. Podam tylko serie teliwizyjne, bo fimy polecam zacząć oglądać trochę później. 

-Baccano

-Cała seria monogatari

-Angel Beats

-Berserk

-Darker than black

-Death Note (wyforsowany, nie jest wcale wybitny)

-Fate/zero tylko, stay night ma teraz remake

-FMB, hunter x hunter z tasiemców, lata świetlne od jakiś blechaów

-Hyouka

-Kino no tabi

-Całą seria Natsume Yuujinchou

-Neon Genesis Evangelion, nie wiem jak można tego nie zobaczyć xD

-NHK ni Youkoso!

-Sakamichi no Apollon

-Gintama, ale ostrzegam przed dużym nawiązaniem do kultury i innych bajek. w każdym bądź razie BARDZO dobra komedia

-School rumble

-Cowboy Bepop

-Code Geass

-Great Teacher Onizuka

-Hellsing Ultimate

-Ghost in the shell

-Clannad

-Steins;gate

-Higurashi no Naku Koro ni, ohydna kreska, ale plot bardzo dobry

W tym miejscu warto podkreślić, że żadne z wyżej wymienionych anime NIE MUSI ci się podobać. Każdy z powyższych tytyłów jest bardzo dobrze wykonane, a w szczególności tytuł które zaznaczyłem kursywą. Jak coś sobie przypomne to dodam

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Po c**j zrobiles tą liste? Wystarczyło dać mala w temacie co oglądasz. Mało obejrzałem, ale polecam wysoko ocenione anime przeze mnie:

http://myanimelist.net/animelist/Golden1

Naucz się czytać, po drugie oceniasz jak retard, nie masz w ogóle odniesienia. Po trzecie na malu niczego nie oceniam, bo jest to zbyt skomplikowane, aby porównywać chociażby dwa odmienne gatunki, założenia reżysera i wystawiać ocene w odniesieniu. Ocena zawsze jest subiektywna.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Naucz się czytać, po drugie oceniasz jak retard, nie masz w ogóle odniesienia. Po trzecie na malu niczego nie oceniam, bo jest to zbyt skomplikowane, aby porównywać chociażby dwa odmienne gatunki, założenia reżysera i wystawiać ocene w odniesieniu. Ocena zawsze jest subiektywna.

Nie wiem co to retard, ale zgaduje, ze noob bo tak w lolu piszą. Jeżeli uważasz, ze moje oceny są zjebane to skrytykuj jakieś konkretne, bo nie wiem jakie poprawić i dlaczego. To oczywiste, ze ocena jest subiektywna, dlatego dalem np. mirai nikki 10, a wiekszosc ludzi daje 7,8. Ja oceniam zabawe, jebie mnie to, ze jakies anime jest komedia, a jakieś seinenem.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie no bez przesady, dla każdego coś innego jest dobre i warte spędzenia nad tym czasu. Wystarczyło je wklepać do tematu który został przez Ciebie wspomniany ^^

Dokładnie tak, każdy ma inne gusta, więc uważam taki temat za niepotrzebny.

Przykładowo mnie nikt i nic nie przekona do obejrzenia produkcji typu Clannad.

s2c77Oa.png

Opublikowano

A może najpierw mi wytłumacz co to znaczy wartościowa chińska bajka bo "postanowiłem stworzyć krótką listę dobrych i wartych oglądnięcia anime." mnie nie przekonuje. Dodam od siebie ze warte oglądniecie jest każde anime, bo nie wiadomo kto lub co  sie komu spodoba. Mamy tutaj na forum ludzi którzy namiętnie gwałcą przycisk replay przy boku no pico (krzysz XDD) i są też tacy którzy snią o wbijaniu  lvla z przepiekną Asuną (tak ja) i może bym przy okazji tez zarobil na rodzine.. #lms

ten moment gry mowie o expieniu z asuna

u2L5jeZ.png

beka z ssało

Dla mnie wartosciowa chinśka bajka, boże jak to śmiesznie brzmi jest czymś co moze nam dac do myślenia, zwrócic uwage na pewien aspekt naszego zycia spolecznego lub ogólnie, zmusić do refleksji, nie każde anime posiada w sobie tą magię ale są rózne odsłony wartosciowosci. A może ktoś ceni sobie relaks i dobre samopoczucie gdy Goku pierdnieciem niszczy planety. Ja jednak jestem typ pierwszym typem dlatego wysoko oceniłem Steins Gate, mimo słabego początku. W sumie nie podobasz mi sie bo z góry zakładasz co komu sie może podobać, report.

TDJIuac.png

XDD

Opublikowano

To wrzuć taka listę do tematu z oglądniętymi/oglądanymi animu.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...