Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Ilość życia potwora - Malestia.pl

Evor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

563741409226900937801.png

Witajcie!

Dawno niczego nie przedstawialiśmy, więc postanowiliśmy pokazać Wam takie małe udogodnienie, które znajdzie się na Malesti.

3004114074207441136905.png

Typ serwera : Medium/Hard

Po więcej informacji zapraszamy na oficjalne forum:

xxx

Pozdrawiamy,
Team Malestia.pl

Opublikowano

Kurde nie wiem jak to opisać bo jest to zwyczajne że tak powiem no ale przydatne dla kogoś kto chce wiedzieć ile co ma HP :] 

PS: W ramce bambusy na dole są krzywe

Opublikowano

Kurde nie wiem jak to opisać bo jest to zwyczajne że tak powiem no ale przydatne dla kogoś kto chce wiedzieć ile co ma HP :] 

PS: W ramce bambusy na dole są krzywe

Pierdolisz, z*******y pomysł :)

Opublikowano

Patrzajcie co ten zagrajmarek zrobił xDD już dawno zdjęli zakaz dawania linków do forum serwerowych a ten mu je usunął co za agent.

Co do tematu to fajna sprawa już dawno o tym myślałem ale nie dałem rady zrobić bo moja wiedza na temat clienta jest znikoma.

Opublikowano

Patrzajcie co ten zagrajmarek zrobił xDD już dawno zdjęli zakaz dawania linków do forum serwerowych a ten mu je usunął co za agent.

W tym subforum nadal jest zakaz, nie wiem czy to niedopatrzenie czy celowe działanie ;)

@top

W sumie zrobienie tego to 30 sekund, ale pomysł jak najbardziej udany ;)

Opublikowano

@asek

Jestem technikiem.

@Eddr

Widocznie faktycznie linki do forum dozwolone tylko w prezentacjach, ale fb zablokowany i tu i w drugim subforum trochę to zagmatwane xD.

@Arkadioush

Wszystkie informacje nt. potworów pobierane są z serwera, klient ma je jedynie wyświetlić.

@topic

Teraz widzę, że nie odkomentowalem centrowania... Mały fail.

W metinie istnieje jeden bug, który sprawiał ze wyglądało to dość dziwnie, mianowicie można "przezabic" potwora,co spowoduje że ma on hp na minusie. Sprawiało to, że wyglądało to dość dziwnie. Zostało to jednak naprawione i przeciwnik nie może mieć życia na minusie.

Bardzo podobnie będzie wyglądała sprawa z życiem przeciwnika podczas pojedynku.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@asek

Jestem technikiem.

@Eddr

Widocznie faktycznie linki do forum dozwolone tylko w prezentacjach, ale fb zablokowany i tu i w drugim subforum trochę to zagmatwane xD.

@Arkadioush

Wszystkie informacje nt. potworów pobierane są z serwera, klient ma je jedynie wyświetlić.

@topic

Teraz widzę, że nie odkomentowalem centrowania... Mały fail.

W metinie istnieje jeden bug, który sprawiał ze wyglądało to dość dziwnie, mianowicie można "przezabic" potwora,co spowoduje że ma on hp na minusie. Sprawiało to, że wyglądało to dość dziwnie. Zostało to jednak naprawione i przeciwnik nie może mieć życia na minusie.

Pozdrawiam.

Czyli więc to powodowało tą animacje uciekania martwego potwora?

Opublikowano

Pozdrawiam.

if hp < 0:
	hp = 0

Wow.

Czyli więc to powodowało tą animacje uciekania martwego potwora?

Raczej chodzi o to że wyświetlało się w ramce hp na -.

Opublikowano

@Alceas

Hm. Wolę taką wersję:
6508214075110121136905.jpg

Jeżeli jednak wolisz zakrywać problem w kliencie to już tylko Twoja sprawa.

@Dargon

Sorki, coś przeoczyłem Twój post.

Animacja znikającego mobka w moim odczuciu powodowana jest przez to, że zatwierdzenie przez gejma, że potwór nie żyje trochę trwa i czasami jest tak, że potworkowi nie ustawi status na dead i przez tą sekundę  wykonuje on jakąś animację. 

@topic

Zapraszamy do dalszej oceny :)

Opublikowano

@Alceas

Hm. Wolę taką wersję:

6508214075110121136905.jpg

Jeżeli jednak wolisz zakrywać problem w kliencie to już tylko Twoja sprawa.

Nie widzę sensu robienia tego po stronie serwera, dlaczego?

Bo nigdy to nie było problemem, a dodatkowy kod to dodatkowe obciążenie (Tak, wiem, 3 linijki kodu ale dla mnie każdy bajt i obliczenie się liczy) ;)

Opublikowano

@Alceas

Większym obciążeniem jest nakładanie na game obliczeń liczb ujemnych + zawsze był z tym problem. A w jaki sposób działa bug z ostrzem? To że dodamy warunek sprawdzający czy wartość nie jest mniejsza niż 0, nie jest lekarstwem u źródła, jest jedynie dobrym rozwiązaniem na teraz :) Pomijam, że czasami jak wstawałeś postacią po zgonie, musiałeś te minusowe hp regenerować.

Opublikowano

E no, lepiej to usuń z game bo przecież takie obciążenie, że przy obecnych serwerach można tego nie wytrzymać i game będzie padał po prostu... :/

topic.

Nie widzę w tym jakiegoś większego celu, wykorzystania itd.

Opublikowano

@Alceas

Większym obciążeniem jest nakładanie na game obliczeń liczb ujemnych + zawsze był z tym problem. A w jaki sposób działa bug z ostrzem? To że dodamy warunek sprawdzający czy wartość nie jest mniejsza niż 0, nie jest lekarstwem u źródła, jest jedynie dobrym rozwiązaniem na teraz :) Pomijam, że czasami jak wstawałeś postacią po zgonie, musiałeś te minusowe hp regenerować.

W sumie racja, zapomniałem o bugu z ostrzem ;)

E no, lepiej to usuń z game bo przecież takie obciążenie, że przy obecnych serwerach można tego nie wytrzymać i game będzie padał po prostu... :/

Lepiej idź się komuś żalić że nie możesz skończyć z narkotykami i pisz do ludzi że idziesz do sąsiadki a z innymi osobami dalej pisz na fb ;)

Opublikowano

napewno sie przyda :)

Pomogłem lub nie, podoba Ci się mój komenatrz, DAJ LIKE, a ja na pewno się odwdzięczę :)

Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód.   ~Paulo Coelho

Opublikowano

@Alceas

Bez obrazy, ale doszukujesz się igły w stogu siana.. której i tak nie znajdziesz. :P

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Też tego wcześniej nie widziałem.Mam nadzieję, że stanie się to standartem na serwach.Można przez to ocenić siłe moba.Założmy, że mamy hity po 5k a mob (przykładowo boss) 1kk, więc możemy sobie odpuścić jego bicie.

Opublikowano

Pierdolisz, z*******y pomysł :)

Przecież nigdzie nie napisałem że jest to zły pomysł tylko że jest to zwyczajne lecz przydatne dla tego co chce wiedzieć ile dany mob ma hp :D 

PS: Czy na serwerze będą jakieś fajne systemy? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...